Zdravím, již minule jsem tu řešil problém s --> ovladač zobrazení AMD přestal pracovat a byl obnoven
Tahle hláška mi vyjela od té doby co jsem vyměnil staré díly za nové : desku,procák,ram...(detailně popsáno úplně dole), nicméně na nové sestavě jsem měl Radeon HD 4870, když se objevila ta chyba sváděl jsem to na grafiku, koupil jsem si tedy Radeon HD 6870, hláška stále vyskakovala, reinstaloval W7 64bit Sp1 dvakrát, smazal ovladače na grafiku, registry (CCleaner), přes správce zařízení také vymazal HD4870 aji HD6870 ovladače, nainstaloval nejnovější Catalyst 12.2..bez úspěchu, zkoušel jsem i starší, taky bez úspěchu...
Po tomhle všem přišly na řadu testy: 1) Memtest86+ --> stav:OK
2) EVEREST --> zatížen byl procesor na 100% po dobu 1minuty stav: OK
3) GPU-Z i CPU-Z --> teploty v normálu i při zatížení (70 max.)
4) Ovladače všechny zkontrolovány a jsou aktuální (2x reinstall)
5) heaven benchmark s DX11 24 kroků --> stav: FAILED --> chyba: na řadu přišel pátej krok a tam zamrzl obraz, hudba jela dál, potom zčernal obraz, hudba se kousla a tvrdý Reset počítače...zkoušeno 2x a pokaždé u 5tého kroku
Padá mě to i při prohlížení internetu (použito Firefox, google chrome <-- aktualizované)
Odzkoušené hry: Assassins creed: Brotherhood --> Hraju hru třeba hoďku pak zamrzne černý obraz a jedu si v pohodě dál třeba dalších 30 min, potom zase atd...
Metro 2033 --> Někdy se sekne v menu, spadne celá hra...někdy při hraní..spadne celá hra.
Battlefield 3 --> při spuštění hry (Multiplayer i Singláč) se načítá cca 30 sekund a někdy se ani nezapne a ovladače spadnou hned v battlelogu, když už se hra spustí tak se sekne hned na začátku a musím přes správce úloh vypnout bf3.exe <-- tohle jsem zkoušel 100x a ani jednou nešlo (týden řešíme, zkoušíme..bez úspěchu..) je zajímavé, že včera na 10tý pokus jsem bf3 rozjel plynule na serveru pro 64 lidí, zahrál jsem si tři mapy, zkusil jsem hru vypnout a zapnout, ale problém se zase ukázal...
Co mě tak napadá, kde je chyba tak jen: zdroj, deska, harddisk
Specifikace mého PC: Procesor: AMD Phenom II x4 955black
Základní deska ASROCK UCC
Grafická karta: Sapphire Radeon HD 6870 1Gb DDR5
RAM: Corsair vengaince 4Gb 1600Mhz DDR3
Zdroj: CHIEFTEC GPS-450AA-101A 430W <--- Na moji grafiku je doporučeno 500W minimálně, ale jak tam čtu forum, prý by i 400 stačila na tuto sestavu, že to výrobce zbytečně moc předimenzují, nicméně tento zdroj je vzatý z PC, ve kterém vyhořela Graficka karta ( má to snad nějakou spojitost ?)
Objednal jsem si zdroj nový z czc --> Arctic Cooling Fusion 550W, bulk
Dnes by měl dojít, ale i tak poprosím o odpovědi, protože je dosti možné, že i po výměně zdroje problém bude nadále přetrvávat.
Zdroj či jiný HW
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zdroj či jiný HW
Doufej, že problém bude vyřešen s novým zdrojem. JInak totiž následuje grafika, paměti, deska, atd...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
"zatížen byl procesor na 100% po dobu 1minuty"
mem-testy a stress-testy se dělají na hodiny nebo dny - ne na minuty - chyba může nastávat při nějaké specifické operaci nebo výpočtu
na testování pod win (vyžaduje .NET2 a DX9) je prý užitečný také OCCTPT4.1.1
mem-testy a stress-testy se dělají na hodiny nebo dny - ne na minuty - chyba může nastávat při nějaké specifické operaci nebo výpočtu
na testování pod win (vyžaduje .NET2 a DX9) je prý užitečný také OCCTPT4.1.1
Zdroj zapojen a chyba stále...
Zkoušel jsem stáhnout program Perfomance Test 64bit WIn7 a testovalo to: vše bylo zelené a v pořádku (procák, ramka, CD/DVD, grafika) , zbývá tedy už jen Hardisk a Základní deska...jak zjistím z těch dvou, které je špatné ? nějaký test pls
Zkoušel jsem stáhnout program Perfomance Test 64bit WIn7 a testovalo to: vše bylo zelené a v pořádku (procák, ramka, CD/DVD, grafika) , zbývá tedy už jen Hardisk a Základní deska...jak zjistím z těch dvou, které je špatné ? nějaký test pls
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
HD nejlépe otestovat prográmkem ze stránek výrobce disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
pořád tu chybí údaj jak dlouho jste testoval - že je něco zelené hodinu neznamená, že to bude zelené i za tři nebo za dva dny, nebo v jiné situaci, s jinými ovladači ...
Perfomance Test 64bit Win7 je stress-test nebo jen benchmark?!
HDD, jak psali předchozí, nejlépe utilitami výrobce
MB se diagnostikuje dost blbě - viz. článek http://www.servispc-brno.cz/43-testovan ... y-pc-2-dil vyšly tam i další díly na toto téma
principem je nasimulovat opakování chyby s co nejméně komponentami, jejich záměnou za "zdravé" a vylučovací metodou se dostat k problematické komponentě nebo ovladači, nebo konfliktu ovladačů, nebo ...
