Doporučte kvalitní MP3 přehrávač

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte kvalitní MP3 přehrávač

Příspěvekod Funstorm007 » 11 říj 2011 00:48

Zdravím,
jednou už jsem tu řešil výběr mp3 přehrávače pro mamku a protože mi praktičnost a jednoduchost těchto zařízení velice vyhovuje, rozhodl jsem se, že bych si také mohl nějaký pořídit. A teď co od toho čekám. Základními parametry by měli být:
1) Kapacita paměti min 8 GB
2) Co nejdelší doba přehrávání MP3 (schválně neuvádím páč je to různé ale většinou se to pohybuje nad 24 hodin což by mělo být i to minimum no...)
3) Netrpím na videu, ostatně ho tam stejně asi přehrávat nebudu ale většina už podporu videa stejně má.
4) Display. Tady je to složitější a taky se to trošku vylučuje s bodem 3. No je to tak, že jsem zvyklý hudbou projíždět a vyhlídka na nekonečné projíždění 8 GB hudby po jedné písničce mě moc neláká.
5) SW. Co se softwaru týče, asi nemá cenu řešit jelikož každému sřejmě sedne něco jiného ale nějaké rady a připomínky také ocením...
6) No a v neposlední řadě vzhled. Kdybych řekl, že mi na vzhledu nezáleží tak bych kecal :D Problém je v tom, že jsem strašně vybíravý ale nakonec uvedu kandidáta na ukázku.
A na konec cena. Tu nejsem schopný uvést jelikož sám nevím, kolik bych měl dát tak, abych byl spokojen. Samosebou do toho nechci vrazit tisíce, to si raději koupím nový telefon. :D

Snad jsem na nic nezapoměl, případně ještě nějaké info doplním. Budu rád za každé rady, kde vybírat, jaké vybírat značky a jakým se naopak vyhnout, atd, atd, ... Předem díky a ještě zde uvádím kandidáta, který mě zaujal jak vzhledem, tak i parametrově vyhovuje:

Philips GoGear ViBE SA3VBE08K / 8GB
NEBO
Archos 24B VISION / 8GB (Ten ovšem dokáže přehrávat hudbu "jen" 12 hodin)

Reklama
oxinejth
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Doporučte kvalitní MP3 přehrávač

Příspěvekod oxinejth » 11 říj 2011 06:30

http://www.alza.cz/sony-walkman-nwz-a844w-bily-d187754.htm#popis

Kapacita : 8 GB
Doba Přehrávání : 29 hodin (při sledovaní videa 9 hodin)
Ale nedal bych ruku do ohně za to že je kvalitní protože s ním nemám žádné zkušenosti.
Intel Core i5-4440 @3.10GHz, MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, Crucial 8GB DDR3, MSI B85-G43, Seagate Barracuda 1GB, Seasonic M12II-520, Corsair 330R Carbide

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 11 říj 2011 06:59

Pokud kvalitní jako kvalitní, tak kterýkoliv výrobek od Apple - za to dám ruku do ohně naopak já.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 říj 2011 08:26

Aha, no ono toho zase až tolik od Applu není... teda aspoň né toho co bych si já představoval. Vím, že cenu jsem nezmiňoval a to z dobého důvodu ale tak si říkám, zda není zbytečné dát za takový přehrávač 4 tisíce. Né že bych na to ty peníze neměl ale přemýšlel jsem o koupi telefonu jenže si chci ještě počkat no a protože hudbu poslouchám hodně, chtěl jsem nějaký ten přehrávač. Před časem jsem kupoval Philips GoGear ViBE 4GB, nevíc co to přesně bylo ale dnes už je v nabídce trošku jiný typ. Až na pár nedokonalostí hraje vcelku dobře a tak se nabízí otázka, bude velký rozdíl mezi přehrávačem za 4 tisíce a přehrávačem za 1 tisíc? Abych pak třeba u toho Applu neplatil půlku jen za tu značku...

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 říj 2011 20:09

Tak jsem se rozhodl, že do toho nedám tolik. Do užšího výběru bych si představoval tyto tři kousky:

Archos 24B VISION X Philips GoGear Ariaz X Philips GoGear ViBE

Nejlepší bude sřejmě ten Ariaz, tomu také odpovídá i cena ale nejsem si jist tím firmwarem. Archos je prý dobrá značka a firmware vypadá také dobře. Jediné, co mě od něj odrazuje je doba přehrávání hudby pouze 12 hodin což je oproti tomu Ariaz míň jak polovina... Ten ViBE bude něco mezi.

Co myslíte vy?

Zpět na “Vše ostatní (hw)”