problém s napájením

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dark222
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problém s napájením

Příspěvekod Dark222 » 28 úno 2012 13:28

Předem se omlouvám ale nejsem si sto pro jistý v čem problém vězí takže to umístění asi nebude nej. Počítač mi posledních pár dní přestal najíždět do windows a zasekává se na tabulce boot bílej screen co radí jak se dostat do biosu. Po čtvrt půl hodině resetů připojování a vypojování všeho jsem se dostal konečně do windows ale dnes už to trvalo přes hodinu a ztratil sem nervy. Při všem zjištování jsem přišel na to že nejspíš nejde "eletřina" jak do zadní tak přední desky tzn že nejdou usb ani net..prostě nesvítí kontrolka :D přitom vše je zapojeno. Když se mi to zapnout povedlo tka to svítilo takže po všem zjištování jsem přišel na to že je to nejspíš tím jen nevím jak to opravit nebo co s tím?:(

Druhá věc, vím že je to naprostá kravina ale mohl by se comp odmítat dostat přes již zminovanou tabulku pokud není v usb zapojená myš nebo klávesnice? Bud se mi to zdá a nebo to tak vážně je když jsem jí prostě vyndal jak myš nebo klávesnici tak se přes to prostě nedostal. S následným resetem a znovu připojením s tím už neměl žádný problém ale zdá se mi to jako šílenost. Omlouvám se nejspíš je to napsané dost chaoticky nejasnosti okamžitě odpovím. Předem děkuji za pomoc.

Reklama
guest

Re: problém s napájením

Příspěvekod guest » 28 úno 2012 13:38

Chce to trochu více informací. Jaké je složení počítače, jaký je tam zdroj a jak je starý?

Dark222
nováček
Stav:

Příspěvekod Dark222 » 28 úno 2012 13:43

zdroj atx - 250pa (1pf) a je asi tak 5let starý? Komp běžel v naprostým pořádku než jsem byl mimo město asi týden vrátím se a nastaly ty problémy. Jediný kdo u kompu seděl je táta a ten samozřejmě nic nedělal takže ani nevím kde se co podělalo.

guest

Příspěvekod guest » 28 úno 2012 13:50

Komponenty jsi nenapsal, nevím co je 250pa, ale pokud je to 250W a zdroj bezejmenný a 5 let starý, bude příčina nejspíš v něm.
Můžeš zkusit zkontrolovat disk - http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

Dark222
nováček
Stav:

Příspěvekod Dark222 » 28 úno 2012 14:18

a kdyby byl nák v háji zdroj je možný že to prostě chvilkama jde a chvilkama zase ne? jako ten comp potom nemá třeba problém jít v chodu klidně i víc dní :) ale nedostane se přes to zapnutí zmetek. No hned jak se tam dostanu zkusím ten disk díky za rady :)

guest

Příspěvekod guest » 28 úno 2012 14:22

Ano, vadný zdroj se takto může chovat.Také může být poškozený systém.

Dark222
nováček
Stav:

Příspěvekod Dark222 » 28 úno 2012 14:26

a ještě prosimtě ten druhej bod co jsem psal :) jestli je náká možnost toho že se comp prostě odmítá zapínat když je zapojená myš v usb a klávesnice naopak není tak taky :) zdá se mi to jako šílená kravina. Ale dám příklad když nevytáhnu myš z usb tak se nezapne :D a když tam naopak nebude zapojená klávesnice tak taky ne :) v tomhle jsem ale naprosto mimo čím by to mohlo být.

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Úno 2012 14:27) ---

Jinak vážně moc děkuji za pomoc a čas :) nejsem v tom žádnej extra profík takže vyznat se v tom a snažit se mi poradit musí být porod :D a o to víc si toho cením vážně díky :)

guest

Příspěvekod guest » 28 úno 2012 14:34

S tou myší a klávesnicí tomu také nerozumím, snad kdyby ta myš zatěžovala zdroj, ale ta má minimální odběr. Zkontroluj to tím CDI a také můžeš zkusit nabootovat z instalačního CD a systém opravit. Pokud by se dalo bet problému nabootovat, může být na vině poškozený systém, ale já bych spíš sázel na ten zdroj anebo disk.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3556
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4243
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4897
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem