Nechápu proč se mi nespustí Windows 7(někdy)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Darkstorm
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nechápu proč se mi nespustí Windows 7(někdy)

Příspěvekod Darkstorm » 30 pro 2011 16:57

Dobrý den,

Můj problém spočína ve bootování OS Win 7. Když restartuju PC a nebo Vypnu PC a následně zapínám se (někdy ... spíše více než méně-krát) nerozjede načítání OS ... nechápu to po kliknutí na tlačítko nebo zmáčknutí restart se monitor jakoby odpojí -> no signal <- a mohu počítač nechat jak dlouho chci spuštěný a nic se neděje. Jediné co mi pomůže je mačkání restartu na skříni a čekat kdy náhodou se bootovani rozjede ( někdy musím mít opravdu trpělivost s čekáním na rozběhnutí na kolikátý pokus se systém rozběhne a někdy musím dokonce na tvrdo vypnout PC a zkoušet znovu spustit) Když se dostanu na plochu tak se PC chová v celku normálně jen mám dojem že je maličko, neznatelně pomalejší než býval. Je zajímavé, že tento problém jsem měl už tak před rokem a nějak jsem se tím nezabýval a problém časem utichl, ale ted je tu znovu :( z ničeho nic)
Jsem laik a samouk zkoušel jsem spoustu věcí:
Jako je reinstal OS, dříve obnova systému a podobně
Oprava OS z instalačního CD kde jsem se dozvěděl, že problém je ve Windows boot manager, ale oprava se nedařila nic nepomáhalo
Pomocí příkazového řádku příkazy bootrec, fixmbr,fixboot bez úspěchu
Restart BIOSU vyjmutím baterky a přehozením jumperu z CMOS na CLEAR a zpět

Na internetu jsem nikde nenašel podobný problém tak mi nezbývá než se zeptat prosím o každou odpověd a připomínku. Děkuju mockrát za pomoc

Moje sestava Motherboard Foxconn P4M9007MP - 8RS2H
CPU Intel Core 2 Duo 6600 @ 2.4GHz
VGA Nvidia Geforce GT 240 512 MB ale v PC mi to píše 1585 MB divné
RAM 2x 2GB Kingston KVR667D2N5K2/4G 667

Kdybyste potřebovali cokoli vědět další informace co budu vědět poskytnu .. kdyžtak se zase zeptám jak :D .... Díky moc

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nechápu proč se mi nespustí Windows 7(někdy)

Příspěvekod Pic » 30 pro 2011 18:25

Jednak je třeba občas vyčistit PC třeba programem Ccleaner a to i registry (povolit zálohu). Zkontrolovat paměti třeba programem Memtest - 2 - 3x celý test (musí být bez chyb). Zkontrolovat disk s opravou případných chyb a také defragmentovat systémový disk. Předpokládám, že v PC nejsou viry, ani jiná verbež. Případně ji nech zkontrolovat v sekci HiJackThis (návod v uvedené sekci). Neuvedl jsi jaký máš zdroj (značka a W) a i ten může být příčinou problémů. Mrkni také do Správce zařízení, zda tam není nějaké varování ("?", nebo "!").
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darkstorm
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Nechápu proč se mi nespustí Windows 7(někdy)

Příspěvekod Darkstorm » 30 pro 2011 19:35

:) díky za odpověd :) Když jsem používal Pc tak jsem co měsíc prováděl čištění, ccleaner, defragmentace disku, atd .. a ted jsem dokonce smazal celý operační systém a nahradil ho znovu po zformátování HDD .. o svůj PC se docela starám :) a mám 400 W zdroj FSP GROUP INC., MODEL AX400-PNF to by mělo stačit ne ? :) Jsem blbec :/ ... nemůže to náhodou dělat třeba to že jsem si nenainstaloval ovladače k chipsetu ? .. jsem pred hodkou ze srandy zkoušel pouštět PC bez Grafické karty a šlapalo pěkně a jak jsem ji vložil zpět ... hup ten samý problém .... není problém s kompatibilitou chipsetu VIA P4M900/CN896/VN896/PT890(Southbridge VIA VT8237A) s Grafickou kartou ? Nvidia Geforce GT 240? a nebo ten zdroj .. slabý nevim díky moc

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
    od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    7253
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 10:00
  • Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
    od Funstorm007 » 18 čer 2025 18:12 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    4679
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2025 08:53
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    9166
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8190
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    5214
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”