Perfomance Test 64bit Win7 je stress-test nebo jen benchmark?!
HDD, jak psali předchozí, nejlépe utilitami výrobce
MB se diagnostikuje dost blbě - viz. článek http://www.servispc-brno.cz/43-testovan ... y-pc-2-dil vyšly tam i další díly na toto téma
principem je nasimulovat opakování chyby s co nejméně komponentami, jejich záměnou za "zdravé" a vylučovací metodou se dostat k problematické komponentě nebo ovladači, nebo konfliktu ovladačů, nebo ...
Dělám právě teď vylučovací metodou --> dal jiný zdroj 550W, chyba pořád nastává, teď je v plánu vyměnit MotherBoard, pokud i to nepomuze tak Hardisk a RAM a kdyz ani to ne tak je spatnej procak (coz si myslim ze ne)
Většinou se to dělá podle náročnosti na manipulaci s hw naopak : ovladače, cpu, ram, hdd, zdroj, ... deska.
nemyslí se - testuje se. hw může vyhovět v 10 úlohách, ale házet chyby v 11.
nemyslí se - testuje se. hw může vyhovět v 10 úlohách, ale házet chyby v 11.
Tojo, ale mám pocit, že čím více tam dávám nové věci, tím více se to se*e...
dal jsem desku asrock, novej procák a RAM, chybuje to, zmenil jsem grafiku = chybuje to, změnil jsem zdroj chybuje to a dokonce mi teď monitor napíše No signal, pak se sekne zvuk a pomůže jen tvrdej restart, a to se mě stalo 3x do hoďky, se starým zdrojem tak 1x denně (nový 550W, starý 430W)
jednou při hraní staré hry NHL09 mě monitor napsal out of range, což je někde chyba v rozlišení...já už fakt PC nerozumím, ty chyby vůbec nedávají smysl a to že je chyba v monitoru, to je s prominutím hloupost...Zítra dojde nová deska, tak jsem zvědav, protože jestli ani to nepomůže tak budu tak zoufalej že koupím i RAM a HDD a když ani to ne, prodám to na součástky do aukra a koupím si v TESCU nový PC (sice s*it, ale bezproblémovej...)
dal jsem desku asrock, novej procák a RAM, chybuje to, zmenil jsem grafiku = chybuje to, změnil jsem zdroj chybuje to a dokonce mi teď monitor napíše No signal, pak se sekne zvuk a pomůže jen tvrdej restart, a to se mě stalo 3x do hoďky, se starým zdrojem tak 1x denně (nový 550W, starý 430W)
jednou při hraní staré hry NHL09 mě monitor napsal out of range, což je někde chyba v rozlišení...já už fakt PC nerozumím, ty chyby vůbec nedávají smysl a to že je chyba v monitoru, to je s prominutím hloupost...Zítra dojde nová deska, tak jsem zvědav, protože jestli ani to nepomůže tak budu tak zoufalej že koupím i RAM a HDD a když ani to ne, prodám to na součástky do aukra a koupím si v TESCU nový PC (sice s*it, ale bezproblémovej...)

proč by nemohla být taky nějaká chyba v monitoru? out of range není zrovna běžná chybová hláška a DVI je obousměrný komunikační kanál. ikdyž v kombinaci s tuhnutím PC to ukazuje spíš na druhý konec kabelu.
a co zůstalo stejné? ovladače? použitá vykreslovací metoda (DX, OpenGL)? cracknutá hra?
sice jsem napsal "nemyslí se - testuje se", ale s rozmyslem. hledání chyb hw je docela zdlouhavá, systematická a flustrující činnost. proto se postupuje na co nejnižší úrovni (DOS, Linux) s nástroji z HDCD nebo UltimateBootCD s co nejméně komponentami.
zrovna teď mám na stole sadu Corsair DDR3 nachystanou k reklamaci - nakonec jeden modul ze čtyř v jedné úloze z osmi pravidelně v Memtest86+ po hodině chybuje. Testoval jsem to záměnami modulů, slotů a ručním zafixováním parametrů RAM v BIOSu (tip od technika z Alfy, protože si asi automatika brala bůhvíjaké parametry a někdy vycházel modul OK, jindy KO) celý den. Zbytek je OK a je po nestabilitě.
bezproblémovej z Tesca ... dokud se nepose.e, no ale aspoň to máte komu hodit na hlavu
a co zůstalo stejné? ovladače? použitá vykreslovací metoda (DX, OpenGL)? cracknutá hra?
sice jsem napsal "nemyslí se - testuje se", ale s rozmyslem. hledání chyb hw je docela zdlouhavá, systematická a flustrující činnost. proto se postupuje na co nejnižší úrovni (DOS, Linux) s nástroji z HDCD nebo UltimateBootCD s co nejméně komponentami.
zrovna teď mám na stole sadu Corsair DDR3 nachystanou k reklamaci - nakonec jeden modul ze čtyř v jedné úloze z osmi pravidelně v Memtest86+ po hodině chybuje. Testoval jsem to záměnami modulů, slotů a ručním zafixováním parametrů RAM v BIOSu (tip od technika z Alfy, protože si asi automatika brala bůhvíjaké parametry a někdy vycházel modul OK, jindy KO) celý den. Zbytek je OK a je po nestabilitě.
bezproblémovej z Tesca ... dokud se nepose.e, no ale aspoň to máte komu hodit na hlavu

Každopádně díky za odpovědi, jak píšu..zkusím desku, když to nepomůže, nechám to dát do servisu (opět za vlastní peníze)...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3302
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34