PC se zapne až několik hodin poté co zmáčknu tlačítko POWER
PC se zapne až několik hodin poté co zmáčknu tlačítko POWER
Zdravím všechny návštěvníky Pc-Help a doufám, že mi někdo z vás pomůže. Takže tady je můj problém. Poseldní měsíc, když zapnu tlačítko POWER tak se nic nestane. Neprobíhá žádné bootování, elektřina, nic. Ale poté se zničeho nci sám od sebe zapne. Nejdřív to bylo cca po půl hodině, včera to už bylo naprosto nesnesitelné, protože se zapínal neuvěřitelných 22 hodin!!! Několik lidí mi říkalo, že to je asi zdrojem, ale já mám jen asi rok starý kvalitní fortron 450W, navíc si myslím, že kdyby byl problém se zdrojem tak se PC nezapne vůbec. Nicméně dnes už čekám nějakých 9 hodin a stále se nezapl, je to opravdu neuvěřitelně otravné. Budu strašně vděčný za jakoukoliv radu. Děkuji 

Re: PC se zapne až několik hodin poté co zmáčknu tlačítko P
podle mě to bude bud deskou nebo zdrojem... vyzkousel bych jiny zdroj.
No jo, každej počítač se časem spouští pořád dýl.. ale 22 hodin? 
Tipoval bych vadnej spínač, zkus ho odpojit a spojit piny na desce třeba šroubovákem nebo něčím vodivým, taky můžeš mít nastavený nějaký nesmysly v BIOSu tak zkus kdyžtak Clear CMOS.

Tipoval bych vadnej spínač, zkus ho odpojit a spojit piny na desce třeba šroubovákem nebo něčím vodivým, taky můžeš mít nastavený nějaký nesmysly v BIOSu tak zkus kdyžtak Clear CMOS.
Just Fucking Google It!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Za poslední 2 roky jsem kvalitní Fortron neviděl.
Nicméně, půjč si od někoho zdroj a vyzkoušej. Pokud se PC zapne po dlouhé době, možná je problém i na desce - ale zdrojem bych začal.
Nicméně, půjč si od někoho zdroj a vyzkoušej. Pokud se PC zapne po dlouhé době, možná je problém i na desce - ale zdrojem bych začal.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Mám doma druhý zdroj ve starším PC. Z mého pc jsem zdroj oddělal snadno, ale z toho starého to nešlo ani hrubou silou. Tak jsem dal ten fortron zpět do svého PC a mám pocit, že jsem to s prominutím podělal ještě víc... Ale dal jsem vše tam kde to bylo. Spojování pinů na desce šroubovákem jsem také zkoušel, bez výsledku. Zdrojem to ale podle mě není, protože když jsem do PC zapojil Kabel tak to udělalojakoby takový zvuk, že se tam asi propojila ta elektřina. Teď už to nicméně nedělá zvuk žádný....
Jaktože nejde vyndat? Odšroubuješ 4 šroubky a vytáhneš, pokud ho tam něco drží tak snad poznáš co a kde ne?
Clear CMOS si udělal?
Clear CMOS si udělal?
Just Fucking Google It!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
JesusGala píše:Zdrojem to ale podle mě není, protože když jsem do PC zapojil Kabel tak to udělalojakoby takový zvuk, že se tam asi propojila ta elektřina. Teď už to nicméně nedělá zvuk žádný....
To vůbec nic neznamená. Jsou tu příspěvky, kde mají vadný zdroj, i když se roztočí ventilátory. To cvaknutí může být i pojistka ve zdroji.
Skutečně ho vyměň.
Taky můžeš zkusit odpojit mechaniky a HDD a vše z USB. Pak zkusit zapnout.
Drží kabel vedoucí k HDD (u starého PC) nešelopravdu ikdyž jsem ho pomalu rval. Taky mám otázku: Jak můžu udělat Clear CMOS když se C ani nebootne?......
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Clear CMOS se udělá tak, že PC odpojíš ze zásuvky a na 10min vyndáš tu kulatou baterku z desky.
Nicméně vytažením PC ze zásuvky se může i zotavit pojistka ve zdroji a PC taky naběhne.
Nicméně vytažením PC ze zásuvky se může i zotavit pojistka ve zdroji a PC taky naběhne.
Neměly by se nejdřív vybít kondenzátory? Jinak 10 minut mi přijde moc, mě stačí cca 8 vteřin, IMHO by s přehledem stačila minuta.
A taky to jde jumperem na desce ale udělej to tou baterkou nebo ti zase budem vysvětlovat kde je ten jumper a jak se to dělá atd..
A taky to jde jumperem na desce ale udělej to tou baterkou nebo ti zase budem vysvětlovat kde je ten jumper a jak se to dělá atd..

Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3426
-
od lubo.
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 00:00
-
- 1
- 2443
-
od kecalek
24 pro 2024 21:58
-
-
PC se zapne když se zvednu ze židle Příloha(y)
od rohlicek1 » 05 led 2025 09:43 » v Problémy s hardwarem - 16
- 4019
-
od Kogaku
10 led 2025 22:13
-
-
-
Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem - 12
- 4702