zdravím
řeším problem s instalaci ssd disku když jsem ho zapojil a spustil instalaci tak mi to při výběru ssd hodí hlášku (instalační program nemohl vytvořit nový systémový oddíl......
http://www.pepak.net/software/windows-7 ...
co jsem vyčetl tak je potřeba zmenit v biosu poradí disků ten ssd musí být první a já ho tam nemohu za nic dostat pořád se mi jako prvni zobrazuje ten datový viz fota....No zkusil jsem ten datový odpojit a potom se systém na ssd nainstaloval v pořádku ale když potom připojím datový hdd tak ho systém nevidí.
Zřejmě musím instalaci udelat se zapojenyma oběma diskama,ale to pujde jedině když zmením poradí disků v biosu.
Nevite nekdo jak v tom biosu to prehodit??Díky
Instalace ssd disku Vyřešeno
Instalace ssd disku
Naposledy upravil(a) czRossi dne 01 dub 2012 10:41, celkem upraveno 2 x.
CPU: INTEL i5 4690 3.5GHz, Chladič: CoolerMaster Hyper 412S, MB: Gigabyte H97-D3H,GPU:MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G, 4GB GDDR5,
RAM:16GB DDR3-1333MHz Kingston 4x4,SSD Systém: Crucial 232GB + Hdd Data: 320GB,Zdroj:Seasonic G Series 550W
RAM:16GB DDR3-1333MHz Kingston 4x4,SSD Systém: Crucial 232GB + Hdd Data: 320GB,Zdroj:Seasonic G Series 550W
Re: Instalace ssd disku
Tohle by mělo být jednoduché jak žebřík pro slepice :) Přehazuje se to v Hard Disk Boot Priority - ve tvém případě předposlední obrázek a máš to tam přesně tak, jak by to mělo být.
Osobně doporučuji udělat to tak, že SSD zapojíš do portu označeného jako "SATAII0", necháš ho tam samostatně (odpojíš všechny ostatní disky) a nainstaluješ systém. Pak po instalaci můžeš připojit i ty další, ale stejně si pak ověř v Setupu v tom Hard Disk Boot Priority, že to SSDčko je první.
Nastav taky First boot Device - Hard Disk a tu instalačku bootni jen jednou přes klávesu F12 při startu PC (někdy má systém problém nainstalovat se na HDD, pokud není v setupu někde v pořadí - ty na třetím obrázku vůbec nemáš v pořadí nikde kategorii HDD, máš tam jen CDROM, Floppy a CDROM, Hard Disk ti tam úplně chybí - i s tím už jsem se setkal, že to dělalo problém).
Osobně doporučuji udělat to tak, že SSD zapojíš do portu označeného jako "SATAII0", necháš ho tam samostatně (odpojíš všechny ostatní disky) a nainstaluješ systém. Pak po instalaci můžeš připojit i ty další, ale stejně si pak ověř v Setupu v tom Hard Disk Boot Priority, že to SSDčko je první.
Nastav taky First boot Device - Hard Disk a tu instalačku bootni jen jednou přes klávesu F12 při startu PC (někdy má systém problém nainstalovat se na HDD, pokud není v setupu někde v pořadí - ty na třetím obrázku vůbec nemáš v pořadí nikde kategorii HDD, máš tam jen CDROM, Floppy a CDROM, Hard Disk ti tam úplně chybí - i s tím už jsem se setkal, že to dělalo problém).
Re: Instalace ssd disku Vyřešeno
Díky vyřešeno problém byl v tom že v biosu musí mít nastaveno místo IDE mode AHCI. A druhý problém byl že hdd byl dynamický.Sice volba na převod disku tam je ale ztratí se všechny data co jsou na něm.Po záloze dat a zformátování disku na jednoduchý základní se již korektně zobrazil i v tento počítač jako další pevný disk.
CPU: INTEL i5 4690 3.5GHz, Chladič: CoolerMaster Hyper 412S, MB: Gigabyte H97-D3H,GPU:MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G, 4GB GDDR5,
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2396
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21