Moje recenze o Windows 7 RC (jazyky eng, sk, cz)

Moderátor: Mods_senior

Jak se vám líbí moje recenze o Windows 7 beta?

Líbí a informace jsou aktuální
76
69%
Líbí, ale informace nejsou aktuální
8
7%
Nelíbí
4
4%
Chybí mi zde některé informace (upřesněte v diskuzi prosím)
2
2%
Nečetl/a jsem
20
18%

Celkem hlasů: 110

simPod
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Moje recenze o Windows 7 RC (jazyky eng, sk, cz)

Příspěvekod simPod » 20 kvě 2009 12:14

jestli nasadi vysoke ceny, tak si myslim ze se hodne lidi obrati zase na warez...

Reklama
halfik@seznam.cz
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod halfik@seznam.cz » 20 kvě 2009 19:34

Známe ceny Windows 7

Zajímá vás, za kolik se bude prodávat nejnovější operační systém Microsoftu? Potom klikněte a dozvíte se cenu většiny ohlášených verzí. Došlo ke zlevnění, nebo si naopak budete muset připlatit?
Vše, co se týká operačního systému Windows 7, je dnes hodně ostře sledováno a komentováno. Ceny přitom patří k tomu nejdůležitějšímu, co se s příchodem následníka nepříliš povedených a úspěšných (na poměry Microsoftu) Windows Vista pojí. Popravdě, nejsou zase tak velkým překvapením, jak by někdo možná čekal. Oproti Windows Vista nejde o žádné větší vychýlení na tu či onu stranu. A nekoná se ani žádné zlevňování vlivem finanční krize. Ostatně, posuďte sami. Dodejme, že za tyto ceny se bude Windows 7 prodávat v USA a u nás se částky mohou lišit. Verze Enterprise zatím nemá cenu určenu.

Windows 7 Starter Edition - 199,95 dolarů (cca 4400 Kč)
Windows 7 Home Premium - 259,95 dolarů (5700 Kč)
Windows 7 Professional - 299,95 dolarů (6600 Kč)
Windows 7 Ultimate - 319,95 dolarů (7000 Kč)

Samozřejmě se jedná o takzvané "retailové" ceny. Také Windows 7 bude dostupné v mutaci pro "System-Buildery". Cena za ně bude přitom hodně pod úrovní těch retailových. Na druhou stranu, nedostanete žádnou podporu.

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 20 kvě 2009 19:56

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 20 kvě 2009 21:06

Krom toho, toto by mohly být ceny BOX verzí, mě by stačila OEM s možností upg na 3 HW jako doteď ( není to nic super, ale dejme tomu...).
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 20 kvě 2009 22:23

Moje zkušenosti s Windows Seven (zatím jen instal)
Takže. Vypálil jsem win na DVD, samozřejmě špatně. Bohužel jsem měl u sebe jen jedno DVD, takže 10min cesta do obchodu pro nové DVD (koupil jsem pro jistotu další tři).
Druhé DVD bylo vypáleno úspěšně. Nabootoval jsem ho a objevila se černá obrazovka a tam šedá lišta ve které se načítaly souboru. To trvalo chivlku, ale potom naběhlo pozadí (nějaká tapeta) a tam jsem musel čekat snad deset minut, než se zobrazilo okno s výběrem jazyka atd ... po té jsem dal "next" a instal now. Objevil se text "preparing for setup" nebo tak něco a zde jsem čekal dalších 10minut (nechápu to jakoby se to na těchto místech seklo ...). Nicméně jsem vyčkal a dočkal se (díky knize kterou jsem měl po ruce jinak bych psychycky to čekání nevydržel). Jak jsem došel ke správě disků, vypl jsem instalaci, protože jsem zapomněl přesunout soubory s jednotky C na jednotu D (C-system a chtěl jsem ho format).
Po té jsem celé bootování absolvoval znovu (2x10min čekání) a po textu "preparing setup" se mi objevila nějáká tabulka a kecala cosi o DVD/CD USB a něco takového, i když angličtinu trochu umím moc jsem to teda nepochopil (zlvášť, když to předtím šlo).
Jediná přičina mě napadla ta, že jsem na DVD během kopírování dat z C na jednotku D vypálil na toto DVD ještě češtinu (???poškodilo to DVD nebo jen díky tomu, že jsem tam dal novou složku to nedokázalo nabootovat???).
Čili druhé DVD jsem mohl vyhodit. Takže jsem vypaloval znovu (našel jsem nějaké staré DVD), tak jsem to zkusil na něj, bohužel bylo asi až moc staré a opět se nevydařilo.
Nyní jsem zničil 3kusy DVD. Vypaluji po čtvrté a snad už naposled. A hle podařilo se.
Opět boot (čekání 2x10min) a po té instalace, ta šla celkem rychle.
Nyní vám píši z nového OS, takže se mi Win 7 podařilo nainstalovat :lol:
_______________________________________________________________________________________

