Avast-Free antivir problém XP #2

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

RoOfli
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Avast-Free antivir problém XP #2

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 12:28

Problém jsem locknul, ale nevím jak se odemyká. Nastal totiž další problém. Asi 5 minut po úspěšném nainstalování jsem dostal BSOD, počítač se restartoval a nějak zblbnul. Zase tam není ta nová verze, ale už v ovládacích panelech nemám Avast! Free Antivirus. Mám jen plnou složku Avast Soft. tu jsem zkoušel smazat, ale je chráněná zřejmě proti přepsání, ta utilitka nefunguje též, ukazuje to:
"The avast! self protection module is enabled. For this reason, the operation cannot be completed.

To complete the operation, either run this program from Windows Safe Mode, or disable the avast§ self protection(via Settings -> Troubleshooting page)"
Tak nevím jak to teď vyřešit, když už ta utilitka nejde jak minule. Prosím o radu. Když už tak jen o odinstalování a nainstalování nového+doporučení dobrého free antiviru. A nebo vyřešení téhle situace.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Avast-Free antivir problém XP #2

Příspěvekod guest » 24 čer 2012 12:40

Zamknuté téma muže odemknout jenom Administrátor. Píše ti to, aby spustil Avast v Nouzovém režimu. Asi bude nejlepší když požádáš o kontrolu logu - virobijci už ti poradí.

Avast je dobrý Antivir, jenom je třeba dodržovat pravidla.

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 24 čer 2012 12:42

pouzivam comodo
Naposledy upravil(a) als dne 24 čer 2012 15:40, celkem upraveno 1 x.

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 12:57

Já to hlavně potřebuju nějak odinstalovat, nemůže mi někdo sem napsat návod prosím? :(

guest

Příspěvekod guest » 24 čer 2012 13:04

Však jsem ti to psal. Pokud to nejde přes Ovládací panely ani tu utilitku, pak v Sekci HijacKThis vlož log a požádej o kontrolu logu.
Tamní odborníci ti poradí co s tím. Návod najdeš tamtéž. Vzhledem k tomu že je neděle a navíc pěkně, musíš mít trochu trpělivosti.

Bez toho logu se asi nepohneš. Mohl bys to zkusit odinstalovat v Nouzovém režimu, ale vzhledem k tomu že je to tam nějak zpatlaný je lepší ten log.

Čemu na tom nerozumíš?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 čer 2012 13:09

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 13:15

Mohl bych poprosit o přesný link na HiJackThis? Děkuji mnohokrát ;)

guest

Příspěvekod guest » 24 čer 2012 13:17

A zkusil si co píše memphisto?

viewforum.php?f=70

viewtopic.php?t=5119

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 13:45

Přes ten nouzový režim jsem to vyřešil, každopádně ten HiJackThis tam dám tak i tak, jelikož mám strašně pomalé PC a často mám BSOD. Topic nechám radši otevřený, kdyby se vyskytl další problém.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”