Zdravím vás,
mám takový problém s kopírováním podmíněného formátování pomocí vzorce.
Nejdříve popíšu, příklad je pak v příloze.
V tabulce se porovnává výsledek a tip zápasu. Ve sloupcích F a J se vypíše 1/0/2 podle vítěze; nebo 3, resp. 4, pokud není vyplněno.
Ve sloupcích K a L se potom vypisují body: ve sloupci K 1/0 bod(ů) podle rovnosti sloupců F a J; ve sloupci L potom případně další 2 body za přesně tipnutý výsledek.
Teď k tomu podmíněnému formátování - tip výsledku (celkem 3 sloupce) se vybarví žlutě, pokud tipař získal 1 bod (řádek 4) nebo zeleně, pokud získal i dodatečné 2 body (řádek 5). Zůstává bez formátu, pokud je bez bodu (řádek 6). Jde o to, že bych rád nakopíroval tento vzorek i do dalších řádků, ale nejde mi to. Pokud jsou ve vzorci obsaženy "$", je jasné proč. Když symbol "$" odstraním, kopírování se změnou čísel řádků je možné, avšak vybarví se mi pouze jeden sloupec ze tří (řádek 7).
Předem díky za radu.
Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce Vyřešeno
- metropolisCZ
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce Vyřešeno
- Přílohy
-
- Příklad.xlsx
- (13.75 KiB) Staženo 53 x
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II | AMD Ryzen 5 5600 | Endorfy Fera 5 ARGB | SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 XT | Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast RGB | Samsung 980 PRO 1TB + Samsung 970 EVO PLUS 2TB | Fractal Design Pop Mini Air RGB Black | GIGABYTE UD750GM | 24" ASUS TUF Gaming VG249Q | W11
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce
Nevím, jak se vám povedlo ty vzorce takhle upravit, ale ve vzorci má být znak dolaru jen před písmenem a ne před číslem, potom se už snadno kopíruje ve sloupku dál, nebo se dá změnit rozsah v políčkách "Platí pro"
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
- metropolisCZ
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Díky, už to funguje.
Můžu na Vás mít ještě jeden dotaz, prosím?
Tentokrát se jedná o četnosti. Viz příklad v příloze. Potřebuji vypsat počet "jedniček" a počet "dvojek" z dané oblasti. Nějak mi tam haprují ty množiny.
Můžu na Vás mít ještě jeden dotaz, prosím?

Tentokrát se jedná o četnosti. Viz příklad v příloze. Potřebuji vypsat počet "jedniček" a počet "dvojek" z dané oblasti. Nějak mi tam haprují ty množiny.
- Přílohy
-
- Příklad.xlsx
- (9.24 KiB) Staženo 28 x
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II | AMD Ryzen 5 5600 | Endorfy Fera 5 ARGB | SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 XT | Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast RGB | Samsung 980 PRO 1TB + Samsung 970 EVO PLUS 2TB | Fractal Design Pop Mini Air RGB Black | GIGABYTE UD750GM | 24" ASUS TUF Gaming VG249Q | W11
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Co takhle požít "countif" ? Do buňky C10 vložte "=COUNTIF(C3:C9;"1")", obdobně pro C11 "=COUNTIF(C3:C9;"2")"
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Funkce ČETNOSTI je maticový vzorec na počítání intervalu jak jsem se dozvěděla z nápovědy tudíž to ani nemůže fungovat.
Na počítání množství výskytu je dobrá funkce DPOČET2 jeho zápis je trochu složitější, tak jsem ho zapsala přímo do sešitu.
Na počítání množství výskytu je dobrá funkce DPOČET2 jeho zápis je trochu složitější, tak jsem ho zapsala přímo do sešitu.
- Přílohy
-
- Příklad.xlsx
- (9.41 KiB) Staženo 42 x
Pokud je to vše.
- metropolisCZ
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za vysvětlení a pomoc, už je to ok. Mějte se a pěkný víkend.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5251
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek
02 srp 2024 18:02
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4811
-
od Riviera kid
02 zář 2024 16:21
-
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3150
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 0
- 2665
-
od LukM
19 říj 2024 14:03
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5282
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-