Ahoj, potřeboval bych poradit jak vytvořit, asi vlastní filtr, kde budu mít tabulku a v jednom sloupci různá i stejná čísla a v dalším sloupci poznámky s tím, že bych potřeboval vyfiltrovat jen ty daná čísla, která splňují určité podmínky co musí mít uvedené ve sloupci "poznámky". Dané číslo se ve sloupci zobrazuje několikrát, protože je pokaždé k němu v jiném sloupci přiřazena jiná poznámka, ale filtrovat potřebuji jen ty, co splnují první podmínku, následně druhou a pak třetí.
Děkuji za pomoc, Pavel
Vlastní filtr s více podmínkama danýma za sebou
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Vlastní filtr s více podmínkama danýma za sebou
- Přílohy
-
- priklad.xls
- (31.5 KiB) Staženo 22 x
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vlastní filtr s více podmínkama danýma za sebou
Použít funkce SVYHLEDAT http://office.lasakovi.com/excel/funkce ... vvyhledat/
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, funkci Svyhledat znám, ale nemůžu přijít na to jak dát dohromady tak, aby to splňovalo více podmínek jdoucích za sebou a hlavně to, že v prvním sloupci musí u dané hodnoty kontrolovat vícekrát tu samou položku, když se nechází na více řádcích, ale má vždy jinou "poznámku" dle které to má porovnávat (podmínky)
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Použít více sloupců pro každou podmínku jeden (pokud splňuje ANO). V posledním sloučit do jednoho. Viz příklad
- Přílohy
-
- priklad.xls
- (35.5 KiB) Staženo 39 x
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj,
no musím se tím prokousat, ale vyšlo ti to stejně, i když asi trochu jinak myšleno.... v těch sloupcích B-G jak je v prvním řádku označeno 1,2,3,4,5,6... tím nebyla myšlena podmínka, ale jen sloupec, kde bude něco napsáno a defakto je pro podmínku potřebné jen sloupec "A" kde jsou defakto účty a ke každému účtu je nějaká hodnota právě ve sloupci "H". účty můžu nahradit třeba jménama, kde budu mít např: Karla a ten bude ve sloupci "A" třeba 3x a v "G" bude mít poznámky: ocel, hřebíky, dřevo a pak bude třeba jméno Roman a ten bude mít zase přiřazeny poznámky: měď, kámen, buk a pak třeba jméno Petr a ten by měl přiděleny poznámky: ocel, vruty, dub a první podmínkou by bylo, aby měl aspoň jeden z těchto jmen poznámku buď ocel nebo měď, pokud ano, tak by musel splňovat druhou podmínku, která by třeba musela obsahovat aspoň vrut a hřebík (tím by už vypadl Roman) a třetí podmínka by byla aspoň dub, buk a tím by vypadl i Karel a splňoval by to jen Petr. Já jsem si sice udělal pomocí svyhledat dané podmínky aby mi k daným jménům dle filtrovaných tabulek přiřadilo, ale je to moc pracné a přijde mi zbytečné si dělat přehled "jmen" které mají v poznámce první možné podmínky, pak tabulku kde jsou zas jen jména obsahující druhou možnou podmínku a pak třetí tabulka a z těch mi pak hledá svyhledat dle jmen obsahující aspoň první podmínku a přiřazuje mi info dle jmen druhé a třetí tabulky daných podmínek a buď to tam jméno najde či nenajde a případně přiřadí hodnotu
no musím se tím prokousat, ale vyšlo ti to stejně, i když asi trochu jinak myšleno.... v těch sloupcích B-G jak je v prvním řádku označeno 1,2,3,4,5,6... tím nebyla myšlena podmínka, ale jen sloupec, kde bude něco napsáno a defakto je pro podmínku potřebné jen sloupec "A" kde jsou defakto účty a ke každému účtu je nějaká hodnota právě ve sloupci "H". účty můžu nahradit třeba jménama, kde budu mít např: Karla a ten bude ve sloupci "A" třeba 3x a v "G" bude mít poznámky: ocel, hřebíky, dřevo a pak bude třeba jméno Roman a ten bude mít zase přiřazeny poznámky: měď, kámen, buk a pak třeba jméno Petr a ten by měl přiděleny poznámky: ocel, vruty, dub a první podmínkou by bylo, aby měl aspoň jeden z těchto jmen poznámku buď ocel nebo měď, pokud ano, tak by musel splňovat druhou podmínku, která by třeba musela obsahovat aspoň vrut a hřebík (tím by už vypadl Roman) a třetí podmínka by byla aspoň dub, buk a tím by vypadl i Karel a splňoval by to jen Petr. Já jsem si sice udělal pomocí svyhledat dané podmínky aby mi k daným jménům dle filtrovaných tabulek přiřadilo, ale je to moc pracné a přijde mi zbytečné si dělat přehled "jmen" které mají v poznámce první možné podmínky, pak tabulku kde jsou zas jen jména obsahující druhou možnou podmínku a pak třetí tabulka a z těch mi pak hledá svyhledat dle jmen obsahující aspoň první podmínku a přiřazuje mi info dle jmen druhé a třetí tabulky daných podmínek a buď to tam jméno najde či nenajde a případně přiřadí hodnotu
Ahoj,
už to máš vyřešené? Přikládám svoje řešení.
Karel
už to máš vyřešené? Přikládám svoje řešení.
Karel
- Přílohy
-
- priklad.xls
- (63 KiB) Staženo 52 x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, podívám se na to, zatím vyřešené nemám úplně, z poslední přílohy 20.5. jsem využil jen část funkce, ale pořád se s tím musím vždy trochu piplat....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2893
-
od lubo.
Zobrazit poslední příspěvek
25 čer 2024 09:16
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4868
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 2
- 2678
-
od p3v4x
21 črc 2024 18:39
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1478
-
od MrVoltz
05 lis 2024 08:17
-
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2363
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-