Některý avi formát funguje a jiný ne

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Darkstorm
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Některý avi formát funguje a jiný ne

Příspěvekod Darkstorm » 28 bře 2012 17:47

Dobrý den
Nevěděl jsem kde jinde bych se mohl zeptat moje téma nespadá přímo pod PC ale doufám že by jste mi mohli pomoct :)
Rodiče si koupili DVD přehrávač LG RHT497H a tento přehrávač má v manuálu napsané že přehrává formáty DivX, JPEG, MP3, WMA.
A já prostě nemůžu pochopit at hledám kde hledám proč mi nejdou spustit některé filmy i když jsou ve stejném formátu jako jiné např přikládám obrázek na této URL http://2i.cz/16675872a1
Filmy Elitní zabijáci a Underworld spustit jdou a naproti tomu filmy Twilight sága zatmění a G.I Joe The rise of cobra spustit nejdou informace jsou popsány v programu GSpot.

Děkuju mockrát za každou pomoc

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Některý avi formát funguje a jiný ne

Příspěvekod guest » 28 bře 2012 17:56

Zkus dát ty obrázky sem - podle pravidel, a zkusíme najít důvod. Na to odkazu se to fakt blbě porovnává.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 28 bře 2012 17:58

Formát avi je pouze kontejner - tzn. že jde o audio video soubor. Tento kontejner může osahovat libovolně zakódovaný soubor. Takže záleží jak je video zakódováno, dále jaký kodek je použitý pro zvuk, případně kolik je zvukových stop. Dále záleží i na verzi kodeku. Tolik ve zkratce.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 28 bře 2012 18:09

No jestli jste někdo koukal na ten screen tak více, že jeden v Xvid mu přehrát jde a deuhý ne. Mě by spíš zajímalo, jak filmy přehráváš, respektive z čeho? Dále zkus lípe popsat to "nejdou spustit". Odhadem bych možná typnul, že přehrávač nepřehraje soubory větší 2GB... Nebylo by to poprvé co jsem se s tím setkal.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 28 bře 2012 18:42

Avi je obálka.Nejčastěji se používá DivX a Xvid.Není to jeden a ten samý kodek.A v manálu máš jasně napsáno co dovede přehrát.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Xvid

http://cs.wikipedia.org/wiki/DivX
Taky záleží na tom,jak a na čem je kodováno.Může fungovat i Xvid.

guest

Příspěvekod guest » 28 bře 2012 18:55

Tohle bude přehlednější. :smile:

Tento jde:
EZ.JPG

Tento jde:
Underworld.JPG

Tento nejde:
Twilight.JPG

Tento nejde:
Přílohy
The Rise.JPG

Darkstorm
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Darkstorm » 29 bře 2012 12:10

Děkuju za odpovědi ... a za přenesení skreenu do fóra :D

Jak už jsem psal přehrávač dovede přehrát formáty DivX, JPEG, MP3, WMA víc toho v manuálu napsané není. Filmy spouštím na na USB fleshce Kingston DT R400 8GB, kterou jsem musel přeformátovat na FAT 32.
Formát NTFS přehrávač nepřelouská ... filmy se nespustí píše neznámý formát videa. A toto stejné mi to píše při spuštění filmů Twilight sága zatmění a G.I Joe The rise of cobra - Neznámý formát videa. :(
Zajímavé je, že podle programu je film Elitní zabijáci ve stejném formátu [Codec(s)] Xvid jako ty to dva co nejdou. :)

Jediný rozdíl kterého jsem si zatím všiml je, že filmy které fungují mají v oknu Container : Interleave: 1vid frame (40 ms), preload=32
naproti tomu filmy co nefungují mají Container : Interleave: 1vid frame (42 ms), preload=512 ---> co to může znamenat ? vid frame počet snímků, ale preload ?
A další rozdíl je, že filmy které fungují nemají v oknu User data /metadata [USER] XviD0050 naopak fungující Elitní zabijáci tam mají [USER] DivX503b1393p a Underworld [USER] Lavc51.40.4 :D

Je to divné :D možná v tom hledám blbosti. Neznáte alespon nějaký spolehlivý prográmek, který by mi vide převedl do DivX ? nejlépe bezztrátově na kvalitě ... Dík

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 29 bře 2012 12:23

A kolik těch filmů máš? Respektive, jde ti přehrát nějaký větší než 2GB?

Darkstorm
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Darkstorm » 29 bře 2012 13:27

Tj pravda no ... žádný co je větší jak 2 GB přehrát nejde. Napadlo mě před chvílí že jestli to nemůže být tímto a že formát fleshky FAT 32 nezvládá pracovat se soubory větší jak 2GB tak jsem to zkoušel vypálit a zkusit z CD a stejný problém :( :D

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Bře 2012 13:29) ---

Tak mě nepadá neznáš nějaký program na snížení té velikosti ? :)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 29 bře 2012 14:03

No tak je to ono no, jsem si to myslel. Pokud vím, FAT 32 dokáže pracovat až se 4GB ale to je jedno. No, abys snížil velikost tak to budeš muset prohnat nějakým ripovacím programem a myslím, že bude bohatě stačit snížít o pár, řádově desítek, kbps tok dat...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 bře 2012 14:06

Přesně tak. 2GB omezení se netýká velikosti jednoho souboru na FAT32, nýbrž velikost celé partition FAT16.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Darkstorm
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Darkstorm » 29 bře 2012 18:03

Tak jo děkuju mockrát alespoň vím kde je zakopanej pes :D
Jen ještě nevím co je to partition Fat16 ? :) ... je pravda že u DVD je psáno, že bere fleshky formátované na Fat16 a Fat32 tak jestli kvůli tomuto ? to nebere soubory větší jak 2 GB ?
(že je to jako limitované tou FAT 16)
A jen poslední otázečka neznáte teda nějaké ripovací programy co by jste m mohli doporučit ? :) nemám s tím zkušenosti ...

Thx

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3268
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”