Dobrý den, vlastním tento HDD do notebooku
http://www.alza.cz/seagate-momentus-540 ... 115246.htm
a chtěl bych ho připojit normálně do PC jako SLAVE. Myslím, že v tomto ohledu by tam žádný problém být neměl, mám normálně napájecí kabel a SATA. Takže jsem ho připojil, zapnu PC a HDD se mi v tento počítač vůbec nezobrazuje.
Kouknu do BIOSU a mám ho tam normálně připojen na IDE CHANEL 3 SLAVE a všude jinde v bios se mi normálně zobrazuje. Pak jsem ještě kouknul do přidat hardware a i tam mi píše, že jednotka funguje v pořádku.
Problém asi nebude v HDD, ale ve mně, protože nejsem profík, mám jen normální HW zkušenosti, jako že si umím třeba sestavit PC. Asi jsem tam tedy přehlédnul něco základního, nebo jsem něco neudělal, ale už nevím co. V Boot se normálně zobrazuje, přidat HW také a v BIOSU je připojen.
Díky
SATA disk vidí BIOS jako slave, ve Windows ho nenajdu * Vyřešeno
SATA disk vidí BIOS jako slave, ve Windows ho nenajdu *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 lis 2012 18:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém se slave HDD“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém se slave HDD“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Re: Problém se slave HDD
Podle me mas na tom SATA portu v BIOSu zaplou emulaci IDE rozhrani - takze prepnout na nativni SATA.
By to hlasilo ze SATA disk je pripojeny na IDE je jinak nesmysl.
Druha moznost proc neni disk videt je a> souborovy system necitelny ve Windows b> disk zamkly heslem v jeho firmware v BIOSu notebooku
By to hlasilo ze SATA disk je pripojeny na IDE je jinak nesmysl.
Druha moznost proc neni disk videt je a> souborovy system necitelny ve Windows b> disk zamkly heslem v jeho firmware v BIOSu notebooku
Re: SATA disk vidí BIOS jako slave, ve Windows ho nenajdu *
V případě, že disk není naformátovaný, tak se ve Windows sice normálně nehlásí, ale měl by být vidět ve správě disků:
(Win+R → napsat diskmgmt.msc → ENTER)
Jestli tam je, tak ho tam naformátuj a musí běžet.
(Win+R → napsat diskmgmt.msc → ENTER)
Jestli tam je, tak ho tam naformátuj a musí běžet.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: SATA disk vidí BIOS jako slave, ve Windows ho nenajdu * Vyřešeno
Super, díky, nakonec tomu chyběla inicializace ve správě disků + jsem to pak ještě naformátoval. Díky
Re: SATA disk vidí BIOS jako slave, ve Windows ho nenajdu *
Prima. rádo se stalo.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2697
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
27 srp 2024 16:39
-
- 6
- 3388
-
od petr22
10 dub 2025 19:50
-
- 8
- 1759
-
od petr22
17 zář 2024 22:27
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3709
-
od šulda
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 11
- 1683
-
od Stenatko