Dobrý den, mám problém s doplněním RAM. měl jsem v PC HP xw4600 Workstation (MB HP 0AA0h) osazené 4 GB RAM (4x 1GB Hynix 2Rx8 PC2-6400E-666-12) a dvě mi odešly. Chtěl jsem je nahradit a koupil jsem 2x 1GB Kingston PC2-6400 CL6 240 DIMM KIT, ale ať je na desku osadím jak chci, s původními 2x 1GB Hynix si nerozumí. Ozve se při startu 5x zapípání. Samostatně oboje jedou, ale dohromady nakombinovat nejdou. Jde udělat něco, abych je rozjel dohromady? Nebo maám smůlu a musím se porozhlédnout po jiných?
Děkuji P.
RAM - doplnění
Re: RAM - doplnění
Při koupi RAM pamětí je dobré kupovat stejnou značku jakou již máš osazenou. Pokud si nerozumí - nic s tím neuděláš.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Obavam se ze to nepujde
HP sice kazdou aktualizaci BIOSu opravi nekolik desitek prevazne kritickych chyb, ale dle vlastnich zkusenosti se updatem nic nezmeni z hlediska funkce pameti.
HP sice kazdou aktualizaci BIOSu opravi nekolik desitek prevazne kritickych chyb, ale dle vlastnich zkusenosti se updatem nic nezmeni z hlediska funkce pameti.
Ale ptas se ho co ma za verzi BIOSu
My tech HPcek mame stovky a vybiravejsi desky na kompatibilitu pameti neznam. Ja bych tam dal cele 4GB nove, je ale potreba tam dat pamet ktera bude fungovat - coz se musi skusit (znacna cast pameti ktere spluji papirove pozadavky desky v nich proste nefunguje). Pri upgradu pameti na 2GB jsme museli vzdy vsechny stare moduly vyndat, dohromady to nefungovalo.
Ono take HP dava zaruku jen na sve pameti, koupene u nich (ktere jsou nekolikrat drazsi nez koupene treba na Alze)
My tech HPcek mame stovky a vybiravejsi desky na kompatibilitu pameti neznam. Ja bych tam dal cele 4GB nove, je ale potreba tam dat pamet ktera bude fungovat - coz se musi skusit (znacna cast pameti ktere spluji papirove pozadavky desky v nich proste nefunguje). Pri upgradu pameti na 2GB jsme museli vzdy vsechny stare moduly vyndat, dohromady to nefungovalo.
Ono take HP dava zaruku jen na sve pameti, koupene u nich (ktere jsou nekolikrat drazsi nez koupene treba na Alze)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Verzi BIOSu konkrétně nevím, ale EVEREST mi oznamuje datum 11/08/07 u systémového biosu a 12/19/07 i video biosu. Pokud bych se rozhodl pro nové moduly 4 GB, můžete mi doporučit, které mi tato deska vezme? Děkuji.
A tak jsem našel, verze je HP 786F3 v01.04 z 8.11.2007. Předpokládám, že prvním doporučením je upgrade :-).
A tak jsem našel, verze je HP 786F3 v01.04 z 8.11.2007. Předpokládám, že prvním doporučením je upgrade :-).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 25
- 7543
-
od bugicek7lpCZ