Zdravím,
jsem v rozpacích zda koupit chladící podložku pod noťas. Zajímá mě, jestli s ní mátě nějaké zkšenosti. Jestli za tu cenu co stojí, se to vyplatí, nebo je v zahřívání pouze nepatrný rozdíl.
Vyplatí se chladící podložka pod NTB
-
- Pohlaví:
Re: Vyplatí se chladící podložka pod NTB
Pokud se podíváš níže pod svůj příspěvek, je tam rubrika "Mohlo by vás zajímat". Tam možná najdeš odpověď.
Jaké máš teploty teď? Mě tedy u mého ntb pomohla, dříve jsem měl (tj. bez podložky) teploty na CPU i GK pomalu 90°C, s podložkou se drží u 80°C, takže si myslím, že pomohla.
Jinak je to konkrétně tato.
Jinak je to konkrétně tato.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Já mám NB s P6000 1.86 GHz a v normálu mám teploty jáder kolem 40-45°C, když hraju delší dobu ňákou náročnější hru (GTA IV, Mafii II...) tak teploty nevyjedou nad 60°C. Chladící desku nemám a jak koukám ani na ní nemusím spěchat, i když časem určitě koupím. Přeci jen alespoň tak teploty ještě o pár °C klesnou a prodloužím tím i životnost NB.
Já bych si podložku nekoupil. Zase jen další "krám", který bych s sebou tahal s notebookem
Teploty mám při hraní docela vysoké, ale snažím se udržovat větráček čistý takže je to celkem snesitelné. Prostě mi to bez podložky příjde komfortnější, ale kdyby mi notebook "hořel", asi by nezbylo nic jiného, než ji koupit.

Můj notebook je na přehřívání hodně náchylný. když leží normálně na stole a hraju nějakou hru, tak se dokonce z pudu sebezáchovy vypne. Pomohlo mi když jsem mu podkládal zadní nožičky třeba knihou, nicméně asi před týdnem jsem koupil CoolerMaster NotePal U2, který je schopen i sám o sobě pomoci s potřebným náklonem, a když zapojím větráčky, teplota je citelně nižší. (nepálí mě prsty na wasd
)
Pokud nehraješ hry nebo nepoužíváš notebook k jiným výpočetně náročným činnostem, myslím že podložku nepotřebuješ. Nicméně tyhle CoolerMastery (i Kotik jeden takový uvedl) jsou relativně lehké a mohou sloužit i jako jakás takás ochrana při přenášení. A pokud používáš NB na klíně nebo v posteli, taky dost ulehčí ventilaci.

Pokud nehraješ hry nebo nepoužíváš notebook k jiným výpočetně náročným činnostem, myslím že podložku nepotřebuješ. Nicméně tyhle CoolerMastery (i Kotik jeden takový uvedl) jsou relativně lehké a mohou sloužit i jako jakás takás ochrana při přenášení. A pokud používáš NB na klíně nebo v posteli, taky dost ulehčí ventilaci.
Peťa píše:Já bych si podložku nekoupil. Zase jen další "krám", který bych s sebou tahal s notebookemTeploty mám při hraní docela vysoké, ale snažím se udržovat větráček čistý takže je to celkem snesitelné. Prostě mi to bez podložky příjde komfortnější, ale kdyby mi notebook "hořel", asi by nezbylo nic jiného, než ji koupit.
Jsi dobrej teda, já bych HP s AMD nekoupil ani ve snu, ještě navíc na hry a bez podložky. Ledatak že by mi byla zima a neměl bych po ruce lepší radiátor.

Tak já stejně moc nehraji, protože mě to nějak moc neoslovuje:D Ale jak říkám, když udržuji větrák čistý, tak je to dobré:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2187
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:12