Dobrý den,
mám velmi stručný dotaz.
Vlastním http://www.alza.cz/seagate-expansion-2tb-d139056.htm a chtěl bych ho zapojit do sítě (abych ho mohl zároveň využívat já i další členové rodiny). Jelikož router nemá žádné USB, tak jsem přemýšlel o zakoupení http://www.lan-shop.cz/usb-lanport-100-sharkoon-105108 a jednoduše ten HDD přes tuto redukci zapojil do routeru.
Má otázka tedy zní: Bude to fungovat ? :) a jestli ano, tak jestli nemáte jiné tipy na tu redukci (levnější), protože cena 970kč se mi zdá dost.
Děkuji každému, kdo se mi pokusí poradit.
Připojení HDD do sítě
-
- Pohlaví:
Re: Připojení HDD do sítě
Fungovat by to mělo. Ale na 100% ti to nikdo nezaručí. Každopádně, pokud jsi chtěl disk na síti, měl jsi jít do NAS. Nejenže je pro síť přímo stavěn, ale navíc obsahuje spoustu funkcí - samozřejmě v závislosti na ceně.
to že ho budu zapojovat do sítě jsem bohužel dříve nevěděl ... hledal jsem pouze místo pro odložení dat.
Děkuji za příspěvek ... jiná možnost mě nenapadá, takže do toho asi půjdu
Děkuji za příspěvek ... jiná možnost mě nenapadá, takže do toho asi půjdu
řešil jsem něco podobného tady viewtopic.php?f=8&t=81337&p=604333#p604333
ext hdd jsem měl připojen do notase a nasdílený disky popř složky a vše fungovalo, nevýhoda ovšem byla že musel být zapnuty pc na kterém byl disk. ohledně přenosu dat to jde ale pokud chce přenáet větší množství dat tak nic moc ikdyž budeš mít hdd napojen přímo na router. to podporuje tak kolem 5mb cca. pro lepší sdílení je dobrý NAS, ale taky to je cenově někde jinde.
ext hdd jsem měl připojen do notase a nasdílený disky popř složky a vše fungovalo, nevýhoda ovšem byla že musel být zapnuty pc na kterém byl disk. ohledně přenosu dat to jde ale pokud chce přenáet větší množství dat tak nic moc ikdyž budeš mít hdd napojen přímo na router. to podporuje tak kolem 5mb cca. pro lepší sdílení je dobrý NAS, ale taky to je cenově někde jinde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4726
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 19
- 3632
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
- 0
- 3005
-
od neytos
06 lis 2024 11:43
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4779
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3276
-
od Bary-Jan