Boot win xp podmíněný disketou?
Boot win xp podmíněný disketou?
Dobry den. Chtel bych 'zabezpecit' svuj pocitac proti neopravnenemu pouzivani. Mam win xp, bootuje z hdd. Fungovalo by, kdybych nastavil bootovani jen z diskety? Na disketu bych nahral informaci, ze ma bootovat z hdd. Takze bez diskety by byl pc nepouzitelny.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 04 pro 2012 17:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: Boot win xp
Heslo nestačí nikdy, pokud není disk šifrovaný.
Záleží, jak moc to chceš zabezpečit. Ideálně třeba pomocí truecryptu a preboot security, případně truecrypt + požadavek na flash disk v počítači.
Záleží, jak moc to chceš zabezpečit. Ideálně třeba pomocí truecryptu a preboot security, případně truecrypt + požadavek na flash disk v počítači.
Mě spíš nejde o bezpečnost dat. Mě jde o to, aby můj počítač mohl provozovat kdokoliv, ale jenom v dobu mnou určenou. Nechci žádné programy, které by omezovaly mě. Šlo by to vyřešit bootováním??
V dobu určenou časem (jako třeba ve středu 16 - 18 hodin) nebo dobu určenou tvou přítomností?
Jak moc ta ochrana má být silná? Protože existují jednoduché ochrany, které se ale taky dají jednoduše obejít a pak existují složitější ochrany, které už se obejít reálně nedají.
Jak moc ta ochrana má být silná? Protože existují jednoduché ochrany, které se ale taky dají jednoduše obejít a pak existují složitější ochrany, které už se obejít reálně nedají.
Re: Boot win xp podmíněný disketou?
Spíš než disketu bych dneska použil flash disk, ale pokud nebudou data na disku šifrovaná, tak se k nim stejně může někdo dostat, stačí třeba nabootovat z CD nebo USB nějaký Linux, a bude si v tom počítači dělat co chce.
Tomu se dá zabránit ještě tak, že nastavíš jediné zařízení ze kterého se dá bootovat a zahesluješ BIOS, i pak ale zbývá možnost ten disk vyšroubovat a připojit do jiného počítače, a pokud nebude šifrovaný...
Ty flashky si udělej minimálně dvě a dobře je ulož, není to ani bezpečné ani spolehlivé médium, občas nějaká chcípne a ta data už bys bez ní z počítače nedostal.
A pojisti to ještě heslem, pro případ že by ti ten "klíč" někdo ukradl
Tomu se dá zabránit ještě tak, že nastavíš jediné zařízení ze kterého se dá bootovat a zahesluješ BIOS, i pak ale zbývá možnost ten disk vyšroubovat a připojit do jiného počítače, a pokud nebude šifrovaný...
Ty flashky si udělej minimálně dvě a dobře je ulož, není to ani bezpečné ani spolehlivé médium, občas nějaká chcípne a ta data už bys bez ní z počítače nedostal.
A pojisti to ještě heslem, pro případ že by ti ten "klíč" někdo ukradl

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Nezapomeň, že kdykoliv někdo může resetovat BIOS do továrních nastavení včetně hesla do BIOSu
Proto se ptám, jak moc odolné to musí být.

Jednoduchý systém. Podmínka je, že buď seberu disketu(nebo flešku), nebo neseberu. Nikdo z domu neví co je bios, takže toho se nebojím. Win heslo je špatný v tom, že když se win zasekne a musí se restartovat, je potřeba znova. To je velmi nepohodlné.
Jednoduché řešení mě nenapadá.
Heslo do Windows by ale mělo být vhodné řešení. Zadání hesla je otázka maximálně jedné až dvou vteřin, což nepovažuji za problém. A pokud se systém zasekává, měla by se řešit příčina, protože normálně by se systém zasekávat neměl.
Heslo do Windows by ale mělo být vhodné řešení. Zadání hesla je otázka maximálně jedné až dvou vteřin, což nepovažuji za problém. A pokud se systém zasekává, měla by se řešit příčina, protože normálně by se systém zasekávat neměl.
To zaseknutí způsobí vždy hra, kterou bratr hraje(GTA SA:MP). Občas počítač zamrzne a musí nastat restart. A mě vadí, když dělám něco jinýho, tak dojde a říká ať mu jdu napsat heslo...musím všechno položit a jít s ním...Prostě mladší brácha 
win heslo tam mám teď ale už asi dvacáté a už nechci vymýšlet další
šlo by teda nastavit něco jako ''bootovací hardwarový klíč''??

win heslo tam mám teď ale už asi dvacáté a už nechci vymýšlet další
šlo by teda nastavit něco jako ''bootovací hardwarový klíč''??
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, lze to velmi jednoduse dle tvych predstav. Proste das soubory zavadece* na disketu a z disku je bud smazes nebo pozmenis boot.ini. Presto bych doporucil flashdisk, kvuli rychlosti a spolehlivosti.
*boot.ini
ntdetect.com
ntldr
+ disketu musis naformatovat ve Win kvuli 1.sektoru
*boot.ini
ntdetect.com
ntldr
+ disketu musis naformatovat ve Win kvuli 1.sektoru
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
To bude ono. Jak tyto soubory zkopíruju?
boot.ini - se mi podařilo otevřít přes Start-spustit a jen jsem to uložil jako
ntdetect.com
ntldr
Ostatní takto kopírovat nelze, nejsou to texťáky. Co s nimi?
boot.ini - se mi podařilo otevřít přes Start-spustit a jen jsem to uložil jako
ntdetect.com
ntldr
Ostatní takto kopírovat nelze, nejsou to texťáky. Co s nimi?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1732
-
od Luk4579
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 7696
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4518
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”