Zdravím,
Prosím o radu, koupili jsme si nový modem/router Huawei B970b od T-mobilu, je tam vše přednastavené, tak se stalo že doma počítače s Vistou fungují bez problémů. Jediný problém má můj notebook HP s win 7. Ta wifi, kterou máme se v seznamu občas objeví jen chvíli po zapnutí, pak sama zmizí. Když se zkusim připojit tak napíše klasiku, že "systém se nemohl připojit", aby toho nebylo málo, tak se mi povedlo asi na 5. restart počítače se k síti připojit( musím rychle hned po naběhnutí sys.) a vše běhá jak má( teď tu jsem taky), ale jakmile počítač vypnu. Začína koloběh restartů znova..
Co jsem vypozoroval: připojim se většinou když už zapamatovaný profil sítě vymažu v ovládacích panelech Správa bezdrátových sítí ( ale nevim jestli jsem to vymazal vždycky a jestli to na to má vliv)
Nevědel by někdo co to může být?
Jako chápal bych kdyby se to nepřipojilo vůbec, ale že se to povede takhle jen občas, navíc Visty fungují v pohodě?
Hodim jsem jestě pár nastavení co tam je:
síťový adaptér: Atheros AR9285
Adresa IP: 192.168.1.1
Maska podsítě: 255.255.255.0
Server DHCP: Povoleno
Počáteční adresa IP: 192.168.1.100
Koncová adresa IP: 192.168.1.200
Doba zapůjčení serveru DHCP(min): 2
Vysílání SSID: Povoleno
Izolovat AP: Vypnuto
Země: Aktuální: CZ
Kanál: Aktuální:13
Režim 802.11: 54g automaticky
Rychlost: Auto
Děkuji, Petr
Záhada se zlobivou wifi, která se ukazuje jak chce Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Záhada se zlobivou wifi, která se ukazuje jak chce
Skus změnit kanál na nižší asi 9, možná kolize s jinou sítí v blízkosti.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jo to by mohlo byt, je tam v dosahu nekolik siti. Zkusim to dekuju za tip :)
Spis mi nejde dohlavy, ze vistam to jde. Mel sem je za co do site, za nejhorsi.
Nemuze tam byt jeste neco v tom nastaveni treba jak je to 802.11 g/c, nebo zapujceni DHCP jen na 2 minuty, jestli to neni málo, v těhle nastaveních se vůbec nechytám.. jestli tam treba neni nejaky zastaraly nastaveni co by win 7 nepodporovaly, nevite?
Spis mi nejde dohlavy, ze vistam to jde. Mel sem je za co do site, za nejhorsi.
Nemuze tam byt jeste neco v tom nastaveni treba jak je to 802.11 g/c, nebo zapujceni DHCP jen na 2 minuty, jestli to neni málo, v těhle nastaveních se vůbec nechytám.. jestli tam treba neni nejaky zastaraly nastaveni co by win 7 nepodporovaly, nevite?
Tak jsem zkoušel změnit kanál a to nepomáhá. Navíc když projedu dostupné wifi, wifiscanem, tak žádná jiná kanál 13 nepoužívá, tak by měl být snad volný.
Navíc jsem zjistil, že jeden počítač co se do sítě připojuje má taky win 7, tak v tom to taky asi nebude. Jedině snad že má síť. adaptér Broadcom zatímco já Atheros.
Všechny ovladače už jsem aktualizoval.
Neměl by jestě někdo nápad co s tim provést? Nebo nestalo se něco podobnýho už někomu?
Navíc jsem zjistil, že jeden počítač co se do sítě připojuje má taky win 7, tak v tom to taky asi nebude. Jedině snad že má síť. adaptér Broadcom zatímco já Atheros.
Všechny ovladače už jsem aktualizoval.
Neměl by jestě někdo nápad co s tim provést? Nebo nestalo se něco podobnýho už někomu?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vyšší kanály jak 11 někdy způsobují problémy s kompatibilitou. Dej nějaký jednociferný
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Záhada se zlobivou wifi, která se ukazuje jak chce Vyřešeno
Tak jsem ještě po nějaké době zkoušel změnit kanál. Naskenoval jsem ostatní sítě a našel 5, který byl úplně volný. A vše vypadá to, že vše opravdu najednou funguje. Takže kdyby někdo měl podobný problém, tak tady máte tip co s tím dělat
.. Všem děkuju za rady :-)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5429
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek