Jak odstranit Win
Jak odstranit Win
Zdravím, chci se zeptat jak bych mohl vyčistit můj disk kde je Win XP.Normálně používám Windows 7 na disku D a chtěl bych ten disk C kde je ten Windows XP né odstranit ale jenom dát ten Win pryč.Nevím ale vůbec jak, sem lajk na tohle. Prosím jestli by jste mi neporadily co mám dělat. Díky moc předem
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak odstranit Win
Jaký je rozdíl mezi "odstranit" a "dát pryč"? Myslíš při spouštění PC výběr mezi OS?
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
No prostě když spustím CP tak mě to dá na výber OS ale já bych chtěl prostě dát pryč ty Win XP prostě jakoby odinstalovat a mít čístý C
-
- Pohlaví:
Tak ten disk C můžeš zformátovat a bude úplně čistý. Záleží ale na tom, kde je zavaděč po W7, ten budeš muset asi opravit.
To jsem zkoušel ale nějak to nejde. Co mám tedy dělat?
Systém Windows nemohl dokončit formátování. Nepustí mě to
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Rozmysli si, co chceš vlastně udělat. Primárně je systémový disk označen písmenem C/. Jistěže jde jako systémový použít i disk s jiným označením, ale vždy to s sebou přináší další problémy - při instalacích aplikací, aktualizacích, odkazech při spouštění ze zástupců apod.
V Tvém případě bych já postupoval následovně: Elektricky bych odpojil disk C/ v PC a zkusil PC spustit jen s Déčkem. Když nenaběhne, nemá příslušný zavaděč a jak jej na D/ dostat, s tím Ti poradit neumím. Ale třeba by to tady věděl někdo jiný. Až budeš mít jistotu, že W7 na D/ budou chodit (a disk by se snad měl sám přejmenovat na C/, což pak pro Tebe bude znamenat dost práce se změnami většiny cest pro odkazy), ten disk bych odpojil a připojil sólo stávající C/ s Win XP, který bych pomocí inst. CD nebo nějaké jiné bootovací utility zformátoval. Závěr by měl být připojení obou disků do PC, ten s W7 by se měl objevitjako C/, druhý jako D/ a měl bys výsledek, který od začátku žádáš.
Uvedený postup je účinný pro Win XP, s W7 nemám vyzkoušeno. Pokud jsem někde udělal chybu, prosím ostatní - nebijte mě.
V Tvém případě bych já postupoval následovně: Elektricky bych odpojil disk C/ v PC a zkusil PC spustit jen s Déčkem. Když nenaběhne, nemá příslušný zavaděč a jak jej na D/ dostat, s tím Ti poradit neumím. Ale třeba by to tady věděl někdo jiný. Až budeš mít jistotu, že W7 na D/ budou chodit (a disk by se snad měl sám přejmenovat na C/, což pak pro Tebe bude znamenat dost práce se změnami většiny cest pro odkazy), ten disk bych odpojil a připojil sólo stávající C/ s Win XP, který bych pomocí inst. CD nebo nějaké jiné bootovací utility zformátoval. Závěr by měl být připojení obou disků do PC, ten s W7 by se měl objevitjako C/, druhý jako D/ a měl bys výsledek, který od začátku žádáš.
Uvedený postup je účinný pro Win XP, s W7 nemám vyzkoušeno. Pokud jsem někde udělal chybu, prosím ostatní - nebijte mě.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bit te nebudu, radsi te jen opravim 
Disk s XP netreba odpojovat, harakiri s pismeny uz tuplem ne.
Staci instalacni medium W7 a jeden start z nej. Pak muzes zalohovat BCD a bootmgr, naformatovat C:, prekopirovat BCD a bootmgr zpet a zapsat bootsector.

Disk s XP netreba odpojovat, harakiri s pismeny uz tuplem ne.
Staci instalacni medium W7 a jeden start z nej. Pak muzes zalohovat BCD a bootmgr, naformatovat C:, prekopirovat BCD a bootmgr zpet a zapsat bootsector.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Je to pravda, ale já mám jen XPéčka, instalaci W7 v podstatě neznám a snažil jsem se pomoct, tak jsem popsal, jak to dělám já. Taky mám rád v PC trochu pořádek, proto se snažím mít vždy hlavní systém na C/
Snad jsem Ti moc hlavu nezamotal

Snad jsem Ti moc hlavu nezamotal

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4926
-
od NIESRA
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3480
-
od elninoslov
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4237
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”