Stránka plug-inu (doplňku) TabGroups Manager: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10254Pozor, pokud je tam menší verze než 2009.06.19.14, stáhněte si radši verzi 2009.06.19.14, která opravuje problém s deaktivací menu (do restartu Firefoxu) při aktivaci úprav objektů na lištách (Zobrazit > Nástrojové lišty > Vlastní... nebo myší cestou z lišt):Verze plug-inu 2009.06.19.14 (doplňku) TabGroups Manager: http://axel.my-sv.net/bugtracker/report ... log_id=161Plug-in
TabGroups Manager je varianta na funkci doplňku Tab Mix Plus: zobrazení dalších tab lišt (nad sebou) při velkém poštu otevřených tabů (více jak 12 při rozlišení obrazovky 1280x1024). Při funkci z Tab Mix Plus u mě nebylo žádnou vyjímkou, že jsem měl nad sebou 3-4 lišty tabů a to jsem se ani moc nerozjel

A to přece jen něco ukousne z obrazovky

Doplněk TabGroups Manager to řeší mnohem inteligentněji. U něho nám stačí pouze jedna dodatečná lišta,
která se ještě navíc
nechá schovávat automaticky (zobrazí se při najetí kurzorem myši) nebo ručně pomocí tlačítka (to si musíme přetáhnout ze: Zobrazit > Nástrojové lišty > Vlastní...). Plug-in je vůbec dobře propracovaný, promyšlený a patří k těm lepším, ve své oblasti nejlepším ... Na této druhé liště, kterou si můžeme zapnout buď nad tabovou lištou, nebo nad stavovou lištou (tam se mi moc nelíbí), jsou umístěna tlačítka/přepínače - které zastupují skupiny (Groups) tabů. U skupiny (Groups) si můžete nastavit, jestli se bude zobrazovat ikona, název, počet tabů ve skupině. Funguje přetahování, otvírání odkazů s přidržením Shiftem (záleží jak to máte nastaveno, možnosti jsou velké) hodí tab rovnou do nové skupiny.
Na liště skupin (Groups) máte tlačítka:
+ = nová skupina
- = zavřít aktuální skupinu
0 = hibernate/uspání/uložení skupiny
při větším množství skupin přibudou po stranách šipky, stačí pouze najet myší a posouváme se
Při rozlišení 1280x1024 a maximalizovaném okně Firefoxu se dostáváme na tyto počty:
- na lištu tabů se viditelně vejde (bez posouvání) 12 tabů
- na lištu skupin/groups (tabů) se viditelně vejde zhruba (podle prvků a případně délky jmen) 17 skupin/groups
- celkem nám tedy vychází 12 * 17= 204 tabů viditelných bez posouvání, kdyby jsme na ně chtěli použít jen další lišty (alá Tab Mix Plus), muselo by být těch lišt 204 / 12 = 17 to by nám už z obrazovky moc nezbylo, že?
Tento plug-in se ještě navíc nechá bez problémů kombinovat s plug-inem Tab Swap (popsán výše), takže se můžou ve spolupráci těchto 2 plug-inů možnosti zdvojnásobit
Nastavení - Display (při zaškrtnutí 3. a 4. volby se bude lišta skupin automaticky schovávat a zobrazovat při najetí myši)
Nastavení - Mouse (tato strana nastavení má ještě 6 podstran/záložek)
Nastavení - Keyboard
Nastavení - New Group
Nastavení - Menu
Nastavení - Session (zde mi píše, že mám ukládání skupiny nefunkční, protože mám podobnou funkci zapnutou přes Tab Mix Plus)
Nastavení - Compatibility
Nastavení - Other
Tlačítko skrývání/zobrazení lišty skupin
Místní nabídka nad tlačítkem skrývání/zobrazení lišty skupin
Místní nabídka na stránce nad odkazem
Lišta skupin/groups v akci
Detail
Místní nabídka menu na skupině
Místní nabídka menu na liště skupin/groups