Ohodnoťte web

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

PreTox
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Ohodnoťte web

Příspěvekod PreTox » 20 říj 2008 10:32

Taky sem zkusím dát odkaz... Nechci vidět tu kritiku.. :D

SDH Kozmice
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

Reklama
Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Ohodnoťte web

Příspěvekod Koja » 20 říj 2008 10:45

Mně se to docela líbí :)
I když nevím, jak moc si to dělal sám, protože zdroják je teda každej pes jiná ves, bo jak se to říká .. jednou pěkně odsazený, podruhý naplácany nepřehledně na straně, .. jednou zbytečná asi 20 řádková mezera jak kráva .. potom další .. říkám, nevím, jak moc je to jenom tvoje dílo, ale vzhledově mě ta stránka neuráží.

Co se mi nelíbí:
- ty 4 tlačítka na ovládání jezdícího textu .. přijde mi to zbytečny
- tohle a ještě to máš daný jako odkaz, kterej vede sem ..

Jinak obsahově sem to moc neprojížděl dál :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 20 říj 2008 14:17

Hodně se mi to nelíbí.
Je to přeplácaný kanárek; že tys dostal nové pastelky?

Jezdící text je fujtajbl, který na sebe neustále strhává pozornost a odvádí ji od ostatního obsahu.
Totéž platí pro jakékoli zbytečné (kdovíkde zkopírované) animace.

Dobré odpoledne, dnes je … hodin – a to si mám sednout na zadek, že víš, kolik je hodin? Když budu chtít vědět, kolik je, podívám se a) na hodinky na ruce, b) na stěnu, c) na budík, d) na mobil, e) do pravého dolního rohu obrazovky; pochybuju, že je někdo na tvoje hodiny zvědavý; jenom se vytahuješ, jaký jsi machr programátor, že dokážeš zbastlit nebo okopírovat kus kódu.
Stejně tak mě nezajímá, kdo má svátek; když to budu chtít vědět, podívám se do novin (nebo na jejich stránky), ale nepůjdu se kvůli tomu koukat na tvoje stránky.
Stejně tak návštěvníky povětšinou nezajímá návštěvnost.
Je ale otázka – když bys ze stránek vyházel všechnu tuhle veteš, zůstalo by tam vůbec něco? (Trochu nadsázka, ale přece jen…)

Obrázkové nadpisy jsou hodně nečitelné a když obrázky vypnu, vidím totální prd (dej, properuna, těm obrázkovým nadpisům aspoň alty, když už to jinak neumíš).

Pro správnou funkci stránek musíte mít v prohlížeči povolenu podporu JavaScript a Cookies!!
Na to ti víš co?
Víš, co je to přístupnost? http://www.pravidla-pristupnosti.cz/

Optimalizováno pro rozlišení 1024x768 a vyšší.
A na tohle sdělení taky každý bude z vysoka kašlat. Návštěvník takhle neuvažuje; jemu je úplně u zadele, pro jakou technologii jsi stránky „optimalizoval“. Návštěvníka zajímá jediné – jestli jemu ty stránky fungují. A když ne, tak odejde a už se nevrátí.

V postranních panelech máš nehorázně mrňavá písmenka. Nečitelné; snad s lupou.

---------------------

Jako v případě obecných problémů s počítačem (HW, SW, sítě, viry…) zvu lidi sem, na PC-Help, tak pokud jde o tvorbu stránek (a jde-li ti opravdu o kritiku, která ti pomůže stránky vylepšit), vřele doporučuji fórum http://diskuse.jakpsatweb.cz
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 říj 2008 14:56

To Myloš: Ses špatně vyspal? :lol: I když dokážu být taky dost hnusnej a nevybíravej tady na foru, když mám svůj den, tak z některých tvých komentářů sem vážně začal brečet smíchy :D
Everybody lies so don't trust anyone. :)

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 20 říj 2008 14:57

KOJA: S tema tlacitkama mas pravdu, dam je pryc :) A ten obrazek - ma tam byt reklama s odkazem, ale znamy tam porad cpe takove obrazky :)

MYLOŠ: Jejda, to musis mit radost, jak jsi mi to nandal, co? :D Takze:
1) Vsechno co tam obsahove je, tak to takhle chteli ostatni, ne ja.
2) Jezdici text byl pozadavek, at kazdy hned vidi, co bude pristi vikend.
3) Kdyz navstevniky nezajima navstevnost, tak proc si kazdy cpe na stranky TOPLIST?
4) Pro tebe to je vetes, pro ty, co na ty stranky chodi tam jsou veci, ktere je zajimaji - jsou to tematicke stranky se zamerenim na urcitou vec, ne blog, ktery ma nalakat co nejvic lidi, takze me je uplne fuk, ze zrovna TOBE se to tak strasne nelibi.. :D
5) Ty obrazkove nadpisy jsou spatne citelne, to priznavam.
6) Muzes mi na to co chces, mam tam plno veci delanych pres JavaScript, takze kdyz si ho paranoidni navstevnik vypne, tak ma proste smulu. Chci ho na to upozornit. Ale to rozliseni obrazovky tam je asi zbytecne, to mas pravdu.
7) Nejsem zadny profesional, jsem samouk, takze nemuzes cekat web na profi urovni se vsim vsudy.

