Ahoj
Řeším problém jak vložit řádky do označeného místa /označení řádku pomocí myši/ pomocí makra tak, aby tam byly odpovídající vzorce z řádku nad a zároveň se provedené změny projevily v následujících tabulkách které se opakují. Například pod Plzeň vložit další typ piva.
Demo soubor je v příloze.
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
excel- vložit řádky pomocí makra Vyřešeno
excel- vložit řádky pomocí makra
- Přílohy
-
- Zrcadlo 2012.xlsx
- (423.67 KiB) Staženo 50 x
Re: excel- vložit řádky pomocí makra
Těmi následujícími tabukami se myslí, že je naprosto stejná jako ta aktivní, tj. že pro každý týden tam je jeden list? Bude tam tedy cca 52 stejných listů? Ke změně má dojít také v již uplynulých týdnech? Cena se má také kopírovat?
List je jen jeden a ke změně nesmí dojít v již uplynulých týdnech. Mohlo by to být i tak, že každý týden bude na novém listu, pak by jich bylo cca 52. Pak je ale potřeba, aby např. list3 bral dané hodnoty s listu2 a pokud provedu změnu na listu2, aby se projevila i na listu3,4,5...atd.
Je to řešené tak, že na následující tabulce buňka A115=A3,A116=A4 atd. aby přebírala hodnotu. Třeba to jde vyřešit i lépe.
Jde mi o to, abych mohl přidat další zboží na které není volný řádek.
Pro názornost přikládám ještě jeden soubor na kterém by to mělo být jasně vidět.
Snad jsem se vyjádřil správně.
Je to řešené tak, že na následující tabulce buňka A115=A3,A116=A4 atd. aby přebírala hodnotu. Třeba to jde vyřešit i lépe.
Jde mi o to, abych mohl přidat další zboží na které není volný řádek.
Pro názornost přikládám ještě jeden soubor na kterém by to mělo být jasně vidět.
Snad jsem se vyjádřil správně.
- Přílohy
-
- Zrcadlo 2012.xlsx
- (13.33 KiB) Staženo 30 x
Promiň, nesjel jsem nakonec první tabulky, tak jsem si těch ostatních ani nevšiml.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2012 20:25) ---
Úpravy asi budou vyžadovat více času. Mohl bych se na to podívat nejdřív začátkem září. Třeba se ozve někdo dřív.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2012 20:25) ---
Úpravy asi budou vyžadovat více času. Mohl bych se na to podívat nejdřív začátkem září. Třeba se ozve někdo dřív.
Zdravím,
jestli zadání ještě platí, tak se na to mrkni, zda to bylo myšleno takto.
Zboží jsem přidal do všech týdnů, lze ho zadat v jakémkoliv týdnu.
Po vložení zboží to skončí na začátek, kde se zadá název zboží a další hodnoty.
Je tam i přidáno vymazání zboží ze seznamu.
Zkus zkoušet různé varianty zadání a kdyby to někde házelo nějakou chybu, tak přidáme
něco pro ošetření té chyby. Zatím je ošetřeno, že kurzor musí být v řádcích, kde je zboží.
Měj se, Karel
jestli zadání ještě platí, tak se na to mrkni, zda to bylo myšleno takto.
Zboží jsem přidal do všech týdnů, lze ho zadat v jakémkoliv týdnu.
Po vložení zboží to skončí na začátek, kde se zadá název zboží a další hodnoty.
Je tam i přidáno vymazání zboží ze seznamu.
Zkus zkoušet různé varianty zadání a kdyby to někde házelo nějakou chybu, tak přidáme
něco pro ošetření té chyby. Zatím je ošetřeno, že kurzor musí být v řádcích, kde je zboží.
Měj se, Karel
- Přílohy
-
- Zrcadlo 2012.xlsm
- (450.76 KiB) Staženo 72 x
Ahoj,
Je to myšlené dobře, ale je potřeba, aby vložení i zmazání proběhlo v daném a nadcházejících týdnech, nikoliv v předešlých, hlavně je problém v mázání zboží. Pokud zboží smažu např. v 10 týdnu a zmaže se mi v předešlých týdnech, tak mi nebude sedět inventura. U vložení zboží se zásoby dopíšou do aktuálního týdne, takže to tolik nevadí.
Snad to nebude velký problém.
S pozdravem, Jarda
Je to myšlené dobře, ale je potřeba, aby vložení i zmazání proběhlo v daném a nadcházejících týdnech, nikoliv v předešlých, hlavně je problém v mázání zboží. Pokud zboží smažu např. v 10 týdnu a zmaže se mi v předešlých týdnech, tak mi nebude sedět inventura. U vložení zboží se zásoby dopíšou do aktuálního týdne, takže to tolik nevadí.
Snad to nebude velký problém.
S pozdravem, Jarda
Ahoj,
když vložíš zboží, tak ten příjem můžeš přece udělat až v tom potřebném týdnu?
A to mazání jsem tam dal jen pro případ opravdu smazání ve všech týdnech. Pokud bys to chtěl tak, jak píšeš, tak by to určitě šlo. Ale bylo by to daleko složitější a tomu bych se osobně vyhnul. Pokud nechceš, aby se to zboží zobrazovalo v těch předchozích týdnech, tak stačí skrýt řádky. Chtěl jsem zachovat určitou "souměrnost", tj. aby stejný název zboží byl v jednotlivých týdnech o stejný počet řádků. V této chvíli na tom stojí filozofie těch maker. Tím, jak to zamýšlíš, by se to muselo udělat jinak.
Karel
když vložíš zboží, tak ten příjem můžeš přece udělat až v tom potřebném týdnu?
A to mazání jsem tam dal jen pro případ opravdu smazání ve všech týdnech. Pokud bys to chtěl tak, jak píšeš, tak by to určitě šlo. Ale bylo by to daleko složitější a tomu bych se osobně vyhnul. Pokud nechceš, aby se to zboží zobrazovalo v těch předchozích týdnech, tak stačí skrýt řádky. Chtěl jsem zachovat určitou "souměrnost", tj. aby stejný název zboží byl v jednotlivých týdnech o stejný počet řádků. V této chvíli na tom stojí filozofie těch maker. Tím, jak to zamýšlíš, by se to muselo udělat jinak.
Karel
Re: excel- vložit řádky pomocí makra Vyřešeno
Ahoj,
To jsem si myslel, že by to asi bylo složitý. Necháme to jak to je. Každopádně moc děkuji za Tvůj čas a pomoc.
Jarda
To jsem si myslel, že by to asi bylo složitý. Necháme to jak to je. Každopádně moc děkuji za Tvůj čas a pomoc.
Jarda
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4811
-