Jsou diskety přepisovatelné?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Jsou diskety přepisovatelné?

Příspěvekod tux » 02 říj 2011 18:06

Hoj, mám dotaz, jestli jsou klasický 3,5" diskety přepisovatelný? Prostě když tam něco hodim jestli to půjde zase smazat.
Just Fucking Google It!

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Jsou diskety přepisovatelné?

Příspěvekod mmmartin » 02 říj 2011 18:06

Ano.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 02 říj 2011 18:09

Ok, dík. A kolikrát? Jestli se po několika přepsáních třeba nerozhodnou že přestanou fungovat
Just Fucking Google It!

TSY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod TSY » 02 říj 2011 18:53

Co já vím, tak klasické diskety.. Jsou přepisovatelné.. Kolikrát to nevím.. Taky asi záleží co máš za značku a jak jsou staré..
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 02 říj 2011 19:03

Záleží dost na tom, v jakém prostředí je uchováváš. V podstatě se jedná o stejný princip zápisu jako v HDD, pouze s tím rozdílem, že hustota zápisu na HDD je mnohořádově vyšší a záznamové médium v disketě není zdaleka tak chráněno před nečistotami z okolí. Míval jsem diskety, které jsem používal několik let i diskety, které se odporoučely po několikerém přepsání. Pokud se pamatuju, mezi ty nejkvalitnější patřila značka Verbatim a doporučovalo se dělat si od disket s důležitými daty kopie.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 02 říj 2011 19:15

Tak dík no, zapojil jsem disketovou mechaniku s tím že si na to naházím pár věcí a stejně to nejede.
Abych nezakládal novej topic tak to napíšu sem, kdyby to vadilo tak založim novej.

Mám 3 mechaniky:
1) Po vložení diskety se začne točit, průzkumník hlásí "Vložte disketu do jednotky A:"
2) Po vložení diskety nic, po pokusu na přístup na disketu jenom mechanika krátce zavrčí a průzkumník vyhodí stejnou hlášku.
3) Po vložení diskety nic, po pokusu na přístup na disketu se roztočí a vyskočí hláška že disk v jednotce A: musí být naformátován, kliknu na formátovat a spadne průzkumník, po znovunahození exploreru se točit přestane.

Disket jsem zkoušel víc - beze změny. Jsou vadný všechny tři mechaniky nebo s nima deska odmítá pracovat? A ještě bych měl napsat že mám externí napájení, ve zdroji mi došly konektory tak jsem si to napojil na externí zdroj, jestli to náhodou nevadí.
Just Fucking Google It!

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 02 říj 2011 20:02

V BIOSu ji máš nastavenou správně?
S odděleným napájením zkušenosti nemám.
Další možnost je, že diskety nejsou naformátovány

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 02 říj 2011 20:04

Mě toto dělalo, když jsem měl špatně zastrčený 4 pinový napájecí konektor :) Může to mi co dočinění s tím externím napájením.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 02 říj 2011 20:21

V BIOSu nevím co nastavit, jenom tam mám povolenou 1,44 MB disketovou mechnaiku, tak jak to bylo defaultně.
Diskety nemám jak naformátovat když mi je to nebere a když náhodou veme tak spadne explorer, udělal jsem s teda redukci z molexu na floppy mechaniku a pořád beze změny.
Just Fucking Google It!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 02 říj 2011 20:39

Na konektoru datové kšandy k disketové jednotce není klíč, lze jej tedy zasunout dvěma způsoby - dobře, nebo špatně. Pokud ho dáš špatně, nic nevyhoří, ale mechanika se s tebou nebaví.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 říj 2011 20:44

A nemáš otočenou kšandu? Příznaky na to sedí. Zkus jí na mechanice otočit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 02 říj 2011 20:47

No já teda na kabelu ten zámek mam.
A na co jsou ty kabely na posledním konektoru otočený? Já když jsem tu mechaniku 3 napojil na prostřední kabel tak se začla točit hned jak sem do ní dal disketu, ne až po tom co sem se na ní pokusil vlízt. Ostatní mechaniky jsem nezkoušel.
Jo a kabel jsem taky zkoušel jinej - bez úspěchu.
Otočená není, je na ní zámek kterej se zasekává do těch konektorů na desce takže obráceně určitě není. Zkusim to ale nemyslim že to pak půjde.
edit: nejde

Nebo mi někdo řekněte jak na 486 rozchodit USB bez žádnejch drahejch přídavnejch karet a diskety potřebovat nebudu :-D
Naposledy upravil(a) tux dne 02 říj 2011 21:00, celkem upraveno 1 x.
Just Fucking Google It!

Zpět na “Vše ostatní (hw)”