Zdravím, mám následující problém:
na CZC jsem si nechal sestavit PC (výběr dílů jsem řešil zde na fóru), včera mi byl doručen DPD.
Veškeré obaly bez poškození, přesto je chladič ohnutý směrem dozadu. V desce drží, nemá vůli do žádné strany, zdá se, že i na procesoru sedí.
Už to nějak řeším jak s DPD, tak s CZC. Přesto bych se chtěl předem zeptat tady, jestli je možné, aby se ty heatpipes nějak protočily v té základně, nebo jak je to tam spojené?
Nějak si totiž nedokážu vysvětlit, že by s tím balíkem někdo praštil tak, aniž by jakkoliv poškodil celý ten systém balení (bedna v bedně, polystyrén, kartony...) a zároveň se chladič jen takhle ohnul a nevylomil se z desky. Nehledě na to, že nic jiného se při tom už nepoškodilo.
Je mi to fakt záhadou, jsem nas....j a navíc to není komp pro mě a já to teď musím řešit.
Ohnutý chladič CPU GELID Solution Tranquillo rev. 2 Vyřešeno
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ohnutý chladič CPU GELID Solution Tranquillo rev. 2
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ohnutý chladič CPU GELID Solution Tranquillo rev. 2
Není to tak záměrně? Kdyby k tomu došlo při přepravě tak by se musely ohnout i ty příchytky u CPU.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ne ne, není. Původně jsem si to taky myslel, ale ze všech fotek i videí, co jsem kde na netu našel je vidět, že by měl být kolmo k desce ve všech směrech.
Tak jsem se pro jistotu optal na CZC a tam mi potvrdili, že by měl být kolmo a že by se mohlo jednat o poškození při přepravě. A ať to nafotím, sepíšu a blablabla.
Proto se ptám ještě tady, abych nedělal zbytečné sepisování a odesílání a tak a přitom třeba by stačilo trochu zatlačit a pootočit chladič ve své základně.
Tak jsem se pro jistotu optal na CZC a tam mi potvrdili, že by měl být kolmo a že by se mohlo jednat o poškození při přepravě. A ať to nafotím, sepíšu a blablabla.
Proto se ptám ještě tady, abych nedělal zbytečné sepisování a odesílání a tak a přitom třeba by stačilo trochu zatlačit a pootočit chladič ve své základně.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pak jim to tedy pošli, protože nahlý je tedy dost, kdo ví co schytal HDD...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo-je to špatně.Takhle to být nemá.Evidentně dostal balík ránu a heatpipe se protočily.Šlo by to zase rázem dát zpět,nicméně už teď si myslím,že spojení mezi hliníkem a heatpipe není 100% a chladič ztratil nějaké procento v účinnosti chlazení.Takže to bych ani moc nedělal.Většinou to právě proto bývá mezi přechodem měď/hliník zaletované.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tenhle má měděnou i základnu, ale to je teď fuk. A co ten HDD jak píše El Diablo? Když neběží, tak by něco vydržet měl, ne?
Každopádně dostal balík ránu tak šikovně, že na obalu nebylo nic špatně. Využil jsem sice možnost do dvou dnů reklamovat skrytá poškození, jak má DPD uvedeno na nálepce, ale stejně si myslím, že se z toho budou chtít vykroutit. Pokud to DPD neuzná, půjde to i přesto reklamovat na CZC? Nejradši bych jim to rovnou vrátil.
Každopádně dostal balík ránu tak šikovně, že na obalu nebylo nic špatně. Využil jsem sice možnost do dvou dnů reklamovat skrytá poškození, jak má DPD uvedeno na nálepce, ale stejně si myslím, že se z toho budou chtít vykroutit. Pokud to DPD neuzná, půjde to i přesto reklamovat na CZC? Nejradši bych jim to rovnou vrátil.

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Za tohle odpovídá DPD a nikterak se z toho nevykroutěj. Disk bych pro jistotu strčil do jinýho kopu a minimálně udělat nějak test na SMART, či ověřil jestli je disk vůbec funkční.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně, že je to chyba přepravce, hlavně, že tam mají nálepku Křehké.
Jenže kdyby v CZC kapku přemýšlel ten, kdo zásilku kompletoval do krabice, stát se to nemuselo.
On totiž case otočil čelním panelem vzhůru, což odpovídá tomu, že se chladič při nešetrném pohození naklonil právě takhle dozadu. Stačilo dát ji naležato chladičem vzhůru a tohle jsem teď nemusel řešit.
Jenže kdyby v CZC kapku přemýšlel ten, kdo zásilku kompletoval do krabice, stát se to nemuselo.
On totiž case otočil čelním panelem vzhůru, což odpovídá tomu, že se chladič při nešetrném pohození naklonil právě takhle dozadu. Stačilo dát ji naležato chladičem vzhůru a tohle jsem teď nemusel řešit.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Víš ono to není tím jak to CZC.cz zabalili, jako spíš tím jak se chova pošta/ppl/dhl atp. k zásilkám.... Ta bedna se během přepravy a manipulace ve skladu, asi tak 30krát otoči kolem všech svejch os.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Jn, jednou jsem viděl jak Česká pošta zachází s balíky. Křehké, nekřehké, všechno na jednu hromadu a žádné s*aní. Hold, to si nevybereš...
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy opravdu myslíš, že by to mohlo mít vliv na chlazení? Letované to asi nebude, to si myslím, že by jen tak nepovolilo. Spíš jen nějak nasucho spasované.
Jde o to, že to řeším s majitelem na dálku a on mi teď napíše, ať to nechám být, že když to není vytržené ani ohnuté, že mu to neva, páč to nebude vidět.
Jde o to, že to řeším s majitelem na dálku a on mi teď napíše, ať to nechám být, že když to není vytržené ani ohnuté, že mu to neva, páč to nebude vidět.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Nebude ale už jen z principu bych si nekoupil jakoliv poškozenou věc... A říkat si mohou co chtějí, nesmíš se nechat odbít. Právo je na tvé straně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2088
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
23 srp 2024 05:58