Dobrý den,
mám problém s instalací relačního databázového systému PostgreSQL. Po stažení instalačního souboru, jej spustím, systém se nainstaluje a po instalaci mi napíše chybovou hlášku:
"Problem running post-install step. Installation may not complete correctly
Error reading file C:/Program files/PostgreSQL/8.4/data/postgresql.conf"
Služba PostgreSQL se mi nezobrazuje mezi službami windows. OS je Windows Vista. Když dám v menu start u složky PostgreSQL příkaz Start Server, tak mi to napíše následující:
"Název služby není platný.
Další nápovědu získáte příkazem NET HELPMSG 2185.
The start command returned an error (2)
Press <return> to continue..."
Tento databázový systém využívá jiný software pro svou podporu a bez toho aniž bych ho vůbec úspěšně nainstaloval jsem tak na mrtvém bodě. Budu velmi vděčný za jakoukoli radu či postup, který by mi PostgreSQL pomohl úspěšně nainstalovat!
Instalace PostgreSQL
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Instalace PostgreSQL
Existuje vůbec ten konfigurák ? Pokud ne, tak podle wiki vytvořit 

Upřímně se přiznám, že v této věci jsem za amatéra. A tak za prvé netuším co je míněno konfigurákem:) za druhé nevím jak ověřím zda existuje a taky netuším jak vytvořím. Ovšem nejsem totálně neschopný, či negramotný, zkuste mi prosím poradit více polopaticky. Děkuji moc moc!
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vezmu si kus té hlášky:
V překladu: "Chyba čtení souboru...postgresql.conf"
*.conf obecně označuje "configure" (konfigurovat v ČJ) soubor, proto se ptám na konfigurák
Je potřeba zjistit, jestli existuje, takže v průzkumníkovi se podívat, jestli tam je, jestli ne, tak ho tam vytvořit (v pozn. bloku uložit jako všechny soubory a dopsat tam příponu) podle dokumentace
Stačí to takhle?
Error reading file C:/Program files/PostgreSQL/8.4/data/postgresql.conf"
V překladu: "Chyba čtení souboru...postgresql.conf"
*.conf obecně označuje "configure" (konfigurovat v ČJ) soubor, proto se ptám na konfigurák

Je potřeba zjistit, jestli existuje, takže v průzkumníkovi se podívat, jestli tam je, jestli ne, tak ho tam vytvořit (v pozn. bloku uložit jako všechny soubory a dopsat tam příponu) podle dokumentace
Stačí to takhle?

Jo takže mi bliklo. Ten soubor tam nevím proč není. Rád bych ho podle dokumentace vytvořil, ale v té dokumentaci se až tak nevyznám. Je tam toho na mě až příliš mnoho. Mám verzi 8.4. Můžu poprosit co do toho poznámkového bloku vložit za kód? Poté tedy stačí přejmenovat na postgresql.conf, vložit na patřičné místo a mohlo by to být vyřešeno? Můžu se zeptat jestli PostgreSQL také užíváte?:)
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na GITu (systém na správu verzí
) jsem našel jejich krásně okomentovaný, jinak sám PostgreSQL nepoužívám (spíše MySQL), ale má dobré knihovny, takže nevím, jestli nezačnu
Proč tam ten soubor není ? Protože neexistuje univerzální nastavení
.
OT: Většinou se tu tyká

Proč tam ten soubor není ? Protože neexistuje univerzální nastavení

OT: Většinou se tu tyká

Tak jsem to tam nakopíroval, přejmenoval i s koncovkou a když dám příkaz start server pořád to hlásí, že název služby je neplatný. Asi to sám nezmáknu. Fakt nevím co si s tím počít, byl bych ochoten za zprovoznění postgresql a holdem manageru 2 i zaplatit, ale kam se obrátit?:) Jinak děkuju za snahu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2590
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21