2.1 reproduktory

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FilipN97mini
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

2.1 reproduktory

Příspěvekod FilipN97mini » 30 říj 2011 22:19

Zdravím, hodlám si pořídit k pc reproduktory , a zajímalo by mě, jestli by jste mohli nějaké doporučit, mě se líbí tyhle : http://www.mironet.cz/genius-swg21-1250 ... +dp116623/
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0U7000164P

ale jelikož se v tom nevyznám tak jsem tak nějak vybíral podle vzhledu :D

Jinak byl bych rád kdyby se vešly do 1 000 kč
Xiaomi Mi3W 16GB silver- KitKat 4.4.3, MIUI 4.7.18
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2

Reklama
hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: 2.1 reproduktory

Příspěvekod hipiry » 30 říj 2011 22:35

Můžu se zeptat, proč chceš zrovna 2.1? Logický důvod pro to totiž objektivně není s jakýmkoliv rozpočtem. V nahrávacím studiu subwoofer nenajdeš, najdeš tam stereo monitory. Zvuk nebude lepší, spíš naopak a navíc si každý dokáže spočítat, že to, co mohl výrobce vrazit navíc do kvality stereo beden, které na rozdíl od subwooferu opravdu posloucháš, vrazil do toho wooferu a naopak na bednách ubral. Za litr si nejvíc pomůžeš dřevnýma bednama od Genius, bral bych tyhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67974
případně se celkem dá i toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=96775
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76795

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 říj 2011 22:47

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 říj 2011 22:52

Geniusy nebrat. To je utrpení pro uši. Ani s kvalitní zvukovkou to není ono. Hodiny nastavování ekvalizéru, aby to trochu znělo a stejně nic... Pokud chceš kvalitní 2.1 repro, tak jedině Logitech. Třeba tyhle jsou skvělé za ty peníze
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

hipiry

Příspěvekod hipiry » 30 říj 2011 22:55

El Diablo: ty určitě taky nebudou špatná volba, ale mají horší frekvenční rozsah- 60 Hz už není úplně málo a navíc jsou celkově míň výkonné, což nemusí za každou cenu v adit, ale proč si zas ten výkon nedopřát... Mají 2x 10W, kdežto ty mnou navržené Redstary i ty dražší Geniusy mají 25 W na kanál.

memphisto: Každý, kdo se o zvukovou techniku zajímá, ti řekne, že 2.1 nemá smysl a obzvláště ne do litru. Genius je horší zpracováním, může v nich lupat při vypnutí/ zapnutí a elektronika se časem "ochodí, takže se třeba dostaví šum při nízkém nastavení hlasitosti. V téhle cenové hladině jde ale, co se týče zvuku, o jednu z nejlepších možných voleb.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 30 říj 2011 22:58

Rejpnu si. Sice maj rozsah od 20 Hz, ale jak to asi bude znít :roll: Tady nemá smysl se pídit po co největším rozsahu, protože ty repráky zahrajou reálně stejně od nějakejch 40-45 Hz.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 říj 2011 23:01

Jenže on se nezajímá a zvukotechniku a takový byl požadavek, tak reaguji. Ty mi chceš tvrdit, že ty Geniusy mají kvalitní zvuk? Slyšel jsi někdy pořádně nastavené Logitechy? To je nebe a dudy... a nejen zpracováním...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 30 říj 2011 23:04

Souhlas s mephisto. Geniusy patřej jen do koše. Sám tu mám 5.1 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48164 ), ale akorát mi ležej pod postelí, protože sem si radši připojil k PC 8 let starou hi-fi věž. Logitech patřej ke špicce i v low-end kategoriích. :smile:

hipiry

Příspěvekod hipiry » 30 říj 2011 23:06

S tím, že nemá smysl tomu přikládat kdo ví jakou váhu určitě souhlasím. U těch levnějších Geniusů to ale může být zase posunutý směrem k horšímu. Platí, že se s nima určitě nesplete, ale narozdíl od ostatních navrhovaných jsem je neslyšel, takže mi nezbývá, než se řídit technickýma informacema. Ten výkon/ kanál ale už každopádně poznat bude a pokud by chtěl ušetřit, tak třeba i na ty Evolve vycházely docela hezký recenze.

memphisto: Netvrdím, že mají kvalitní zvuk, ale slyšel jsem je a obecně jsou 2.0 Genius v týhle cenový relaci největší jistota. Rozhodně nevěřím tomu, že plastový 2.1 budou hrát líp- mimo jiné pravděpodobně bude výkon tak 10 W na kanál a plast (pravděpodobně bez akustických úprav těla reproduktorů kromě subwooferu) rostě nemá šanci se vyrovnat dřevu (i dřevotřísce).

edit: Orcus: A co můžeš prosím tě čekat od šesti beden za 1700 Kč???

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 30 říj 2011 23:12

Hipiry: Onehdá, když sem je kupoval (asi 4-5 let zpět) stály 3k, takže asi tak. Nemůžeš brát dnešní cenu a cenu původní.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 říj 2011 23:14

Aha, a proto nejlepší repro, co jsem kdy slyšel (Bang & Olufsen) se vyrábí z plastu :smile: Tady ale nejde o to, z čeho jsou vyrobeny. Genius je prostě shit, co bych si dal tak možná do kanceláře a ne na domácí poslech a je jedno jestli je to jejich lowend nebo highend... Zpracování otřesné, kvalita zvuku uchorvoucí :smile: Slyšel jsem už hodně reprosoustav, ale než vzít Genius, tak to budu raději o sluchátkách z tržnice...

hipiry

Příspěvekod hipiry » 30 říj 2011 23:19

Nicméně cena tý navrhovaný řady od Geniusu se nemění. Jediný, co se mění je prakticky pouze design. Ty mnou navržený bedny prostě hrajou adekvátně ke svojí ceně, což se ve srovnání s nimi určitě nedá říct o 2.1- je to logické. Další věc- satelity od těch tvých 5.1. mají výkon 15 W. Neslyšel jsem 15 W bedny, které by se daly pořádně poslouchat.

memphisto: A viděls vnitřek těch beden? Uviděl bys, že ozvučná komora je akusticky řešená- narozdíl od těch plastových plivátek :?
Taky jsem slyšel bedny za 40k a vzhledem k tomu, že jsem se už "párkrát" podíval do studia, docela často. Určitě se nebudu snažit změnit tvůj názor, ale tvůj názor je menšinový- přečti si recenze.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”