Dobrý den.
Chystám se přeinstalovat Windows a zajímalo by mě, jaké ovládače a další věci bych si měl připravit na externí disk, abych je mohl po přeinstalování nainstalovat. Mám Windows 7 Professional 64-bit a méně než rok staré PC - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... ID0115RK01
Díky.
Přeinstalování Windows -> ovládače Vyřešeno
Re: Přeinstalování Windows -> ovládače
Ovladače síťovky / wifi aby jsi byl schopný se připojit k internetu. Zbytek si w7 stáhne sám :-)
Nic na grafiku? Desku? DirectX, Visual C++, .NET Framework a tyhle blbiny co mám v počítači a nevím vůbec na co? 

Nic. Ono se všechno potřebné natáhne samo.
A kdyby náhodou nenatáhlo, díky tomu, že budeš mít ovladač na síťovku a tím připojení k netu, stáhneš si je po přeistalaci.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nebo pomocí SlimDrivers - http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... imdrivers/
Zkusil jsem si ten program ještě před přeinstalováním a našlo mě to, že jsou novější ovládače na:
HID-compliant mouse
USB Input Device
Realtek PCIe GBE Family Controller
Realtek High Definition Audio
Standard Dual Channel PCI IDE Controller (2x)
ATI I/O Communications Processor SMBus Controller
Etron USB 3.0 Extensible Host Controlle
Mám to postahovat nebo to jsou jenom nějaký blbiny a akorát bych si tím mohl něco pokazit?
HID-compliant mouse
USB Input Device
Realtek PCIe GBE Family Controller
Realtek High Definition Audio
Standard Dual Channel PCI IDE Controller (2x)
ATI I/O Communications Processor SMBus Controller
Etron USB 3.0 Extensible Host Controlle
Mám to postahovat nebo to jsou jenom nějaký blbiny a akorát bych si tím mohl něco pokazit?
Pokud jdeš přeinstalovat windows7, tak se na to vykašli, systém si následně po připojení, přes síť, k aktualizaci stáhne ovladače co potřebuje a až pak si pomocí toho prográmku můžeš stáhnout co si sám nestáhnul.
(viz výše již vše je uvedeno)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě si stáhni z Gigabyte všechny ovladače k desce.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3754#dl
Je tam síťovka, audio, chipset, USB3, víc nepotřebuješ. Grafiku najdeš na www.nvidia.com. Windows jsou zabržděné v ovladačích, nové nenajdou.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3754#dl
Je tam síťovka, audio, chipset, USB3, víc nepotřebuješ. Grafiku najdeš na www.nvidia.com. Windows jsou zabržděné v ovladačích, nové nenajdou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
jaojao píše:Pokud jdeš přeinstalovat windows7, tak se na to vykašli, systém si následně po připojení, přes síť, k aktualizaci stáhne ovladače co potřebuje a až pak si pomocí toho prográmku můžeš stáhnout co si sám nestáhnul.
Měl jsem na mysli, jestli má smysl stahovat ty aktualizace po přeinstalování nebo jestli to jsou jen nějaké blbinky, které je stahovat zbytečné a akorát bych si tím mohl něco podělat. Jednou jsem totiž slyšel radu, že aktualizace je dobré stahovat, až když něco nefunguje :-) Ale nevím, zda to platí i pro obyčejného uživatele, který třeba úplně nepozná, že něco funguje jinak, než by mělo.
d1amond: Díky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Všechny "blbiny" které si jmenoval, se instalují v rámci programů, které je potřebují pro svůj běh. A zrovna .NET framework je jedna z nich.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Takže je sám od sebe pomocí toho programu stahovat nemám? Stačí grafika a deska a čus?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4922
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3055
-
od petr22