Dobrý den,
mám soubor dat, kde je zaznamenán datum + čas otevření a datum + čas spotřebování. Počet položek se může lišit.
Tato data bych potřeboval dosta do grafu tak, aby vždy při vložení záznamu došlo k vykreslení dalšího časového úseku pro danou položku. Cílem je sledovat, která položka může ovlivňovat jinou.
Dokument bude používám v Office 2010.
Přiložen je soubor s možností zápisu vstupních dat. Jelikož se však jedná o datumy (ač v Office je i datum číslo) nepřišel jsem na metodu jak z dat smyslupně vytvořit graf jako je uvedeno ve návrhu v příloze. Uvítám vaše zkušnosti.
Děkuji.
Excel - časová osa spotřebování balení - graficky
Excel - časová osa spotřebování balení - graficky
- Přílohy
-
- sledovani.xlsx
- (13.01 KiB) Staženo 107 x
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - časová osa spotřebování balení - graficky
Zdravím,
tak koukám že se toho zatím nikdo nechopil, tak budu první :-)
Mám doplňující otázku - kolik může býti záznamů? (XXX,YYY,ZZZ,???,???,???.......)
Na pár by to šlo, ale pokud by jich bylo více (>10) tak by byl graf docela nepřehledný..
S pozdravem
Karel
tak koukám že se toho zatím nikdo nechopil, tak budu první :-)
Mám doplňující otázku - kolik může býti záznamů? (XXX,YYY,ZZZ,???,???,???.......)
Na pár by to šlo, ale pokud by jich bylo více (>10) tak by byl graf docela nepřehledný..
S pozdravem
Karel
DObrý den,
děkuji za opodvěď. Zkoušel jsem použít grafa navrhovaný v jiné diskusi od Lasaku, ale s výsledkem, který je nevyhovující.
Předpoklad by bylo XXX; YYY; atd. může být skutečně více než 10. Přehlednost bych pak musel řešit jinak. Nyní jde spíše o princip. Pokud by bylo opravdu nepřehledné, můžeme sledovat třeba za kratší období.
děkuji za opodvěď. Zkoušel jsem použít grafa navrhovaný v jiné diskusi od Lasaku, ale s výsledkem, který je nevyhovující.
Předpoklad by bylo XXX; YYY; atd. může být skutečně více než 10. Přehlednost bych pak musel řešit jinak. Nyní jde spíše o princip. Pokud by bylo opravdu nepřehledné, můžeme sledovat třeba za kratší období.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
tak jsem udělal takový decentní pokus.
Vybral jsem si možnost 2.
Připravil jsem to na 10 záznamů, rozšíření nebude nic těžkého.
Bohužel zatím mě nenapadá jak popsat jednotlivý řady, ani osy, zkoušejte :-)
Co Vy na to?
S pozdravem Karel
tak jsem udělal takový decentní pokus.
Vybral jsem si možnost 2.
Připravil jsem to na 10 záznamů, rozšíření nebude nic těžkého.
Bohužel zatím mě nenapadá jak popsat jednotlivý řady, ani osy, zkoušejte :-)
Co Vy na to?
S pozdravem Karel
- Přílohy
-
- sledovani.xls
- (49 KiB) Staženo 152 x
DObrý den, děkuji za první náhled.
V podstatě by to znamenalo pro každý zápis mít v grafu předvolenou jednu řadu. To aby šlo jednorázově předvolit do vzoru. Nevýhoda je, že při každém zápisu bude nutno rozšířit graf o řadu. Když se na to dívám, asi není principiálně reálné s těmito daty pracovat s jako normálním grafem. Jak zde dostat popsisek se podívám.
Ve vodorvoné ose se nyní pracuje s procenty. Zobrazení časové hodnoty by bylo přehlednější. MK
V podstatě by to znamenalo pro každý zápis mít v grafu předvolenou jednu řadu. To aby šlo jednorázově předvolit do vzoru. Nevýhoda je, že při každém zápisu bude nutno rozšířit graf o řadu. Když se na to dívám, asi není principiálně reálné s těmito daty pracovat s jako normálním grafem. Jak zde dostat popsisek se podívám.
Ve vodorvoné ose se nyní pracuje s procenty. Zobrazení časové hodnoty by bylo přehlednější. MK
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
klidně můžete dopředu nastavit třeba 100 řad. Jak to vyřešit jinak mě v tuto chvíli nenapadá
Možná by to šlo řešit např. tak že by se vybíralo pouze posledních třeba 30 zápisů a z těch by se vytvářel zmíněný graf.
Dalo by se požít i makro, které by Vám vykreslovalo to co potřebujete, bohužel mi na to nezbývá čas, třeba to zkusí někdo jiný.
S pozdravem
Karel Láska
klidně můžete dopředu nastavit třeba 100 řad. Jak to vyřešit jinak mě v tuto chvíli nenapadá

Možná by to šlo řešit např. tak že by se vybíralo pouze posledních třeba 30 zápisů a z těch by se vytvářel zmíněný graf.
Dalo by se požít i makro, které by Vám vykreslovalo to co potřebujete, bohužel mi na to nezbývá čas, třeba to zkusí někdo jiný.
S pozdravem
Karel Láska
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na vertex42 mají ukázku, která, by mohla pomoci http://www.vertex42.com/ExcelArticles/c ... eline.html budu-li mít čas mrknu se na to.
Jaké budou časy? Minuty hodiny (min a max hodnoty)?
Jaké budou časy? Minuty hodiny (min a max hodnoty)?
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
DObrý den,
děkuji za reakce. časy jsou jak už to bývá u různých vstupů různé. Předpoklad je v desítkách minut, tedy navrhoval bych v hodinách.
děkuji za reakce. časy jsou jak už to bývá u různých vstupů různé. Předpoklad je v desítkách minut, tedy navrhoval bych v hodinách.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Grafický tablet - pomoc při výběru
od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2150
-
od cisadesign
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 13:35
-
-
-
PC na grafický dizajn, cena do 50 000 Kč (2000 eur)
od cobr4in » 12 črc 2024 18:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 3381
-
od cobr4in
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2024 20:33
-
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4812