Zdravím,
rád bych opožádal o následující informaci. Budu instalovat XP na nový PC. Přes nLite jsem si do instalace začlenil ovladače pro SATA, ale teď mi došlo to, že DVD mechanika bude taky připojená přes SATA. Půjde to z ní nainstalovat nebo budu muset v biosu přepnout "native" mód? DVD mechaniku přes sata jsem ještě neměl, tak nevím.
Díky za opověď.
edit: ještě jedna otázka. V případě, že vypnu nativ mod pro sata, nainstaluju XP, nainstaluju potřebný ovladač a potom v biosu vrátím "native" zpátky, pojede to?
SATA ovladače pro XP, zapojení nového SATA disku Vyřešeno
SATA ovladače pro XP, zapojení nového SATA disku
Naposledy upravil(a) LaB dne 03 dub 2012 08:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SATA ovladače pro XP-prosím spěchá
ad edit: ano, takto je mozne postupovat.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
edit: ještě jedna otázka. V případě, že vypnu nativ mod pro sata, nainstaluju XP, nainstaluju potřebný ovladač a potom v biosu vrátím "native" zpátky, pojede to?
V IDE módu se ti nepovede nainstalovat ovladač AHCI, protože to zařízení (AHCI rozhraní diskového hostadaptéru) bude vypnuté. Správce PnP tedy nenalezne hardware, který by ovladač mohl řídit a instalace ovladače bude přerušena. Pokud ale zase přepneš diskový hostadaptér do AHCI, skončíš při startu s BSOD.
AHCI ovladač bys musel do systému nacpat ručně.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Já nevím, ale jestli si dobře pamatuji, tak jakmile se do instalačního CD integruje SATA ovladač, tak by snad neměl být problém bootovat ze SATA mechaniky i při AHCI, protože boot sám o sobě má na starosti BIOS, který na CD najde zavaděč a předá mu řízení, no a zavaděč těžko může zjistit, že nevidí sám sebe. A jakmile naběhne instalační program, pak musí být vidět nejen harddisky, ale i CD mechanika.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: SATA ovladače pro XP, přidání SATA disku
Dopadlo to takhle: Myslel jsem si, že jsem do instalace přes nLite začlenil SATA ovladač, ale asi jsem tam dal místo 32bit ovladač pro 64bit systém. Při instalaci to vyhodilo hlášku, že nemůže najít ovladač pro AHCI a restart. Tak jsem v biosu přepnul "nativ" režim a instalace proběhla normálně. V nainstalovaném systému se mi AHCI ovladač opravdu nainstalovat nepodařilo, protože při přepnutí native režimu v biosu a restartu to skončilo u BOSD, jak psal MiliNess (instaloval jsem ho tam ručně). Takže teď už ho tam asi vážně nedostanu. Nevadí, PC funguje, udělám to někdy při reinstalu.
Ještě bych měl jednu otázku. Při instalaci jsme zapojil jen jeden disk, po instalaci jsem připojil druhý. Našlo to další zařízení, ale přidat se mi ho bez naformátování nepodařilo. Udělal jsem něco špatně?
Ještě bych měl jednu otázku. Při instalaci jsme zapojil jen jeden disk, po instalaci jsem připojil druhý. Našlo to další zařízení, ale přidat se mi ho bez naformátování nepodařilo. Udělal jsem něco špatně?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co máš za základní desku?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Včera jsem dával novou Gigabyte 78LMT-S2P 760G AM3+,DDR3,SATA2,VGA,DVI,GLAN,PCIE2.0 mATX
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SATA ovladače pro XP, zapojení nového SATA disku
Sice je to pro intel, ale AHCI po instalaci prepnes treba takto.
A disk, pokud byl v poradku, se mel normalne prihlasit jako dalsi pismenko a fungovat.
A disk, pokud byl v poradku, se mel normalne prihlasit jako dalsi pismenko a fungovat.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: SATA ovladače pro XP, zapojení nového SATA disku Vyřešeno
Díky, doma podrobně pročtu a vyzkouším. Disk v pořádku byl, než jsem ho vyndal, dělal jsem kontrolu. Kdyby byl někde problém, objevila by se při formátování, ne? Napadlo mě, jestli nemohl být problém v tom, že ve staré sestavě byl jumperem nastaven na SATA1 a teď bez jumperu na SATA2.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3369
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50