PC je po vyčištění od prachu zpomalené Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PC je po vyčištění od prachu zpomalené

Příspěvekod Scanner » 12 lis 2012 11:05

Ahoj, jak jsem tady řešil problém s zapnutím PC - viewtopic.php?f=7&t=96350 - mám otázku. Rozebral jsem celý zdroj, kompletně vyčistil od prachu (bylo ho docela dost), a od té doby se problém neukázal. Už druhý den mám rozebrané PC na stole že ho odnesu do servisu a jede dobře. Akorát je celkově zpomalené než dříve. Myslíte si že by tu chybu mohl dělat pouze ten prach nebo se zdroj jen mohl na chvíli vzpamatovat a začalo by to znova. Mohl by jsem na to udělat nějaký test přes OS když teď my jede? Díky
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 12 lis 2012 12:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: K http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=96350

Příspěvekod satam » 12 lis 2012 11:26

Tomu zdroji už bych moc nevěřil, prach je sice svinstvo, ale sám o sobě takovouhle závadu nezaviní. Spíš bych to viděl na chybu v konektorovém spojení jednotlivých věcí, hlavně napájecích konektorů. Může to být i ztráta kontaktu kvůli oxidaci, kterou pouhým okem těžko identifikuješ. Slož to zpět do bedny, pořádne připoj konektory a když to pojede, nech to být ale pomalu se koukej po nějakém novém zdroji. Ten už by měl mít parametry takové, jak Ti napsal ITCrowd.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: PC je po vyčištění od prachu zpomalené

Příspěvekod Scanner » 12 lis 2012 22:38

Já mám udělanou sestavu z servisu a měl by jsem ještě mít na všechny komponenty záruku, ale nebude to vadit když jsem ten zdroj rozebral?
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 12 lis 2012 22:40

Když se zdroj ukáže jako vadný a Tys ho mezitím rozebral, nejspíš Ti záruku neuznají.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Scanner » 12 lis 2012 22:51

No jo ale když jsem ho složil úplně stejně jak bylo, je taky jako nějaká plomba že se to dá zjistit?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 12 lis 2012 22:54

Jednak zdroje obvykle bývají zaplombované a jednak se to pozná podle známek mechanického "poškození" na dílech zdroje - šroubky, plechy apod.

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: PC je po vyčištění od prachu zpomalené  Vyřešeno

Příspěvekod Scanner » 12 lis 2012 22:59

No tento zaplombovaný nebyl jinak bych ho neotvíral. Ale když budou nějaké problémy zkusit to můžu za to nic nedám, aspoň vím že se nemám hrabat v tom na co je ještě záruka. :)
Prostě když to začne znova tak to odnesu a uvidím. Díky

Zpět na “Problémy s hardwarem”