Dobrý den, nevím jak vyřešit problém s tiskárnou. Náplně rozhodně nejsou prázdné a hlásí že ano. Preinstalovala jsem 2x ovladač a nic. Pořád hlásí toto: Chyba obsluhy.
Stiskněte tlačítko POKRAČOVAT na tiskárně.
Pokud se tím chyba neodstraní, zrušte tisk a potom vypněte a znovu zapněte tiskárnu.
V následujících nádržkách s inkoustem dochází inkoust.
Černá [3e]
Žlutá [6]
Azurová [6]
a bliká oranžová kontrolka. Prosím o pomoc. Předem děkuji za radu.
Problém s tiskárnou Canon Pixma ip5000 Vyřešeno
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s tiskárnou Canon Pixma ip5000
Popiš to blikání kontrolky. Měla by se rozsvítit zelená, pak několikrát (1x - 11x) zablikat oranžová, pak zase zelená, pak opět bliká oranžová atd. Kolikrát Ti ta oranžová blikne v jedné sérii?
A máš jistotu, že kontejnery skutečně nejsou "skoro" prázdné? Jsou to originály nebo náhražky, popř. doplněné originály?
A máš jistotu, že kontejnery skutečně nejsou "skoro" prázdné? Jsou to originály nebo náhražky, popř. doplněné originály?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
oranžová bliká 6x, zelená jednou
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:12) ---
mám kompatibilní náplně, ale už mi tisknuly bez problémů. a dívala jsem se na nádržky a vypadají jak nové, nic není zaschlé nebo prázdné.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:12) ---
mám kompatibilní náplně, ale už mi tisknuly bez problémů. a dívala jsem se na nádržky a vypadají jak nové, nic není zaschlé nebo prázdné.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
6 bliknutí znamená "Otevřený vnitřní kryt". Jelikož tu tiskárnu nemám, jdu pátrat, co to znamená, ale možná, že Ty to vědět budeš. Mohl by to být kryt zásobníku na papír(?).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
právě,že jsem kontrolovala jestli je vše správně zavřené atd. a vše ok. tak fakt nevím
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:24) ---
opět jsem vyzkoušela zavřít vnitřní kryt a nyní bliká 5x. takže by to mělo být, že tisková hlava není nainstalována / Tisková hlava není nainstalována správně / Tisková hlava je vadná
Nainstalujte tiskovou hlavu. Pokud je tisková hlava již nainstalována, vyjměte tiskovou hlavu a zkontrolujte, zda nejsou znečištěny elektrické kontakty. Pak ji reinstalujte.
Po reinstalaci bude možná potřebné tiskovou hlavu znovu nastavit.
Pokud chyba přetrvává, může být tisková hlava poškozena. Kontaktujte servisního technika společnosti Canon.
otázka je jak nainstaluju tiskovou hlavu???
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:24) ---
opět jsem vyzkoušela zavřít vnitřní kryt a nyní bliká 5x. takže by to mělo být, že tisková hlava není nainstalována / Tisková hlava není nainstalována správně / Tisková hlava je vadná
Nainstalujte tiskovou hlavu. Pokud je tisková hlava již nainstalována, vyjměte tiskovou hlavu a zkontrolujte, zda nejsou znečištěny elektrické kontakty. Pak ji reinstalujte.
Po reinstalaci bude možná potřebné tiskovou hlavu znovu nastavit.
Pokud chyba přetrvává, může být tisková hlava poškozena. Kontaktujte servisního technika společnosti Canon.
otázka je jak nainstaluju tiskovou hlavu???
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Takže po chvíli hlednání mohu říci asi tolik: Tiskárna by měla mít shora dva kryty. Nevím, co se objeví po otevření prvního, ale po otevření druhého (vnitřního!) bys měla vidět kazety s inkoustem. Takže indikovaná chyba je u toho druhého krytu, pokud je uzavřený dobře, může být chyba příslušného senzoru, který to zavření hlídá. Najít ho ale musíš sama, tak daleko už nevidím. Více Ti bohužel poradit neumím.