Chtěl jsem se zeptat, jak je to s těmi ovladači. Zdá se mi, že žádný ovladače instalovat nejsou potřeba, ale je to jakési divné, protože jsem četl, že sice tento OS si ovladače stáhne sám, ale zdálo se mi, že Win 7 nic nestahoval.
Nevíte jak to tedy je? :blush:

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 21 kvě 2009 10:01

Příště zkus nespěchat - zvlášť, když chceš zálohovat data před formátem disku :D Hlavně že se ale povedlo. Můžeš pak napsat, pokud se setkáš při instalaci programů s nějakými problémy. Co funguje je asi už zbytečné psát. Spíš kdyby něco nešlo.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 kvě 2009 12:37

No pokud to chceš slyšet tak ...
Shockweave - VYŘEŠENO - nejde nainstalovat ... píše, že není kompatibilní (po té jsem našel nějakou instalačku, která šla nainstalovat, nicméně v Mozille Firefox stále tento plugin chybí).
Adobe flash player - VYŘEŠENO - to samé jak Shockweave -> nainstalováno, ale v Mozille to stále chybí.
DirectX 10 - VYŘEŠENO - tento DX jsem našel jen pro Windows XP a ještě jsem to nezkoušel ... btw: Win 7 má vestavěný DX 9.0c že?
Icy Tower - možná někdo tuto hru zná (http://www.icytower.cz/), v okně hra funguje jak má, při fullscreenu hra má špatné barvy (moc červené a prostě jsou rozházeny barvy) -> režim kompatibility nepomohl. Sice je to jedna "blbá" hra, ale pokud to bude dělat u této proč by to nemohlo dělat u ostatních ...

To je zatím vše :lol:

EDIT: To Romaine: Mám stejnou základku jak ty, tak se tě chci zeptat jestli si instalovala ovladače z toho CD co k ní máš? Díky ...
EDIT2:DirectX 10 - Vestavěnou má DirectX 11 a tím pádem (pokud jsem to spávně pochopil jsou podporovány hry s nižším DX) -> http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090511173811AA3HRu7
EDIT3: Adobe flash player - vyřešeno - pro ty co se trápí táké jak já tu je odkaz - Adobe Flash player (win 7) - nustnost VYPNOUT vsechny prohlizece.
EDIT4: Shockweave - zde se to dá stáhnout bez omezení (z odkazu, ze kterého jsem to chtěl stáhnout mi to psalo, že tento OS nepodporuje)nicméně z tohoto funguje - ZDE
Naposledy upravil(a) Albeda dne 21 kvě 2009 12:55, celkem upraveno 3 x.

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 21 kvě 2009 12:44

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 kvě 2009 12:48

Ano jde to ... máš pravdu problém byl v tom, že dole se musí ještě překliknout, že to chci na ostatní prohlížeče než na IE.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 21 kvě 2009 12:51

Co ti nejde instalovat - klikni pravým a dej troubleshoot compatibility a vlastní nastavení nebo tak nějak (je to 2. volba), pak dej fungovalo v jiném systému (1.volba) a vyber tvůj předešlý OS. Pak start program a po instalaci dej uložit pro tento program. V 90% funguje..

EDIT: Já neinstalovala žádné ovladače - vše samo W7. Akorát mi nefungoval přední panel, když sem zapojila sluchátka, tak sem otevřela instalační CD základky a vybrala jen realtek instalaci - muselo být přes troubleshoot a přední panel funguje, ale to bude specifické u pc pravděpodobně.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 21 kvě 2009 12:59

me to u nb hlasi 2 eznamy zarizeni na ktery drivery nema, ale nemam tusaka co to je za zarizeni. nejak mi nechybej

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 kvě 2009 13:12

To Romaine: Ano udělal jsem to tak. Instalačku jsem dal kompatibilitu na Windows XP (2SP). Ale poznatek mám tento:Obrázek
Tohle se zobrazí, když se hra spustí v okně (to ta hra funguje), ale jak hru dám do fullscreenu, tak se zřejmě tato funkce vypne a barvy jsou opět rozházené.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Software články”