zdravim, potřeboval bych poradit jaká deska je pro moji současnou sestavu ta nejlepší
Moje sestava je
deska Asus M2N32 WS professional
processor amd athlon(tm) 64 x2 dual core 4800+
4x512 DDR2
Radeon HD 5750 Memory size 1024 MB
cena by měla být max do 2 tisíc, nechci zatím dělat uprage PC,chci jen přejít na Win7.
nevím jestli pro mě, je lepší koupit levnější desku jako tato http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001PUU ale jen na 2 ramky které bych dokoupil tak za 800Kč set 2x4G ram a nebo trochu dražší desku a koupit od známého trochu starší set ramek DDR3 3x2G ram za 3 kila?
Díky za rady.
Nová základní deska Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nová základní deska
Vítej na PC-HELP
A jaký do ní chceš dát procesor? Je to deska pro Intel a ty máš AMD. Navíc upgrade, kvůli W7? Ty dáš i na stávající sestavu.
A jaký do ní chceš dát procesor? Je to deska pro Intel a ty máš AMD. Navíc upgrade, kvůli W7? Ty dáš i na stávající sestavu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Vítej na PC-help!
Obvykle se to dělá obráceně a na základě podmínek zadavatele se navrhne základní deska a na ni ostatní komponenty. obrácený postup tě dost omezuje, hlavně v použití CPU a RAMek. Zauvažuj o tom klasickém postupu!
Obvykle se to dělá obráceně a na základě podmínek zadavatele se navrhne základní deska a na ni ostatní komponenty. obrácený postup tě dost omezuje, hlavně v použití CPU a RAMek. Zauvažuj o tom klasickém postupu!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
W7 ti buďe fungovať aj na súčasnej doske.
Tvoj známi ti ponúka 6GB DDR3 RAM za 3K? za tie peniaze máš 24GB: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001KIU
8GB kúpiš za 1000-1200
Keď si pevňe rozhodnutý na novú dosku,tak by si mohol zobrať niečo do čoho napcháš Phenom II X4: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 09758D17FB
Tá doska ASUS je na soket 1155 od intelu,ti máš AMD Athlon do AM2
Je možnosť prejsť na Intel,kúpiš P8B75 tuším za 1400 a dotoho nejaký Celeron so sc.1155 a neskôr nejakú i3/i5 Ivy Bridge
Tvoj známi ti ponúka 6GB DDR3 RAM za 3K? za tie peniaze máš 24GB: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001KIU
8GB kúpiš za 1000-1200
Keď si pevňe rozhodnutý na novú dosku,tak by si mohol zobrať niečo do čoho napcháš Phenom II X4: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 09758D17FB
Tá doska ASUS je na soket 1155 od intelu,ti máš AMD Athlon do AM2
Je možnosť prejsť na Intel,kúpiš P8B75 tuším za 1400 a dotoho nejaký Celeron so sc.1155 a neskôr nejakú i3/i5 Ivy Bridge
2XXXP4HT: Bacha: 3k jsou tři stovky (korun českých)! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Prepáčte,ja som zvyknutý že kilá sú tisíce.
Beriem spať,aké sú tie 3x2GB RAM? značka+typ
Beriem spať,aké sú tie 3x2GB RAM? značka+typ
3k = 3000
3 kila = 300
3 litry = 3000
Jen tak mimochodem. :)
3 kila = 300
3 litry = 3000
Jen tak mimochodem. :)
3K je celosvetové ozn. tisícov,aňlen neviem prečo si stále myslím že Kila sú tiež tisíce(nie,nieke to kôli písmenu K)
Pokiaľ sú tie 3x2GB RAM od známeho zn. Kingston,Patriot,G.Skill,Munschkin tak ich kúp,za tie tri stovky to buďe dobra kúpa....
Pokiaľ sú tie 3x2GB RAM od známeho zn. Kingston,Patriot,G.Skill,Munschkin tak ich kúp,za tie tri stovky to buďe dobra kúpa....
ty ramky jsou Kingstonky ,
Já vím že mě na současné desce povalí Win7
ale chci nějakou novou desku k mojí současné sestavě,vím je to limitující výběr, ale současná deska mi nepodporuje DDR3 a ty ramky chci použít na win7 a 6G ram bude dostačující pro mě, kupovat nové ram ddr2 2G za +- 600 Kč za kus nechci,
hledám desku na kterou mi budou pasovat mé SOUČASNÉ komponenty, proto jsem zde pro radu,
Já vím že mě na současné desce povalí Win7
ale chci nějakou novou desku k mojí současné sestavě,vím je to limitující výběr, ale současná deska mi nepodporuje DDR3 a ty ramky chci použít na win7 a 6G ram bude dostačující pro mě, kupovat nové ram ddr2 2G za +- 600 Kč za kus nechci,
hledám desku na kterou mi budou pasovat mé SOUČASNÉ komponenty, proto jsem zde pro radu,
Tak to zober M5A97 PRO
CPU do nej pasovať buďe,keďže AM3+ doska je kompatibilná s AM2,AM2+ a AM3 cpu.
CPU do nej pasovať buďe,keďže AM3+ doska je kompatibilná s AM2,AM2+ a AM3 cpu.
Dnes mi deska došla, vše jsem zapojil ale pc se jenom zapne a nic . A led dioda CPU na desce svítí červeně, může mi nekdo říct proč?
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Zář 2012 19:25) ---
Mám podezření že proccesor nepasuje do základní desky je to možné?
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Zář 2012 19:25) ---
Mám podezření že proccesor nepasuje do základní desky je to možné?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě že do ní procesor nejde!!! XXXP4HT
A přitom stačilo nahlédnout do CPU Supportu...
Jediný X2 který v desce půjde, je X2 5200+. Desku vrať.
Sehnat novou kompatibilní desku je celkem problém. Podle mě vyhodíš peníze, protože do ní nedáš zase novější procesor. Chtělo by to někoho, kdo má podobný procesor a nedávno kupoval nějakou novější MB.
//chvíli tu člověk není, a už je průser

Jediný X2 který v desce půjde, je X2 5200+. Desku vrať.
Sehnat novou kompatibilní desku je celkem problém. Podle mě vyhodíš peníze, protože do ní nedáš zase novější procesor. Chtělo by to někoho, kdo má podobný procesor a nedávno kupoval nějakou novější MB.
//chvíli tu člověk není, a už je průser

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3051
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 07:59
-
- 29
- 5288
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2044
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2925
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3107
-
od šulda