Jde softwarově vypínat diody na bedně? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Jde softwarově vypínat diody na bedně?
Dotaz je snad jasný. Jde mi o to, jestli můžu třeba při koukání na film vypnout světla na bedně, aby mě nerušila.
Re: Jde softwarově vypínat diody na bedně?
To snad nejde
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Všechno jde, když se chce. Dej na kabel vypínač a máš to. Pokud to chceš softwarově, najdi si příslušný tištěný spoj - na který napojíš diody a který bude připojený do USB, COM, atp., napiš si k tomu driver + nějaké základní GUI a máš to 
Když si někdo dokáže doma postavit kokpit letadla, tohle bude proti tomu hračka

Když si někdo dokáže doma postavit kokpit letadla, tohle bude proti tomu hračka

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Já o těchhle věcech vím houby, ale napadlo mě to proto, že v režimu spánku ty diody blikají, i když to je asi biosem, že?
diamond: no tak na napsání driveru a i na nalezení, nemluvě o tom napojení, tištěného spoje jsem amatér
diamond: no tak na napsání driveru a i na nalezení, nemluvě o tom napojení, tištěného spoje jsem amatér
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
jestli ti dobře rozumím, tak diody na desce asi těžko, ale např. různý osvětlení větráků, panelů a diody k HDD a tlačítek by jít mělo vypojením kabelů z desky
softwarově asi těžko
softwarově asi těžko
Naposledy upravil(a) Riviera kid dne 25 srp 2011 11:33, celkem upraveno 2 x.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
Modrá fixa by nestačila? 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Re: Jde softwarově vypínat diody na bedně? Vyřešeno
Také mám na bedně (Chieftec) agresívní modrou ledku, je mi to ale šumafuk, protože mám bednu v jiný místnosti než monitor + klávesnici + myš + repráky ...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle, jak to je s tím nic neuděláš, ale není problém (pro bastlíře) si s tím pohrát a odpojit LED ze základní desky, přes jednoduchý adaptér je připojit ke konektoru s paralelními vstupy/výstupy (LPT). Pak již jen stačí stáhnout a při zapínání počítače spouštět prográmek, na jehož jméno si právě nemůžu vzpomenout, který umí přiřadit různým událostem v počítači, různé LED, rozsvěcované z LPT portu.
Hlava mapa... prográmek se jmenuje LEngineD
Hlava mapa... prográmek se jmenuje LEngineD

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Díky vše za rady, po tom prográmku e podívám. Jen mi to není jasné s tím adaptérem... ten se dá koupit, nebo bych to musel vyrobit?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Musel bys to vyrobit, ale není to nic složitého a pokud bys to nezvládal, pak jistě najdeš ve svém okolí někoho, kdo by ti to vyrobil. Pokud by ses pro to rozhodl, někde bych vyšťáral zapojení a pokud si dobře vzpomínám, někdy před třemi lety jsem zde o tom několikrát psal a dost možná i přikládal schémátka.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)