Zmizelý hardisk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mirasters167
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zmizelý hardisk

Příspěvekod mirasters167 » 16 črc 2011 14:03

Dobrý den, jsem takřka amatér na PC-čka, proto prosím Vás kteří máte to štěstí a a schopnost ovladat PC o radu.

Jde o to že před několika měsíci, jsem měl závadu PC bylo to v tom že, když jsem zapl počítat začal svítit hučet ale nic jiného, tak jsem vždy asi 5 vteřinovým stiskem tlačítka na zapnutí PC naopak PC vypl a hned znova zapl. Takhle jsem to několikrát opakoval a většinou po 4.-té to chytlo, asi po týdnu už to nešlo vůbec. Nechal jsem tedy opravit PC u odborníka který vyměnil zakladovou desku (celková cena 1100 KČ)

Včera jsem si PC vyzvedl po zapnutí jsem zjistil že nějakým způsobem počítač ochabl více se zakousává a navíc můj druhý hardisk neni k nalezení.
Takže ted tam mam pouze jeden skapacitou 80 GB který je téměř plný a ten druhý s 180 GB je pryč.

Poradíte mi někdo prosím jak zrychlit Pc,nejlépší by asi byla uplná resetace PC vše od nuly pokud by to bylo možné, a prosím vysvětlete mi kam se ten hardisk poděl. Nevím si rady.

Omluvte dystak mé omylné zařazení na foro, a mé neodborné výrazi.

Děkuji za každou pomoc.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zmizelý hardisk

Příspěvekod Pic » 16 črc 2011 14:26

Vítám Tě na PC-help! Nevím jaký "odborník" opravoval PC, ale moc tomu tedy nedal, když PC tak zlobí. Podívej se do Biosu zda se tam disk zobrazuje a také do bedny, zda je správně připojen druhý disk na datovém i napájecím kabelu. Pokud nevíš o čem je řeč, svěř PC do péče skutečnému odborníkovi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 16 črc 2011 14:51

Co myslíš tím "ochabl"? Možná ti dal ne jen jiný MB ale i CPU nebo ho správně nenastavil v BIOSu případně disk nejede v DMA mode, ale v PIO. Pokud si netroufáš sežeň někoho kdo se více vyzná, vzhledem k tomu že jsi za opravu zaplatil, nebylo by od věci závady reklamovat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod hc50 » 18 črc 2011 01:59

hele dovnitř se podívej neboď kdysi jeden známí ted uz asi nezije si po přechodu na západní normu velmi krátkých vln 1990 nechal předělat celý vkv aby měl 88-108 mhz ale zjistil že mu nejdou střední vlny a dal to svému kámošovi co opravoval rádia a ten mu zjistil že mu v servizu prostě a jednoduše střední vlny ukradly a použily je ke svím účelům tudíž si prohlédni střeva pc zda tam ten hdd máš a zda ti nevyměnily tvé kvalitní díly za staré pokažené to je dnes běžné jj za socializmu by takovej podvodník už seděl na tvrdo a pracoval zatím co ted ti nepomůže ani policie ale nejdříve se podívej dovnitř co tam máš

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4371
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”