Legalizace

...

Moderátor: Mods_senior

S.RealD
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Legalizace

Příspěvekod S.RealD » 27 lis 2011 15:50

Zdravíčko, mám docela urgentn záležitost

V práci dělám bezpečnostní politiku, a strašně mě brzdí jak musim jeden po druhym programu ověřovat zda k němu je zakoupen klíč apod.

Existuje prosím nějaký program, který projede všechen software,aplikace včetně operačního systému a zobrazí zda je software opravdu zakoupen nebo je stáhnut či cracknout nebo jinak nelegálně zabudován? Děkuji moc, strašně mi to pomůže

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Legalizace

Příspěvekod memphisto » 27 lis 2011 15:55

Bordel v myšlení, bordel ve firmě. Tady pomůže jen drsná ruka, protože jakmile by se přišlo na nelegální soft, tak jdou hned za tebou. Natvrdo zakázat komukoliv cokoliv instalovat a v případě potřeby ať se obrátí na tebe a dělat si přehledy kdo co má a potřebuje, licence, apod. Jestli je zakloupen nebo ne by mělo vědět IT oddělení případně nákup.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod S.RealD » 27 lis 2011 16:02

Já nepotřebuju názor do toho jak mam pracovat, ale potřebuju odpoved na to co jsem tu prosil chlape.

Nejsem blbej a rozumim tomu co píšeš, ale neptal bych se kdyby šlo jentak o něco.Jde o firmu 150ti počítačů, ted jsem nastoupil, předtim se tam o spravcování nikdo moc nezajímal, navíc se tam ted přes polovinu PC překopávalo, jelikož jde o firmu která potřebuje ject téměř nonstop, tak abyse nedělal každý PC zvlášť každý si tam narychlo hodil co potřeboval k chodu, a nemel zrovna u sebe licence. Prostě abych měl tu jistotu, chtěl bych to project takto jak sem psal v dotazu zda neco existuje. Přesně tomuhle slohu o tom proč se ptám sem se chtěl vyhnout, takže jak ty, tak kdokoliv prosím nechytračí když neví navíc jak se věci mají. Díky. Přišel jsem sem s tématem a objektivní otázkou, né diskutovat a být poučován

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 lis 2011 16:06

Zadej do Google "Audit software" a vyber co potřebuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 lis 2011 16:08

Bez pořádného zasíťování a správy PC přes VNC, apod. toho moc neuděláš a nezbyde ti než je všechny obejít a opsat si čísla. Nenapsal jsi naprosto nic k možnostem kontroly ani správy firemní sítě a to se pak nediv...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod S.RealD » 27 lis 2011 16:14

De mi hlavně o 50 PC. Lan sít včetně zapojení internetu. Internet proudí pro všechny přes switch zřejmě. Občas naky zapojení do tiskárny. Můžu vlézt do každého. A papíry s licencema k dispozici mam, ale právě se ptám, zda neni jiné řešení, nejlíp nějaký soft, který mi vyjede aspon licenční čísla a jiné ověřovací metody které zjistí zda je to legal či ne. Nebo aspon kdyby k danému stroji mi nejaky program vyjel výpis se všemi čísly a ja je pak mohl porovnat s papírama

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 lis 2011 16:25

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 27 lis 2011 16:54

my používáme micos. http://www.micos-sw.cz/cz/

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod S.RealD » 27 lis 2011 17:03

Belarc - To je bomba ale licencí mi to vypíše jen pár, ted sem to zkusil ve svym notebooku a tam masi 30 softwaru koupenyho a vyjelo to jen neco...

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Lis 2011 17:04) ---

btw: nebylo by něco freeware? Ten micos vypada slusne, ale vazne to specha a potreboval bych to rychle a levne, pak casem bych tohle poridil

Zpět na “Vše ostatní (sw)”