Ahoj!
Dá se prosím Vás nějakým způsobem provést příkaz,takového formátu,který zapíše do více Textboxů hodnotu z jednoho určitého Textboxu,ale tak abych nemusel každý rozepisovat zvlášť.Snad jsem tom popsal trochu srozumitelně mělo vypadat nějak takto.
Texbox1.Text , Textbox4.Text , Textbox6.Text = Textbox12.Text
Těch Textboxů je trochu víc a různě poskládané,tak abych se neupsal a zkrátil trochu kód!!
Pro VBA Excel
Zápis jednoho Textboxu do více
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zápis jednoho Textboxu do více
Ahoj, pokud jde vyloženě o lenost kopírovat řádky kódu a dopsat číslo u textboxů, tak tě zklamu protože jsem ještě nenarazila na nic podobnýho co požaduješ.
Pokud ti jde o šetření místa či datové velikosti? Nevím, ale šlo by to vyřešit pomocí cyklu For Next kde při každém otočení cyklu se změní i číslo textboxu, ale vyžaduje to aby šlo číselné označení postupně a nebo alespoň pravidelně (2,4,6,8 atd.).
Např:
Pokud ti jde o šetření místa či datové velikosti? Nevím, ale šlo by to vyřešit pomocí cyklu For Next kde při každém otočení cyklu se změní i číslo textboxu, ale vyžaduje to aby šlo číselné označení postupně a nebo alespoň pravidelně (2,4,6,8 atd.).
Např:
Kód: Vybrat vše
For i = 1 to 10
Textbox & i &.Text = Textbox12.Text
Next
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
O lenost ani tak nejde,za ten čas co nad tím "přemýšlím a zkouším" bych to měl hotové,spiš jde o přehlednost,je tam cca 40 textboxů,různě seřazených(číselně),které jsou různě provázané,proto nejde ani použít cyklus For Next
Doufal jsem ,že to vyřeším jedním řádkem v každé proceduře daného textboxu,no asi ne....budu kopírovat a přepisovat čísla
Ale děkuji alespoň za snahu.Dobrou noc!!
Doufal jsem ,že to vyřeším jedním řádkem v každé proceduře daného textboxu,no asi ne....budu kopírovat a přepisovat čísla
Ale děkuji alespoň za snahu.Dobrou noc!!
-
- Pohlaví:
Ach jo..
40 TextBoxů s jedním řádkem je totéž jako 40 řádků na jednom místě. Vlastně není, druhý způsob je kratší.
V cyklu by to teoreticky šlo (odkaz do pole s čísly TextBoxů), jenže je zase otázka, jestli je přehledné mít tolik textových polí pojmenovaných jako TextBoxYY.
Textová pole jsou rozházená, takže holt žádný Frame nepomůže.
Čistě teoreticky by to pořešil modul třídy a kolekce, ale nemá to valnou hodnotu a smysl.
Zhodnotil jste si to sám. Kdybyste už začal, mohl jste to mít.
40 TextBoxů s jedním řádkem je totéž jako 40 řádků na jednom místě. Vlastně není, druhý způsob je kratší.
V cyklu by to teoreticky šlo (odkaz do pole s čísly TextBoxů), jenže je zase otázka, jestli je přehledné mít tolik textových polí pojmenovaných jako TextBoxYY.
Textová pole jsou rozházená, takže holt žádný Frame nepomůže.
Čistě teoreticky by to pořešil modul třídy a kolekce, ale nemá to valnou hodnotu a smysl.
Zhodnotil jste si to sám. Kdybyste už začal, mohl jste to mít.
no nevím jestli je co se délky týče...
to samé jako
a to všechno 40x
o přehlednosti nemluvě,akorát,že ten první způsob nefunguje,ale dobře mi tak nemám vymýšlet hlouposti
Jen sem chtěl vědět jestli existuje nějaká jednodušší varianta.Ale děkuji
Texbox1.Text , Textbox4.Text , Textbox6.Text , Textbox9.Text = Textbox12.Text
to samé jako
Textbox1.Text = Textbox1.Text
Textbox4.Text = Textbox1.Text
Textbox6.Text = Textbox1.Text
Textbox9.Text = Textbox1.Text
a to všechno 40x
o přehlednosti nemluvě,akorát,že ten první způsob nefunguje,ale dobře mi tak nemám vymýšlet hlouposti

Jen sem chtěl vědět jestli existuje nějaká jednodušší varianta.Ale děkuji
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak toto dát do samostatných maker, aby se teda makro zpřehlednilo.
Textbox1.Text = Textbox1.Text
Textbox4.Text = Textbox1.Text
Textbox6.Text = Textbox1.Text
Textbox9.Text = Textbox1.Text
.
.
.
Je to 8 sad po 5 textboxech a těch 5 se vzájemně nepravidelně střídají.Samostatně jsem to už taky měl,ale přehledné o něco víc,ale
kód ve finále ještě delší,protože se tam museli udělat navíc ještě různé podmínky.Vyhovující jeden řádek prostě nefunguje a vše ostatní
ve finále vyjde nastejno....Budu kopírovat a přepisovat
kód ve finále ještě delší,protože se tam museli udělat navíc ještě různé podmínky.Vyhovující jeden řádek prostě nefunguje a vše ostatní
ve finále vyjde nastejno....Budu kopírovat a přepisovat
-
- Pohlaví:
strText = Textbox1.Text
a pak na pravé straně přiřazujte strText
a pak na pravé straně přiřazujte strText
Jo,jo přesně takto jsem to nakonec řešil a hotovo,sice kopa kopírování,ale úprava vždy jen u jednoho z té sady.
Přesto děkuji
Přesto děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1478
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 08:17
-
-
- 2
- 2678
-
od p3v4x
21 črc 2024 18:39
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2362
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-