Ahoj!Jak vytvořit bat soubor,který se po prvním spuštění přidá do programů Po Spuštění?Jako když zapnu komp tak se mi tan bat taky zapne.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Úno 2012 15:03) ---
poradí někdo???
jak vytvořit BAT po spuštění
Re: jak vytvořit BAT po spuštění
Nemusíš se po čtvrthodině připomínat. Odpoví ti ten, kdo si to přečte, zná odpověď a má čas odpovědět.
Bat soubor předpokládám vytvořit umíš – v poznámkovém bloku nebo podobném editoru.
No a pak ho buď zkopíruješ do „Po spuštění“, nebo tam dáš na něj odkaz pomocí zástupce, to je fuk.
V čem je problém? To jsi tak líný to vyzkoušet? Připadá mi to, jako kdybych se ptal, jestli když napíšu e-mail se slovem KUKU na adresu kukacko@zakukej.cz, tak jestli mi mi přijde e-mail od kukačky. Rychlejší je to vyzkoušet, nic za to nedám a nikdo se tím nemusí zbytečně zabývat.
Na okraj: Osobně jim dávám od doby W2000 příponu CMD, protože BAT je podle „vlastností souboru“ „Dávkový soubor pro systém MS-DOS“ zatímco CMD je „pPříkazový skript systému Windows NT“. I když nevím, jestli je v nich prakticky nějaký rozdíl.
Bat soubor předpokládám vytvořit umíš – v poznámkovém bloku nebo podobném editoru.
No a pak ho buď zkopíruješ do „Po spuštění“, nebo tam dáš na něj odkaz pomocí zástupce, to je fuk.
V čem je problém? To jsi tak líný to vyzkoušet? Připadá mi to, jako kdybych se ptal, jestli když napíšu e-mail se slovem KUKU na adresu kukacko@zakukej.cz, tak jestli mi mi přijde e-mail od kukačky. Rychlejší je to vyzkoušet, nic za to nedám a nikdo se tím nemusí zbytečně zabývat.
Na okraj: Osobně jim dávám od doby W2000 příponu CMD, protože BAT je podle „vlastností souboru“ „Dávkový soubor pro systém MS-DOS“ zatímco CMD je „pPříkazový skript systému Windows NT“. I když nevím, jestli je v nich prakticky nějaký rozdíl.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pridej si ten bat soubor do uloh po spusteni, Planovane ulohy. Nebo tak nejak se to jmenuje.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Užitočné môže byť nasledovné:
IF NOT EXIST filename (COPY ...)
Tiež pozri systémové premenné príkazom SET, ktoré môžeš v skripte využiť.
--- EDIT ---
Rozdiel medzi cmd a bat je taký, že novšie systémy poznajú obidva, staršie (DOS, Windows 98) poznajú len bat. V novších systémoch sú niektoré príkazy funkčne rozšírené a niektoré nové doplnené, takže ak také nové vlastnosti niekto v skripte použije, mal by radšej pomenovať skript koncovkou cmd, aby bolo jasné, že to nie je určené pre staré systémy.
IF NOT EXIST filename (COPY ...)
Tiež pozri systémové premenné príkazom SET, ktoré môžeš v skripte využiť.
--- EDIT ---
Rozdiel medzi cmd a bat je taký, že novšie systémy poznajú obidva, staršie (DOS, Windows 98) poznajú len bat. V novších systémoch sú niektoré príkazy funkčne rozšírené a niektoré nové doplnené, takže ak také nové vlastnosti niekto v skripte použije, mal by radšej pomenovať skript koncovkou cmd, aby bolo jasné, že to nie je určené pre staré systémy.
Nemusíte být na mě kvůli takové blbosti hnusní...myslel sem že jak ten bat soubor sputím,sám se přidá do po spuštění,ne že ja ho tam musíím dávat
Hnusní? Jsi nějak přecitlivělý, nikdo na tebe není hnusný.
A za to, že neumíš pořádně zformulovat otázku, taky nemůžeme.
Do Po spuštění ho můžeš nakopírovat pomocí příkazu copy. Pokud neznáš syntaxi, pusť si příkazový řádek a napiš do něj copy /?.
Kde leží „Po spuštění“? V ixpéčkách to je "%systemdrive%\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\Po spuštění\" a bacha na to, že název složky „Nabídka Start“ obsahuje dlouhé í „Po spuštění“ obsahuje písmenko š, které musíš zapsat v kódování Latin 2 (CP 852), nebo v nejprve dávkovém souboru změn kódovou stránku pomocí CHCP 1250, případně znak í a š nahradit ý a Ü.
A za to, že neumíš pořádně zformulovat otázku, taky nemůžeme.
Do Po spuštění ho můžeš nakopírovat pomocí příkazu copy. Pokud neznáš syntaxi, pusť si příkazový řádek a napiš do něj copy /?.
Kde leží „Po spuštění“? V ixpéčkách to je "%systemdrive%\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\Po spuštění\" a bacha na to, že název složky „Nabídka Start“ obsahuje dlouhé í „Po spuštění“ obsahuje písmenko š, které musíš zapsat v kódování Latin 2 (CP 852), nebo v nejprve dávkovém souboru změn kódovou stránku pomocí CHCP 1250, případně znak í a š nahradit ý a Ü.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky!Tohle jsem přesně myslel!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2799
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5049
-
od ski1961
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 15:48
-
-
- 11
- 4527
-
od Kminek