Zdravím,
uvažuji o koupi NTB z USA. Nemám s tím žádné zkušenosti a proto zatím jen ta úvaha a to ještě v uvozovkách. Jednalo by se konkrétně o DELL Alienware M17x. Na oficiálních stránkách nabízí DELL možnost poskládat si NTB podle svých představ z několika předurčených komponent. Je to dbrá vě ale bohužel jsem nic podobného v ČR nenašel. Chtěl bych vědět, co vše by objednávání ze zahraničí obnášelo a kolik by mě ta sranda stála abych to mohl buď hned zavrhnou a nebo se posunou někam dál... Předem díky za názory, rady i Vaše zkušenosti...
Koupě notebooku z USA Vyřešeno
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Koupě notebooku z USA
Vzhledem k tomu, že cena v USA je udávána bez VAT (což je jejich obdoba našeho DPH) a platí pouze roční záruka, tak se to moc nevyplatí. Dále bys musel doplácet rozdíl mezi VAT a DPH a také CLO, takže ta cena tak růžová není. Navíc Alienware jsem měl a už nikdy více. Už jsem to tu někde popisoval, co jsem měl za problémy... A kdyby se něco podělalo, tak v Evropě tuším pobočky nemají a musel bys to jako já posílat do USA a na tom proděláš balík
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, takže radíš jít od toho jo? Jsem si vědom složitostí celé věci a proto jsem raději zeptal...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě je to na tobě a na radu z Brava si napiš klady a zápory
Plus je určitě, že za tuhle cenu podobně výkonný notebook u nás neseženeš, ale zase ta záruka, problémy s případnou reklamací, nevím, jak je to s doručením, ale já jsem si pro něj musel na nejbližší celnici, protože jsem hradil CLO na místě a pak jsem jej teprve dostal, apod. U mě převažují negativa. Pokud bys měl někoho, kdo ti jej doveze, tak to je jiná. Takhle ale oficiální cestou bych to nebral.

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mmm, a ty jsi teda AW měl jo? Proč už bys ho nechtěl? Me se zdá, že DELL si právě sériri AW pěkně vymazlil...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
viz. tento topic a další, kde popisuji "zážitky" s Alienwarem 

- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Koupě notebooku z USA Vyřešeno
Aha, no asi teda půjdu od toho. Je to ale velká škoda protože jak jsi sám zmínil, takovou kvalitu (výkon) zde za stejnou cenu jen těžko seženeš... Ale pravdou je, že v případě reklamace a jiných komplikací by to bylo moc složité a měsíc bez NTB by byl ještě složitější... Tak děkuju za radu, snad si dobře vyberu zde v ČR.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2183
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 21:02