Tisková hlava je pod kontejnery na inkoust. Když všechny vytáhneš, jde vytáhnout i tisková hlava. Prostuduj si manuál, pokud ho nemáš, je tady: http://www.manualowl.com/m/Canon/PIXMA- ... ual/122335
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:44) ---
Tady je ta tisková hlava. Snad Ti půjde i animace, v náhledu jde.
Tisková hlava je pod kontejnery na inkoust. Když všechny vytáhneš, jde vytáhnout i tisková hlava. Prostuduj si manuál, pokud ho nemáš, je tady: http://www.manualowl.com/m/Canon/PIXMA- ... ual/122335
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2012 12:44) ---
Tady je ta tisková hlava. Snad Ti půjde i animace, v náhledu jde.
- Přílohy
-
- resetting_print_head_3.gif (444.63 KiB) Zobrazeno 2863 x
děkuji pokusím se to vyzkoumat
-
- Pohlaví:
Můžeš udělat pouze následující.
Všechny náplně vyndat, stejně jako papír a zkontrolovat zda všechny ty dekly jdou správně uzavírat a není tam někde kousek papíru.
Odinstalovat tiskárnu, pročistit to CCleanerem včetně registrů /povol si zálohu/ a znova nainstalovat ovladače. Pokud to nepomůže je asi problém s tiskovou hlavou, je možná vadná. Ale i ta jde vyndat a očistit, je to taková deska v prostoru tisku.
Na webu se najde mnoho zavádějících informací, kde je ve skutečnosti jako tisková hlava označována náplň /cartridg/ s barvou - to ovšem není vždy pravda.
http://www.eprint.cz/inshop/zbozi/tisko ... obecne.htm
Tisková hlava vypadá nějak takto. Podívej se zda nejde vyndat a zda není polytá barvou anebo tam není něco spáleného, něldy to lze vidět.
peyrac byl rychlejší :-)
Všechny náplně vyndat, stejně jako papír a zkontrolovat zda všechny ty dekly jdou správně uzavírat a není tam někde kousek papíru.
Odinstalovat tiskárnu, pročistit to CCleanerem včetně registrů /povol si zálohu/ a znova nainstalovat ovladače. Pokud to nepomůže je asi problém s tiskovou hlavou, je možná vadná. Ale i ta jde vyndat a očistit, je to taková deska v prostoru tisku.
Na webu se najde mnoho zavádějících informací, kde je ve skutečnosti jako tisková hlava označována náplň /cartridg/ s barvou - to ovšem není vždy pravda.
Co je tisková hlava?
Tisková hlava je část tiskárny, do které je přiváděn inkoust z inkoustových zásobníků a která rozmisťuje jednotlivé kapičky inkoustu na potiskované médium (papír, CD, textil). Někteří výrobci tiskáren integrují tiskovou hlavu a kazetu s inkoustem do jednoho. Canon a Epson vyrábí mnoho modelů tiskáren, které mají oddělenou tiskovou hlavu a zvlášť měnitelné kazety s inkoustem. To výrazně snižuje cenu za spotřební materiál. Nekupujete totiž celé zařízení s elektronikou, ale pouze zásobník s inkoustem.
http://www.eprint.cz/inshop/zbozi/tisko ... obecne.htm
Tisková hlava vypadá nějak takto. Podívej se zda nejde vyndat a zda není polytá barvou anebo tam není něco spáleného, něldy to lze vidět.
peyrac byl rychlejší :-)
vše jsem vydělala,očistila....pořád to hlásí problém. dokonce mi to napsalo i že se vyskytl problém vyžadující servis. Asi minic jiného nezbyde :( vždy nějaký problém....nutně potřebuji tisknout a nemůžu :(
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pak Ti bohužel nic jiného než servis asi nezbyde 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2571
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 4
- 4387
-
od petr22