PC občas zamrzne, načtení Windows extrémně pomalé

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Marcilino
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC občas zamrzne, načtení Windows extrémně pomalé

Příspěvekod Marcilino » 20 srp 2011 14:30

Čau lidi. Jsem v okolí počítačů průměrným uživatelem proto se potřebuji zeptat. Něco se odehrálo v mé bedně, ale nemůžu za boha zjistit co to je. Počítač byl tak půl roku po reinstalu windowsů, vše šlapalo jak mělo a zrázu se něco posralo. Začaly najíždět nějaké kontroly disků, které se nikdy nedokončily a když jsem je zrušil, widle se načetly, ale posléze jsem nedokázal nic udělat, protože se počítač zafreezoval. Nouzový režim klapal, ale do normálu jsem se nedostal. Říkal jsem si, žeby nějaký trojan tak jsem tak 3 týdny zpět provedl přeinstalování. První start po reinstalu počítač načetl ikdyž ne zrovna rychle ale fungoval. Po vypnutí a při druhém načítání windowsů, ony načetly v normálu, ale potom zůstala jen černá obrazovka takže jsem k ploše ani nedošel. Opět nouzový režim se dokázal spustit ale běžný způsob widlí nejel. Tak tedy jsem provedl třetí reinstal, teď počítač jede ale občas zafreezuje je celý pomalejší a než se po načtení windowsů dostanu k ploše tak je to hrozná doba. V čem může být problém? Hadr nebo ramky? Nevím vůbec čím bych počítač měl prokontrolovat abych zjistil kde je chyba, jestli by jste byli někdo tak ochotní a dali mi radu budu moc rád, díky
Naposledy upravil(a) Ltb dne 20 srp 2011 16:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu, původní "Problém" byl k ničemu..

Reklama
WikisRuleZz
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Problém

Příspěvekod WikisRuleZz » 20 srp 2011 14:40

Pokud byl Windows přeinstalován správně. Pak by mělo být se softwarem vše OK.

Zkusil bych následující. Zkontrolovat disk pomocí nástroje určené výrobcem pro kontrolu disku. Pokud by test disku proběhl v pohodě a žádné chybné záznamy by nebyly nalezeny pak bych zkusil otestovat paměti. Na test pamětí je možné použít program MemTest+.

Všechny programy na kontrolu počítače jsou dostupné na také CD jménem Hirens Boot CD 10. Vyšší verze jsou bez placených programů. Tento program pracuje na principu LiveCD.
"V případě hrubé nedbalosti hlavního počítače vedoucí k ohrožení posádky jsou všechny lodě Jupiterské důlní společnosti povinny mít záložní počítač, který nahradí počítač hlavní." Červený trpaslík.

Marcilino
nováček
Stav:

Re: PC občas zamrzne, načtení Windows extrémně pomalé

Příspěvekod Marcilino » 29 srp 2011 17:44

Jelikož jsem pomocí programů, co si poslal nenašel žádné chyby a už jsem začínal být nervózní, jak počítač neustále lagoval, zkusil jsem dnes použít starý zapůjčený disk, Hitachi Deskstar 7K80 - 80GB. Počítač šlape v pořádku, tudíž snad bude problém po zakoupení nového disku vyřešen. Díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”