obarveni bunek-excel
obarveni bunek-excel
ahojte, potreboval bych toto: mam treba 15 cisel a chci, at se mi 12 nejvetsich zvyrazni. resil jsem to pres podminene formatovani, ale kdyz byly hodnoty cisel duplicitni, tak je to zvyraznilo taky, takze jich bylo zvyrazneno vice. nevite, jak na to? dik
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: obarveni bunek-excel
Pokud je několik čísel duplicitních, které se z nich se má podbarvít (do počtu 12)?
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
omlouvam se, spatne jsem to napsal, chci at se mi obarvi cisla, ktera se pocitaji do zalozky redukovane /viz foto/ je to vzdy 12 nejvetsich cisel (nebo min, podle poctu zavodu, nemusi se zucastnit kazdeho). to redukovane mam pres funkci LARGE 1-12. v priloze zasilam nahled, jak to mam ted, druhy je zkouska s podminenym formatovanim, obarvilo se vse.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
otázkou tedy zůstává, co chcete aby udělal se stejnými hodnotami jako máte na obrázku :-)
Neobarvovat?
A co v případě že budete mít dvě položky položky větší než zbytek stejných? Obarvit ty dvě a zbytek ne?
S pozdravem
Karel Láska
otázkou tedy zůstává, co chcete aby udělal se stejnými hodnotami jako máte na obrázku :-)
Neobarvovat?
A co v případě že budete mít dvě položky položky větší než zbytek stejných? Obarvit ty dvě a zbytek ne?
S pozdravem
Karel Láska
chci, aby obarvil tech 12 nejvetsich i u duplicitnich. je to takhle: bezi se 15 zavodu a do vysledku se pocita vzdy jen 12 nejlepsich, zbyvajici tri se nemusi absolvovat nebo mohou, zalezi na kazdem, ja chci jen zvyraznit ty, ktere se do tabulky redukovane pocitaji. u meho prikladu je zavodnik, co vyhral vsechno, proto ma vsude 200, ale pocitat se mu bude jen 200*12, a tech 12 200 chci zvyraznit.
neco jako tady:
http://lysacup.resultado.cz/index.php?c ... ype=racers
neco jako tady:
http://lysacup.resultado.cz/index.php?c ... ype=racers
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, ještě otázka :-)
Copak je to za excel který používáte?
Každopádně, zkusil jsem požít zajímavou věc, třeba by Vám pomohla.
Vedle zmíněných 12 výsledků, jsem si udělal pole ve kterých postupně odečítám 0,001, tzn že tam byly výsledky 199.999, 199.998 atd.
Potom už podmíněné formátování ve stylu Large 1-12 by mohlo být funkční.. Co Vy na to?
Karel
Copak je to za excel který používáte?
Každopádně, zkusil jsem požít zajímavou věc, třeba by Vám pomohla.
Vedle zmíněných 12 výsledků, jsem si udělal pole ve kterých postupně odečítám 0,001, tzn že tam byly výsledky 199.999, 199.998 atd.
Potom už podmíněné formátování ve stylu Large 1-12 by mohlo být funkční.. Co Vy na to?
Karel
pouzivam 2010. ty vysledky se mi tam automaticky prepisuji z jinych tabulek
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty čísla jsou vždy od největší po nejmenší nebo jsou na přeskáčku?
Pokud jsou od největší po nejmenší tak dej podmíněné formátování jen do prvních dvanácti buněk.
Pokud jsou od největší po nejmenší tak dej podmíněné formátování jen do prvních dvanácti buněk.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
zkusil jsem to již ze zvědavosti normálním řešením přes vzorce..
Určitě by to šlo jednodušeji :-), ale todle mě napadlo jako první.
Asi by to bylo rychlejší přes makra, pokud se nikdo nechytne :-) , zkusím sám později.
Takže asi tak..
S pozdravem Karel Láska
zkusil jsem to již ze zvědavosti normálním řešením přes vzorce..
Určitě by to šlo jednodušeji :-), ale todle mě napadlo jako první.
Asi by to bylo rychlejší přes makra, pokud se nikdo nechytne :-) , zkusím sám později.
Takže asi tak..
S pozdravem Karel Láska
- Přílohy
-
- ObarveniBunek.xlsx
- (12.82 KiB) Staženo 20 x
toto reseni mi moc nevyhovuje, chtel jsem to udelat nejak pomoci jineho vzorce, large, ale to mi nefunguje
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
pokud se Vám řešení nezdá, nevím v tom případě jak jinak na to...
LARGE zjistí k-té nejvyšší číslo (to jsem opsal z nápovědy :-) ) a pokud budou čísla stejná, máte bohužel smůlu.
Jak jsem psal, řešením by bylo makro, pokud Vám moje řešení nevyhovuje.. (vím, je moc "roztáhaný" )
S pozdravem
Karel Láska
pokud se Vám řešení nezdá, nevím v tom případě jak jinak na to...
LARGE zjistí k-té nejvyšší číslo (to jsem opsal z nápovědy :-) ) a pokud budou čísla stejná, máte bohužel smůlu.
Jak jsem psal, řešením by bylo makro, pokud Vám moje řešení nevyhovuje.. (vím, je moc "roztáhaný" )
S pozdravem
Karel Láska
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4811