Důrazné varování před obnovením systému WIN !!!!

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

atari
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Důrazné varování před obnovením systému WIN !!!!

Příspěvekod atari » 08 čer 2012 12:16

Před časem jsem varoval před použitím funkce "Obnovení systému" ve Win XP (smazalo mi to některé soubory v dokumentech).
Teď varuji před použitím této funkce ve WIN 7. Obnovil jsem systém o 5 dní zpátky a smazalo mi to za těch 5 dní emaily!! Prostě Mrkvosoft se zase předvedl, hrůza a děs!!!!!
Moje konfigurace: WIN7 PRO, Windows Live Mail (vše v češtině)
Pokud by někdo věděl jak ty emaily dostat zpět, budu vděčný. (Vytvořil jsem si ještě před tou obnovou dnes ráno ruční bod na obnovení, a když jsem to chtěl vrátit zpět na dnešní datum, tak už to nejde)

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Důrazné varování před obnovením systému WIN !!!!

Příspěvekod Orcus » 08 čer 2012 12:20

Ale to není nic nechtěnýho, obnova obnovuje počítač ke stavu, ve kterém byl v době tvorb bodu obnovení. Mimochodem je blbost mmít mejly jenom na lokálu. Vždycky je vhodné je ponechat i na mail serveru.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 čer 2012 12:22

Funguje to naprosto presne jak to fungovat ma. Hlavne kdyz te pred pouzitim upozornuje, ze muze dojit ke ztrate dat.

To ze nejde vratit system zpet je naprosto logicke (kdyz si to vratil zpet, tak tam tezko mohou byt ty body obnovy z budoucna)

maiki
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod maiki » 08 čer 2012 12:26

No obnova by ale neměla znamenat smazání dat panebože. Jsem rád že roky striktně dodržuji zásadu, posere se to, vypal to na DVD, formát C: a čistý instal. Ve Windows čím víc začnete vymýšlet do tím větší prdele se nakonec dostanete...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 čer 2012 12:31

Jak chces obnovit stav systemu, tak aby zaroven nebyla smazana data? Profil uzivatele je soucast OS - pokud ma uzivatel vsechna data v profilu tak se nesmi divit ze bod obnovy udela presne to co ma.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 08 čer 2012 13:31

Doporučuji 841 300 300. Je to help line MS, tam si může vylít zlost a třeba ti řeknou jak obnovit mejly.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 čer 2012 13:35

Pokud je jedina kopie mailu lokalni tak se obavam ze ted uz nijak

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 08 čer 2012 17:36

Já nestojím o poučování že jsem to měl očekávat. (Zálohy mám na záložním PC, ale už ty mejly nepůjde přenést do hlavního PC a zařadit do struktury)
Přímo ve funkci obnovení systému je možnost zobrazit které programy budou ovlivněny u konkrétního obnovení, a Windows Live Mail tam uveden není. A navíc tam píšou že data tím ovlivněna nebudou. Jenom varuji před tímto, že to není pravda (to co se uživatel dočte o této funkci) !!! A v XP to bylo zrovna tak. !!

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 08 čer 2012 17:54

No obnovit by je mohlo R-Studio či Recuva, ale musel bys vědět název soubory, do kterýho se zapisuje databáze mejlů.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 08 čer 2012 22:47

atari píše:Já nestojím o poučování že jsem to měl očekávat. (Zálohy mám na záložním PC, ale už ty mejly nepůjde přenést do hlavního PC a zařadit do struktury)
Přímo ve funkci obnovení systému je možnost zobrazit které programy budou ovlivněny u konkrétního obnovení, a Windows Live Mail tam uveden není. A navíc tam píšou že data tím ovlivněna nebudou. Jenom varuji před tímto, že to není pravda (to co se uživatel dočte o této funkci) !!! A v XP to bylo zrovna tak. !!

Kdybys bobíku věděl, jak např. ve Windows XP to obnovení systému pracuje (hlavně jak pracuje ovladač filtru sr.sys), tak bys tady neplácal takový kraviny.
Pokud jsi se nehrabal v souboru Windows\System32\Restore\Filelist.xml, tak se změny týkají pouze souborů s těmi to příponami:

