Nové RAM
Nové RAM
Zdravím, koupil jsem si nové RAMky http://www.alza.cz/zeppelin-2gb-kit-ddr ... 112091.htm (jeden kit už mám) jenže když zapojím oba 2 kity tak nenaběhne PC, ale samostatně každý kit funguje. Na základní desku http://www.alza.cz/asus-p5kpl-epu-d1288 ... 3wodRH0AcA by teoreticky měly fungovat. Prosím o radu.
Re: Nové RAM
Zeppelin jsou takove zvlastni pameti, je to OEM delany pro ruzne firmy. Nekomu funguji perfektne a jiny je nekolikrat reklamoval.
Skus pustit test pameti nezavisle na kazdy kit.
Skus pustit test pameti nezavisle na kazdy kit.
Tvoje deska podporuje max. 4GB! Tzn., že 8GB nevezme a nemusí neběhnout! A pokud nemáš 64bit systém, je Ti více než necelé 4GB k ničemu!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ano podporuje max. 4GB proto jsem si koupil kit 2 x 1024 a staré RAM mám také 2 x 1024
Jsou to dva 2GB kity, podle me celkem 4 GB RAM
Nejdriv bych zkusil dat od kazde ramky jednu, cili jednu zeppelinku a jednu puvodni, pokud to nenabehne ani tak, ->
zjisti si treba v cpu-z jaky rezimy frekvenci a casovani ramky umi, karta SPD a dole timing table, najdi nejakou spolecnou a zkus ji v biosu nastavit, jestli to teda jde, nekde sem cetl, ze ty casovani zeppelinek sou spatne udelany
nechce se mi hledat, ale voltaze sou v poradku? nevim jak by deska brala, ze ji dve ramky jedou na jinym napeti nez ty druhy, to koneckoncu bude taky v tom cpu-z.
zjisti si treba v cpu-z jaky rezimy frekvenci a casovani ramky umi, karta SPD a dole timing table, najdi nejakou spolecnou a zkus ji v biosu nastavit, jestli to teda jde, nekde sem cetl, ze ty casovani zeppelinek sou spatne udelany
nechce se mi hledat, ale voltaze sou v poradku? nevim jak by deska brala, ze ji dve ramky jedou na jinym napeti nez ty druhy, to koneckoncu bude taky v tom cpu-z.
Snad umíte číst tak jako já. Viz http://www.alza.cz/zeppelin-2gb-kit-ddr ... 112091.htm . Kapacita!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ano umime cist a muzeme jen konstatovat, ze v tom ma alza bordel, nicmene, ramky sou zarazene v kategorii 2G (2x1) v nazvu je 2GB
a 4 GB (kit 2 x 1024 MB) moc nesedi, 4 = 2 x 1 ???
a 4 GB (kit 2 x 1024 MB) moc nesedi, 4 = 2 x 1 ???
2GB KIT ma podle me automaticky kapacitu 2GB (2x 1GB)
Na to ze ma Alza v jednom popisku 4 GB jsem nekoukal, vsude jinde (2x nahore) je to spravne
Na to ze ma Alza v jednom popisku 4 GB jsem nekoukal, vsude jinde (2x nahore) je to spravne
Ano, máte pravdu, ale co je skutečně v balení??
PS. Je fakt, že se Zeppeliny jsou často problémy. Raději pořídit jiné.
PS. Je fakt, že se Zeppeliny jsou často problémy. Raději pořídit jiné.
Podle ceny, obrazku i popisu je to 2x 1GB (kapacita je v textu cca 5x spravne)
4GB by muselo byt 2x 2GB, 4x 1GB KIT neni
4GB by muselo byt 2x 2GB, 4x 1GB KIT neni
Beru, ale stejně mě nenapadá, co s tím. Vyzkoušet jinou sadu, nejlépe Kingston??
A jaká je vlastně původní sada?
A jaká je vlastně původní sada?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3149
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
15 led 2025 19:05