Mimochodem - napis mi odkaz na nejake stranky, ktere jsi delal ty, rad bych se podival, jak programuje profik, ktery umi tak nadherne vsechno zkritizovat.. :D
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 20 říj 2008 14:59

Koja píše:To Myloš: Ses špatně vyspal? :lol: I když dokážu být taky dost hnusnej a nevybíravej tady na foru, když mám svůj den, tak z některých tvých komentářů sem vážně začal brečet smíchy :D

No jo, ja kdyz bych uz kritizoval, tak bych to alespon napsal slusne :smile: Ale to asi Myloš nezna..

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 20 říj 2008 22:09

Přátelé,
v první řadě bych se rád omluvil těm, komu jsem šlápnul na kuří oko; uznávám, že některé formulace byly asi zbytečně drsné.
Přesto – svůj poněkud obšírný příspěvek jsem psal ve svém volném čase bezu nároku na honorář a bez nároku na obdiv.
A i přes drsnější formulace jsem se snažil, pokud jsem byl schopen, podat pomocnou ruku patřičnou radou či odkazem.

Jestlis, PreToxi, chtěl, abychom tě tu poplácávali po ramenou, měls to říct. Pak bych se vykašlal na procházení tvého webu a věnoval se příjemnějším činnostem.

PreTox píše:1) Vsechno co tam obsahove je, tak to takhle chteli ostatni, ne ja.
Taks to měl říct hned na začátku.

PreTox píše:3) Kdyz navstevniky nezajima navstevnost, tak proc si kazdy cpe na tranky TOPLIST?
Kdybys nekecal, každý? Navštěvuji hodně stránek a málokteré oplývají touto veteší. Namátkou (z mé RSS čtečky):
PreTox píše:7) Nejsem zadny profesional, jsem samouk, takze nemuzes cekat web na profi urovni se vsim vsudy.
Tak z toho si nic nedělej, já jsem taky samouk. Jde jen o to, aby autor neustrnul a aby se pořád učil.

PreTox píše:Mimochodem - napis mi odkaz na nejake stranky, ktere jsi delal ty, rad bych se podival, jak programuje profik, ktery umi tak nadherne vsechno zkritizovat.. :D
Jak už jsem napsal, nejsem profesionál, nýbrž taky samouk. Pokud jde o programování, tvorba stránek není programování (pominu-li webové aplikace jako e-shop a podobně), nýbrž kodeřina.
Mohl bych ti namítnout, že když přijdeš do hospody, jídlo bude hnusné a ty si budeš stěžovat, asi by ses nespokojil s kuchařovou námitkou „a co jste, milej pane, kdy uvařil vy, že mi do toho tak kecáte?“
Mohl bych ti namítnout, že jsem stránky posuzoval jako uživatel, potenciální návštěvník.
Třeba jako návštěvník na některých webech (pokud – i přes jejich grafickou odpudivost – považuji jejich textový obsah za přínosný) blokuji veškeré pohyblivé odvaděče pozornosti.

Ale nešť, pár mých výtvorů se na webu potuluje a nikterak se za ně nestydím.
Nejsem grafik, takže pokud jde o výtvarnou stránku těch webů, držím se radši hodně při zdi (znám své meze a nemám peníze na to, abych někomu za grafiku zaplatil; jakož se nechci uchýlit k používání cizích šablon), anebo to naopak úmyslně přešvihnu do úletu.
Taky nemám nikde na webu „svoje stránky“; všechno jsou to buď práce pro jiné, nebo vlastní jednoúčelové drobnůstky, na kterých jsem se pokusil to či ono demonstrovat.
Tu jsou:
Stačí?
Jak říkám, nejsem grafik; jsem ale (neskromně soudím) dost slušný kodér; a i jako návštěvník vím, co se mi na stránkách (ne)líbí. Proto jsem se odvážil, byť snad příkřejším způsobem, ohodnotit tvůj výtvor.

PreTox píše:No jo, ja kdyz bych uz kritizoval, tak bych to alespon napsal slusne :smile: Ale to asi Myloš nezna..
Kdybych to chtěl napsat sprostě, tak tě jen zdupu jako blbečka a nesnažím se ti poradit; a to snad nemám zapotřebí. Jen mi vyrazila dech tvoje nesoudnost, proto ten poněkud příkrý tón.

