Vybíráme Notebook

Moderátor: Mods_senior

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vybíráme Notebook

Příspěvekod Rewqa » 29 pro 2008 00:18

Znáš to. Proti gustu žádný dišputát, ale já nechápu jak můžeš chtít dát 23 tisíc za barevnej, kulatej s na nic systémem notebook, kterej by normálně stál o 10k míň.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 29 pro 2008 00:27

Protože si myslím, že mi notebook od Apple vydrží dlouho. Nehledě na to, že Mac OS je celkem dobrá věc, nepotřebuješ ovladače, antiviry..nic a je to lépe kompaktibilní jak Linux..kdyby ses do Apple možná více zasvětil asi bys pochopil...já od Vánoc nejedu v ničem jiném..
btw. na Mironetu je dokonce za 21 tis. a propo, oni bůh ví jak kvalitní Lenova jsou taky pěkné kšunty. Na firmě jsme měli 3 a jeden byl ihned na reklamačku, pískal v něm kondík a i slícování bylo horší a to byla lepší řada R v hodnotě 20 tis. !!!
Jako nevím, je fakt, že proti gustu.... to prostě platí, ale na Apple jsem kromě vyšší ceny nic nezpozoroval. Ale ono musí se to brát i tak, že když si koupíš notebook, tak Vista + další programy tě taky něco stojí. Takhle máš vše už v základu..
Nehledě na to, že MacBook má hliníkové tělo, multidotykový skleněný touchpad a jiné..výkon CPU dle mě stačí, jen RAM je třeba dokoupit..

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 29 pro 2008 00:33

Asi je to tim, že já když sem kupoval notebook, tak mi záleželo jenom na výkonu, mě vzhled a kvalita zpracování moc netrápí (teda až na Acer :D ).
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 29 pro 2008 00:48

Pokud máš notebook jen jako náhradu stolního, tak tě kvalita zpracování trápit nemusí. Ale to si já osobně ťukám na čelo, protože i nejlevnější notebook je předražený oproti stolnímu počítači v danné cenové kategorii. Notebooky jsou od toho, aby se přenášely. Já se tenkrát vysmál svému kámošovi, kterej říkal, jo notebook máš pěknej, ale počkej až ho začneš přenášet, brzy zařve. Já si říkal, to je blb, vždyť od toho notebooky jsou. Ale po zkušenosti se svým Asusem (aušusem) mu musím dát za pravdu, že kdybych ho denně netahal do školy, asi by vydržel déle. Ale nyní už to neřeším. ASUS u mě nadobro skončil, takže nyní potřebuji notebook, který nebude stále v servise, ale na kterém budu moci dělat i za 5 let třeba..a proto jsem ochoten si připlatit..
Původně jsem chtěl herní MSi, ale nyní jsem zjistil, že to nemá smysl...včera jsem zkoukl všechny netbooky a vím, že takový zgarb také nechci. Pracovat se na tom kloudně nedá a ten výkon, no děs. Word se mi na tom spustil po 21 vteřinách. Beru tedy model Acer Aspire One..(atom 1,6)

pepahn
nováček
Stav:

Příspěvekod pepahn » 22 led 2009 18:04

Ahoj, rád bych si koupil notebook, cca do 15 000 Kč.

Rád bych si na něm zahrál i novější hry, takže asi se samostatnou grafikou (nebo dobrou integrovanou).
+
Chtěl bych ho nosit do školy, takže ideálně něco aspoň trochu přenositelného, čemu vydrží aspoň chvíli (1,5h přednášky) baterka.

Nejvíc mě zatím zaujal tenhle, http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000KT3 , ale nechám si poradit. Nějaké nápady?

