Zdravím,
chci si pořídit tři monitory 22" (celkem 5040 x 1050) pro závodění a zvažuji, jestli nasadit dvě GK nebo jen jednu.
Moje sestava:
CPU Intel Core2 Duo E8500 3,16 MHz
ATI HD 5830
M/B ASUS 5PB-E Plus
Zdroj: Corsair 650W
HDD 160 GB
RAM 4GB
Jednak chci ušetřit koruny, ale na druhou stranu chci, aby to bylo spolehlivé a dostatečně výkonné. Někdo jsem totiž zahlédl, že řešení Crossfire pro dvě GK ATI může u některých her dělat problémy. Takže bych potřeboval poradit jestli:
a) nechat stávající jednu ATI HD 5830 a jestli to utáhne
b) přikoupit další ATI HD 5830 a udělat Crossfire. (bude potřeba silnější zdroj?)
c) koupit raději jednu novou a silnější GK - a jakou? (chci zůstat u ATI - s podporou Eyefinity).
Dále chci přidat ještě jeden HDD 500GB, na který by přišly Win 7 Home 64-bit. Stávající disk s Win XP Home bych si rád ponechal, pokud není nějaký vážný důvod to nedělat.
Díky předem
Jedna nebo dvě grafické karty? Vyřešeno
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jedna nebo dvě grafické karty?
Pochybuji, že jedna 5830 by to dala. A dvě ti zřejmě zase neuživí procesor (650W zdroj ano). Stejná situace ovšem nastane i pokud si koupíš nějaký silnější kousek ze stáje AMD. Na tři monitory bych volil minimálně 6950, akorát že to by už chtělo zvážit i nový, výkonnější CPU (stávající bude IMHO lehce brzdit) a to sebou obnáší i novou desku a operační paměť. Kolik do toho můžeš vrazit? 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Aha, takže vše nové? Hmm, s tím jsem moc nepočítal. Tady http://www.youtube.com/watch?v=BfIjMyf5 ... ature=plpp to jedou na ATI 5850.
Moje deska není stavěná na silnější CPU nebo proč novou desku? A proč novou operační paměť?
Moje deska není stavěná na silnější CPU nebo proč novou desku? A proč novou operační paměť?
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Novej procík -> jinej socket -> jiná deska. C2D jsou na starý 775ce a tam se novej CPU už nevyplatí:/ RAMky by se daly nechat stávající.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Core 2 Duo je sice pořád dobrý procesor,ale stačí tak pro jednu grafiku.Pokud dáš dvě,tak už budou limitovány procesorem a pomalejšími pamětmi.Datové toky jsou totiž obrovské a projeví se tam každá slabší komponenta.Navíc CrossFire skutečně nefunguje ve všech hrách a jsou dokonce vyjímky,kdy tohle řešení naopak sníží FPS.Být tebou,tak koupím jednu grafickou kartu.Například tento Radeon HD 6950 . Čtyři monitory zvládne.Procesor ho sice možná bude mírně brzdit ale i tak to bude spořád slušný grafický výkon.Pokud by se našlo více peněz,tak lepší volbou by byl tento Radeon HD6970 ,i protože že už má 2GB paměti a to by se u tak velkého rozlišení mělo projevit.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Díky chlapi.
Takže kdybych se rozhodl pro tu HD 6970, tak by to šlo i s tím mým procákem a se vším stávajícím? (zdroj, 2ks HDD, paměti - ty nevím jakým přesně mám...)...?
Takže kdybych se rozhodl pro tu HD 6970, tak by to šlo i s tím mým procákem a se vším stávajícím? (zdroj, 2ks HDD, paměti - ty nevím jakým přesně mám...)...?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak jsem již psal-šlo by to.Nárůst grafického výkonu bude značný ale se silnějším procesorem bys z té grafiky dostal více.Jako konkrétní případ můžu uvést TENTO test kde podobný procesor jako máš ty a stejná grafika jakou si chceš pořídit mají oproti Core i5 poloviční počet FPS.Schválně jsem vybral závodní hru.V jiných hrách takový propad výkonu už není.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Re: Jedna nebo dvě grafické karty? Vyřešeno
Chápu. Takže by to bylo spíš takové polovičaté řešení s nejistým výsledkem. Na tom videu na YouTube jedou sice s ATI HD5850 a jede jim to parádně. Ale asi to bude silnější procesorem, co tam mají.
Díky, moc mi to pomohlo, ještě to budu muset promyslet.
Díky, moc mi to pomohlo, ještě to budu muset promyslet.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3054
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19
-
- 1
- 2453
-
od windroid2
29 dub 2025 10:05
-
-
Upgrade grafické karty nebo celého PC?
od dexikovicek » 21 srp 2024 22:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 2740
-
od petr22
22 srp 2024 09:59
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2534
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Doplnění grafické karty ke stávající sestavě Příloha(y)
od Kozina » 16 srp 2025 17:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 4031
-
od Kogaku
včera, 22:42
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”