VBA - vyfiltrování a přenesení hodnot na jiný list

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

bbarmann
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

VBA - vyfiltrování a přenesení hodnot na jiný list

Příspěvekod bbarmann » 31 říj 2012 16:26

Zdravím Vás,
potřebuji poradit s kódem ve VBA.

Sestavil jsem vzorový excel pro lepší pochopení:
http://www.ulozto.cz/xH8Niou/vzor-xls

V listu Seznam jsou ve sloupci "C" Identifikační čísla, na které se generují SMS zprávy. V tomto sloupci jsou IČ pokaždé jiné - vygenerují se tam. Já zjišťuji, před kolika dny byla na toto IČ vygenerována zpráva buď systémová (sloupec "O") nebo individuálně (sloupec "Q"). Seznam všech IČ, na které se z tohoto excelu posílala SMS, se má zapisovat na list VS do sloupce "C" s datem odeslání (tj.vždy datem toho dne).

Jelikož nastávají 2 situace:
1) - Individuální SMS ještě nebyla generována (detekce dle sloupce "Q" příp. "S") -potřebuji vybrat tyto IČ z listu Seznam a zařadit je na konec seznamu listu VS a do vedlejšího sloupce zkopírovat příslušné datum, zapsané v buňce F2.
2) - Individuální zpráva již byla v minulosti odesílána a nyní je třeba odeslat další - tzn. že toto IČ již je někde v listu VS s datem posledního zaslání, tedy potřebuji toto IČ vyhledat a aktualizovat datum opět na dnešní dle F2.

Dle kritérií počtu dní od poslední SMS, potřebuji u vybraných provést pomocí VBA:
V cyklu vybrat daná IČ dle parametru "Zaslat" sloupce "U" a tyto IČ zpracovat dle předchozích dvou situací.

Je ochotný mě někdo pomoci? Syntaxi VBA neovládám a moc dobře neznám jeho možnosti, proto jsem se snažil nějaké jiné řešení (například zkopírovat všechno a odebrat duplicity, bohužel to odebírá ty nejnovější, když potřebuji odebrat ty nejstarší).

Děkuji za pomoc

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3116
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3190
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34

Zpět na “Kancelářské balíky”