Zdravím všechny. Můj dotaz zní- při přenosu filmu z VHS do PC přes TV kartu WinFast DTV2000 H, používám Nero Vision. Když v NeroVision spustím rec, natahuje se film do PC a z reproduktorů je slyšet reálný zvuk videa . Po uložení videa chci přehrát tento nový soubor, ale bohužel zvuk chybí. Chci si staré VHS filmy uložit a vypálit na DVD. Zatím jen tápu. Poradí mi prosím, v jakém nastavení dělám chybu. Všem Díky
/OS W7, Nero 7/
VHS → PC (WinFast DTV2000 & Nero Vision) – neuloží se zvuk * Vyřešeno
VHS → PC (WinFast DTV2000 & Nero Vision) – neuloží se zvuk * Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 22 bře 2012 13:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Přenos z VHS do PC“, z něhož nebylo patrné, na co konkrétně se ohledně přenosu ptáš.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Přenos z VHS do PC“, z něhož nebylo patrné, na co konkrétně se ohledně přenosu ptáš.
Re: Přenos z VHS do PC
Já mám takové podezření na dvě věci: buďto Nero Vision nedokáže tu audio stopu uložit, nebo ji pak tvůj přehrávač nedokáže přehrát. Pak je tam ještě možnost, že máš špatně zvolený zdroj vstupu zvuku při záznamu. A v neposlední řadě se zeptám: Proč zrovna Nero Vision? Není ke kartě dodávaný nějaký jiný soft, s nímž by to šlo nahrát nějak více bezproblémově? Mívám takové zkušenosti, že softy dodávané ke kartám typicky dělají, co mají, i když pravidlem to taky samozřejmě není ;).
-
- Pohlaví:
Také si myslím, že NV není dobrá volba. Já to před lety dělal, ale postup si nepamatuju - také jsem měl nějakou WinFastku.
Nejsem si jistý, ale snad jsem ten vstup přepnul na kompozitní video, ale určitě jsem nepoužíval žádný softtware navíc.
Každopádně by měl jít ten nejprimitivnější způsob, a to ten videopřehrávač normálně naladit, resp. vyhledat. Jako když se připojuje k obyčejné TV. (33-39kanál)
Na kartě potom kliknout na záznam a následně se dá video zpracovat v každém editoru.
Nejsem si jistý, ale snad jsem ten vstup přepnul na kompozitní video, ale určitě jsem nepoužíval žádný softtware navíc.
Každopádně by měl jít ten nejprimitivnější způsob, a to ten videopřehrávač normálně naladit, resp. vyhledat. Jako když se připojuje k obyčejné TV. (33-39kanál)
Na kartě potom kliknout na záznam a následně se dá video zpracovat v každém editoru.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ke kartám WinFast se dodává program WinPVR, kterej naprosto šílenej a nepoužitelnej.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Šílenej možná je, ale funguje jak má. Existujou i mnohem horší. S podobným grabováním jak z Tv vysílání, tak z VHS mám zkušenosti někdo ud roku 96 a s tímto nebyl problém. Nedávno jsem zrovna potřeboval po letech něco zdigitalizovat, jen jsem nainstalil ten soft a vše proběhelo OK. Jen je potřeba zvolit správný zdroj zvuku pro nahrávání.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No já sice negraboval, ale půl roku sem řešil, proč mi to na Win7 x64 hází BSOD, výsledek byl ten, že stačilo WinPVR poslat do kšá a bylo vyřešeno. Nehledě na to, že samotný program měl problém něco vůbec naladit, což ve Widlích integrovanej Windows Media Center ne. Nicméně za zkoušku WinPVR tazatel nic nedá. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

Je fakt, že já to provozoval na XP. Sedmičky (ač si je většina lidí chválí) mají s používáním jednoduchých věcí docela často neřešitelné potíže...
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
Re: VHS → PC (WinFast DTV2000 & Nero Vision) – neuloží se zv
Ano ke kartě je SW, ale to vše šlapalo pouze ve Win XP. Asi 2 roky jsem již na W7 a kartu jako takovou system nenašel pouze Win Media centrum nastavilo z této karty digit pozemní TV. Jinak ji v systému neni vidět / tedy já/. Nastavení kanálu 39 nelze protože u mého videa Thomson VPH 6990 jsou pouze AV in/out /4x/ Proto jsem zvolil Nero Vision. Zdroj jsem nastavil na compositní obraz i zvuk při natáčení OK, ale při přehrávání pomocí VLC,jetAdio,KMPlayer obraz OK zvuk chybí.
Naposledy upravil(a) Vlajeg dne 22 bře 2012 20:50, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Tak to zkus normálně naladit jako video.
Hele, jestli zvuk z PC slyšíš během nahrávání, tak bys ho v PC měl mít a jde jen o to, abys dobře nastavil zdroj zvuku pro nahrávání.
Děkuji za mnoho doporučení. Zvuk se mi ale nezdařilo nastavit./ už nevím kde/ Rozhodl jsem se pro odinstalování několika verzí nera a zkusil nero 11 platinum a ejhle zvuk již lze natáhnout. Takže nyní zakoupím plnou verzi NERA 11 a snad problém je vyřešen. Ještě jednou díky všem za pomoc 

Myslím, že to jsou vyhozený peníze. Když už platit, tak si kup nějaký starší HW enkoder (já koupil za 1600,-), kterej to udělá bez práce a kvalitněji. A chceš-li nutně to dělat softwarově, určitě to zvládnou i pod sedmičkama nějaký free programy. Vím, že to chodívalo i třeba ve VirtualDubu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6112
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 13
- 5605
-
od petr22
13 zář 2024 14:32
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11580
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”