Kód: Vybrat vše

~~C ~~D 12A 1PA 1ST 386 8BA 8BY 8LI A2A AAS AAX ABM ABR ACF ACG ACO ACS ADK ADW ADX AFM AID AIP ALT AM AMB APL APM APP APV AR ARX AS AT ATC ATL ATM ATN AW AWE AWX AX B0 BAT BCF BD BDR BE BGB BGR BID BIT BK1 BLD BM BMA BND BNF BOF BPP BPT BPX BT BTN BUC CAG CAO CAT CBS CC CF CFG CHA CIK CL CLW CLX CLY CMD CNT CNV COL COM CPB CPL CQM CR CRL CRS CRV CS CSB CSI CSL CSW CTB CTG CTY CUS CW_ D01 D02 D03 D04 D05 D32 DATA DB0 DB1 DB2 DC2 DCA DCF DCI
DCL DDB DDD DEP DES DESKLINK DET DGM DIALOG DID DIR DISABLED DIX DLL DOB DOS DRC DRS DRV DS DSC DSK DSN DSR DSX DT DTT DUN DVB DWT DXT DYNCMD ECF EFF EFM EID EL ELM END ENU ENV EOT EPF ET EX_ EXA EXCLUDE EXE EXL F32 FAE FAM FAS FFP FIN FIO FLL FLW FMC FMP FNT FON FSG FSS GCS GDB GI_ GMS GNG GPD GS GSF GST GUIATN GUICMD GVT GWD H16 HCT HDC HDI HDP HFX HGD HHC HHK HK0 HK1 HK2 HK3 HLP HM HTA HTC HTZ HU HWL HYP IAT IBD ICD ICM ICO ICR ICW ID IDS IFA ILF ILG ILM IN_ INCL INF INI
INK INL INO INS INV IP IRS ISA ISS ISU ITF J0 JA JBR JCM JGD K01 K02 K03 KBD KNN KO L0 L2L L2P LAB LAM LAST LCA LCK LDA LEX LGC LGD LGE LGF LIC LID LIM LIVEREG LLI LMC LMG LMP LNK LO~ LRD LRS LSM LSO LSQ LSS LSX LT LTS LV M20 MANIFEST MAPIMAIL MC MCD MCM MD2 MDM MDP ME MFL MHK MIL MLN MMC MMM MMX MNC MNL MNR MNS MOF MOR MP MPD MPT MSB MSC MSE MSI MST MSK MSO MXT MYDOCS N0 NAM NAME NDX NEW NFO NIB NMD NOD NPM NQM NQV NSI NSW NTE NU4 NUM NUS NV OBE OCM OCX ODE ODL
OLB OLD OLE OP OPG OR5 OSD OUT P2A PAG PBC PBK PBV PC3 PCI PDI PDR PEN PER PFB PFM PFR PH PHO PHX PID PIF PL3 PLY PMT PNF POC POF POL PPD PR4 PROPERTIES PRX PSC PSF PSP PT PTH PTX PV Q0 Q32 Q3X QDAT QJF QRS QTC QTD QTW QUE QUF QUT R0 R98 RAD RAT RC2 RCP RCT RDB RDC REF REG RGS RH RI RJS RO ROB RPR RPS RSD RSP RSRC RTA RTR RU S98 SAM SAX SCK SCR SCS SECURITY SELFREG SFP SG SG0 SG1 SHARED SHR SHX SIF SK SLL SMC SMM SNP SOF SPC SPE SPM SPT SPX SR SRC SRG SRT SSM SST
ST4 STB STD STF STP SWB SYM SYN SYS T32 TAG TB TDF TH THE THK THS TID TIE TIP TLB TLD TLF TLT TLU TLX TMC TNL TOL TPA TR TRE TRG TRO TSK TSP TTF TTS TUB TUM TUW TV TVC TWD TXR TYM TZD UBM UCM UCP UCT UDC UDI UDL UDT UID UIL UK ULG ULK UNT US USA USERPROFILE USP USR UTX V10 VBS VBX VBZ VCPREF VDB VER VFM VFX VIL VLX VM VOF VPH VPX VQA VQM VSC VSH VWP VXD W32 W98 WA_ WBD WBM WCD WDL WDS WINSYS WIPEINFO WIPESLACK WMZ WPC WPX WRF WSL WTB WTR XLL XMX XRS XTU ZFSENDTOTARGET ZH ZH_TW ZRW

Je také ovlivněno pár adresářů a systémových souborů (viz. Filelist.xml - mezi tagy <Include> </Include>). Pokud sis tedy nezřídil datové úložiště Outlooku v některé z nich, Obnovení systému se toho netýká.

Ve Win Vista a W7 to pracuje na na principu stínových kopií svazku, jinak je to podobné jako u Win XP. Navíc i kdyby to ty soubory s dokumenty a maily ovlivnilo, máš možnost vzít změny zpět.
Takže chyba bude asi někde jinde...
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 čer 2012 08:21

Je sice pekne ze nestojis o poucovani, ale ztratu dat neustale svadis na funkci obnovu systemu, ktera s ni nema nic spolecneho.

Co se tyce obnovy soubrou - predpokladam, ze se soubor jmenuje stejne, takze zadne R-studio nepomuze, protoze neuvidi zadny soubor k obnove.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 11 čer 2012 08:41

petr22, MiliNess:
Tady nejde o to, jestli něco vím nebo nevím, nebo plácám keaviny.
Já jsem pouze popsal fakta, a sice to, co provedla funkce Obnovení systému. Prostě tato funkce když jsem ji použil, tak smazala za dané období emaily. A také jsem popsal, že to je v rozporu s tím, co se píše v nápovědě, k této funkci.
Pokud si někdo myslí, že to takto má fungovat a bude to zde obhajovat, hádat se s ním nebudu (já mám jiný názor, tak jak je psáno v nápovědě k funkci), ostatní ať si udělají svůj názor.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2433
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7355
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3254
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”