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 led 2009 18:28

Zdravím, tak ten Acer vychází nejlépe do těch 15k, ale nemyslete si, že na něm budete hrát novější hry. To bohužel ne. Ještě nezapomeňte, že tento Acer nemá OS, takže pak budete nucen dokoupit OS. S tou spotřebou u toho Aceru není problém, 1,5 hodiny Vám vydrží. Ale zamyslel bych se, jakou chcete kvalitu zpracování atd. (protože Acer nepatří mezi tu "špičku", samozřejmě také závisí, na jaký výrobek narazíte) Jako za tu cenu budete mít hodně výkonný NTB, ale velký výkon atd jsou vykoupeny kvalitou. Takže se musíte rozhodnout: Jestli jít do kvalitních NTB a mít slabší výkon nebo méně kvalitní až nekvalitní a mít dobrý výkon.
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

pepahn
nováček
Stav:

Příspěvekod pepahn » 22 led 2009 18:53

Mám doma konfiguračně velmi podobný desktop (jen procesor je lepší) a jde mi na něm bez problémů vše ve velmi vysokých detailech. Ale o to zas tolik nejde, prioritně chci ntb do školy.

Mohl byste doporučit nějaký ntb zavedených a osvědčených značek do 15k? Jen pro porovnání o jaký rozdíl ve výkonu se jedná, jsem již téměř rozhodnutý pro ten Acer.

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 led 2009 20:03

Tak to se nesmíte dívat třeba na paměť GPU (třeba grafika na NTB 256mb a na PC taky 256mb) V 3dmarku má grafika na NTB daleko míň bodíku než na PC.
A k tomu NTB, jestli se striktně držíté částky 15k, tak bych šel do toho:
http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-amil ... d94820.htm Kvalita už je mnohem lepší. :wink:
Ale raději bych si alespoň trošku našetřil na ASUS. (cca o 1k)
http://www.alza.cz/asus-x59sl-ap358c-d101815.htm Má daleko lepší grafiku oproti tomu Fujitsu-Siemensu. A lepší procesor. Osobně bych šel do toho Asusu :wink:
Tak tomu Aceru se výkonostně nevyrovná žádný, ale šel bych do té kvality. Ten výkon je i trošku způsobený tím, že tomu Aceru chybí OS. :wink:
NICOLAS CAGE

pepahn
nováček
Stav:

Příspěvekod pepahn » 23 led 2009 14:44

Škoda, že na těch dvou, které doporučujete, jsou Visty. Upřednostnil bych ntb bez systému nebo s XP.

Fujitsu se mi líbí po designové stránce, ale vzhledem ke grafické kartě asi nepřipadá v úvahu. O Asusu ještě popřemýšlím, má víceméně stejné parametry jako Acer a když říkáte, že je kvalitativně lepší... No, uvidíme, možná se poradím přímo v obchodě.

edit: Projížděl jsem o něco dražší notebooky a zajímal by mě váš názor na tyto:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000KSS
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000JEG

Toshiba je dokonale krásná, ale výkonostně slabší než onen Acer za 15 000.
FS je v podstatě ten, který jste tu již dával, jenom s lepší grafikou.

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 23 led 2009 15:54

Jestli chcete uvažovat o těch 2 NTB (FS a Toshiba) tak bych každopádně sáhl po tom F-S. Toshiba je slabší v ramce, má podporu wi-fi standartu pouze b/g (F-S má n). Takže F-S je jasná volba. Ale řekl jste, že chcete Windows XP.. Tak bych vzal NTB bez OS ( http://www.alza.cz/asus-x59sr-ap105-d105326.htm ) Oproti ostatních NTB má daleko lepší CPU, je to na Vás, zda chcete investovat ještě do OS. Ale šel bych do Visty, respektive do F-S. :wink:
NICOLAS CAGE

KOLi
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod KOLi » 23 led 2009 16:09

ahoj, co rikate na tento notebook. Ohledne vykonu, vzhledu atd. http://www.ubid.com/HP+Pavilion+tx2500z ... c0-s1.html

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 23 led 2009 17:19

Ahoj, jestli ho chceš koupit, tak aukce už skončila. :D Jinač to byl dobrý kup, ale nevíš co ti přijde poštou domů :D Jinač asi by jsi chtěl dotykový displej. Tak si kup u nás normální NTB a k tomu za cca 2000kč takovou krásnou věcičku :D Viz tady: http://www.zive.cz/Clanky/Video-Dotykov ... fault.aspx
NICOLAS CAGE

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Hardware články”