Master reset u registrační pokladny

...

Moderátor: Mods_senior

hadic
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Master reset u registrační pokladny

Příspěvekod hadic » 10 zář 2011 14:06

Koupil jsem si použitou registrační pokladnu a když jsem jí přinesl domů a snažil se udělat něco jako hard reset aby se smazalo nastavení a doklady od původního majitele... Bohužel nic takovýho pokladna oficiálně neumí. Přečetl jsem celý návod k použití a ta pokladna se dá kompletně překopat, až na doklady. Čísla dokladů se normálním způsobem nedaj přepisovat ani nulovat (zřejmě je to ochrana proti krácení daní). Psal jsem na podporu výrobce a tam mi řekli, že to dělá jenom servis. To mi přišlo jako blbost a vyrobil jsem si dle návodu od výrobce kabel na propojení s počítačem a stáhl si jakejsi komunikační program. Všechno je bezva, dokonce jsem tam našel i kolonku kde se přepisuje číslo dokladu. Jenže je šedý a nedá se to upravit...

Proto se ptám - je tu někdo kdo by dokázal odemknout tuhle funkci nebo provést master reset?

Jde o pokladnu Euro 2000TE, značka Elcom ( http://elcom.sk )
Různé věci ke stažení jsou zde (oficiální distributor pro ČR): http://www.provinter.cz/podpora/registr ... -alpha.htm
-Výše popsaný program je Euro 2A
A zaujal mě poslední soubor ke stažení: EPROM Euro 2000TE 6000PLU, což by podle mě měl být přímo firmware pro mojí pokladnu. A jestlo to tak opravdu je, mělo by jít to přeinstalovat i doma, ne?

Děkuji za všelijaké rady...

Reklama
miki7
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Master reset u registrační pokladny

Příspěvekod miki7 » 30 říj 2011 09:05

Zdravím , taky jsem si koupil tuto pokladnu a nevím si rady , mohu se zeptat jak jste si poradil ?

aldak
nováček
Stav:

Příspěvekod aldak » 07 led 2012 11:57

chlapi je to podobné jako u pc. odkrytovat a najít jumper na vyresetování rom paměti :-)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod faraon » 07 led 2012 12:08

aldak: ROM paměť určitě nevyresetuješ, ta se nedá žádným způsobem měnit, ani do ní zapisovat. A tím jumperem "resetuješ" paměť CMOS, která se naopak smaže už při pouhém odpojení napájení - vyjmutí baterie.

Ta pokladna bude mít data uložená nejspíš v nějakém flash čipu, který si pamatuje i bez připojeného napájení, a přístup k němu bude velmi dobře chráněný, může jít i o speciální zákaznický obvod s tajným komunikačním protokolem.
Je také možné, že pokud by se ti ho nakonec podařilo nějakým způsobem vymazat, tak pokladna už vůbec nenajede, a budeš z ní mít hezký exponát do vitrínky.
Není náhodou navíc ještě zaplombovaná?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

aldak
nováček
Stav:

Příspěvekod aldak » 09 úno 2012 20:07

no pokud si to pamatuji dobře tak je tam velký olověný akumulátor ten odpojíš ale nic se nesmaže je to o tom že na desce je ještě jedna baterie která je na tvrdo napájena na desce a sama má přibodované kontakty tak proto musíš zvolit jumper . a smažeš tu ˇpaměť kde jsou uložená data o nastavení .. a kasa načte výrobní nastavení a na displeji se ti napíše paěť rom vymazána !

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    5095
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “Vše ostatní (sw)”