Koupě notebooku z USA Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Koupě notebooku z USA

Příspěvekod Funstorm007 » 13 srp 2011 16:04

Zdravím,
uvažuji o koupi NTB z USA. Nemám s tím žádné zkušenosti a proto zatím jen ta úvaha a to ještě v uvozovkách. Jednalo by se konkrétně o DELL Alienware M17x. Na oficiálních stránkách nabízí DELL možnost poskládat si NTB podle svých představ z několika předurčených komponent. Je to dbrá vě ale bohužel jsem nic podobného v ČR nenašel. Chtěl bych vědět, co vše by objednávání ze zahraničí obnášelo a kolik by mě ta sranda stála abych to mohl buď hned zavrhnou a nebo se posunou někam dál... Předem díky za názory, rady i Vaše zkušenosti...

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Koupě notebooku z USA

Příspěvekod memphisto » 13 srp 2011 16:10

Vzhledem k tomu, že cena v USA je udávána bez VAT (což je jejich obdoba našeho DPH) a platí pouze roční záruka, tak se to moc nevyplatí. Dále bys musel doplácet rozdíl mezi VAT a DPH a také CLO, takže ta cena tak růžová není. Navíc Alienware jsem měl a už nikdy více. Už jsem to tu někde popisoval, co jsem měl za problémy... A kdyby se něco podělalo, tak v Evropě tuším pobočky nemají a musel bys to jako já posílat do USA a na tom proděláš balík
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 13 srp 2011 16:31

Aha, takže radíš jít od toho jo? Jsem si vědom složitostí celé věci a proto jsem raději zeptal...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 srp 2011 16:34

Samozřejmě je to na tobě a na radu z Brava si napiš klady a zápory :lol: Plus je určitě, že za tuhle cenu podobně výkonný notebook u nás neseženeš, ale zase ta záruka, problémy s případnou reklamací, nevím, jak je to s doručením, ale já jsem si pro něj musel na nejbližší celnici, protože jsem hradil CLO na místě a pak jsem jej teprve dostal, apod. U mě převažují negativa. Pokud bys měl někoho, kdo ti jej doveze, tak to je jiná. Takhle ale oficiální cestou bych to nebral.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 13 srp 2011 17:09

Mmm, a ty jsi teda AW měl jo? Proč už bys ho nechtěl? Me se zdá, že DELL si právě sériri AW pěkně vymazlil...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 srp 2011 17:24

viz. tento topic a další, kde popisuji "zážitky" s Alienwarem :smile:

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Koupě notebooku z USA  Vyřešeno

Příspěvekod Funstorm007 » 14 srp 2011 11:08

Aha, no asi teda půjdu od toho. Je to ale velká škoda protože jak jsi sám zmínil, takovou kvalitu (výkon) zde za stejnou cenu jen těžko seženeš... Ale pravdou je, že v případě reklamace a jiných komplikací by to bylo moc složité a měsíc bez NTB by byl ještě složitější... Tak děkuju za radu, snad si dobře vyberu zde v ČR.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupě case
    od lucaso84 » 07 čer 2025 07:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2183
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 21:02
  • Koupě mobilu
    od lucaso84 » 27 úno 2025 19:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    11
    10545
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 19:26
  • Vyplati se koupe 4070
    od tom66 » 28 lis 2024 18:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2238
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:12
  • Kabely od Cablemod koupe/zapojeni
    od Lister99 » 01 srp 2024 14:57 » v Vše ostatní (hw)
    6
    4948
    od Lister99 Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 13:56
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    2600
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40

Zpět na “Vše ostatní (hw)”