A pokud by tě zajímalo, jak se dneska dělají stránky, prolistuj si třeba http://css-galerie.tomcik.cz/
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 21 říj 2008 09:52

Myloš píše:Přesto – svůj poněkud obšírný příspěvek jsem psal ve svém volném čase bezu nároku na honorář a bez nároku na obdiv.

To tady pise kazdy prispevovatel.. Nejenom ty.
Myloš píše:Jestlis, PreToxi, chtěl, abychom tě tu poplácávali po ramenou, měls to říct. Pak bych se vykašlal na procházení tvého webu a věnoval se příjemnějším činnostem.

Proc bych to mel chtit? Nestve me to, ze jsi mi to zkritizoval, ale jak jsi to zkritizoval. Spis mi pripada, ze jsi se blbe vyspal a jakmile jsi narazil na tohle, tak jsis rekl - taaak a ted se do toho opru.
Myloš píše:
PreTox píše:1) Vsechno co tam obsahove je, tak to takhle chteli ostatni, ne ja.
Taks to měl říct hned na začátku.

Proc?
Myloš píše:
PreTox píše:3) Kdyz navstevniky nezajima navstevnost, tak proc si kazdy cpe na tranky TOPLIST?
Kdybys nekecal, každý? Navštěvuji hodně stránek a málokteré oplývají touto veteší.

To je mozna pravda, ale zadny prohresek to neni.
Myloš píše:Mohl bych ti namítnout, že když přijdeš do hospody, jídlo bude hnusné a ty si budeš stěžovat, asi by ses nespokojil s kuchařovou námitkou „a co jste, milej pane, kdy uvařil vy, že mi do toho tak kecáte?“

Varim dobre.
Myloš píše:Mohl bych ti namítnout, že jsem stránky posuzoval jako uživatel, potenciální návštěvník.

Nejde mi o to mit za den tisicovou navstevnost. Jde tady o to jen prezentovat sbor dobrovolnych hasicu. A po soutezi tam nasazet fotky, videa a vysledky.

Myloš píše:Nejsem grafik, takže pokud jde o výtvarnou stránku těch webů, držím se radši hodně při zdi.

Mas pravdu - graficky to je jednoduche a nenapadite. Nekterym uzivatelum se takovy styl libi, nekterym zase ne.
Na druhou stranu - kolik uzivatelu zavita na tve weby, kdyz se tam nic nemeni?

Myloš píše:Kdybych to chtěl napsat sprostě, tak tě jen zdupu jako blbečka a nesnažím se ti poradit

Presne tohle jsi udelal. :D

Myloš píše:A pokud by tě zajímalo, jak se dneska dělají stránky, prolistuj si třeba http://css-galerie.tomcik.cz/

Proc bych mel kopirovat nejaky uz udelany web? Ja se snazim si vse vymyslet sam.

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 21 říj 2008 10:10

Bude to na nože, nebo pistole?
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 21 říj 2008 21:36

Ach jo, zastřelíme se?

PreTox (o animacích a pohyblivém textu) píše:
Myloš píše:Taks to měl říct hned na začátku.
Proc?
Protože to považuji za věci, které na web nepatří. Jezdící texty a animace odvádějí pozornost a trvám na tom, že je to hnus (obecně, kdekoli). Ruší to. A proto to budu kritizovat každému, kdo se toho na svých stránkách dopustí a požádá o hodnocení.

PreTox (o počítadlech a návštěvnosti) píše:To je mozna pravda, ale zadny prohresek to neni.
Prohřešek je cokoli, co je na stránkách zbytečné. Lidi stránky nečtou tak jako noviny; čím víc toho na stránce máš, tím míň toho lidi budou číst.
Dovolil bych si to okomentovat následujícím obrázkem ze stránky www.jakpsatweb.cz/jak-psat.html
Obrázek

PreTox (o tom, že jsem stránky posuzoval jako uživatel, potenciální návštěvník) píše:Nejde mi o to mit za den tisicovou navstevnost. Jde tady o to jen prezentovat sbor dobrovolnych hasicu. A po soutezi tam nasazet fotky, videa a vysledky.
O tisícovce návštěvníků tady nepadla ani řeč. Návštěvník je každý, kdo na stránky přijde. Ty jako jejich autor by ses měl snažit, aby se tam cítil dobře, aby našel to, co hledá a abys ho ze stránek nevyháněl jejich špatnou použitelností (viz článek – Co je to použitelnost stránek na stránkách Jakpsátweb).

PreTox (o mých stránkách) píše:Mas pravdu - graficky to je jednoduche a nenapadite. Nekterym uzivatelum se takovy styl libi, nekterym zase ne. Na druhou stranu - kolik uzivatelu zavita na tve weby, kdyz se tam nic nemeni?
V řadě první – toto vlákno je věnováno hodnocení tvých stránek; ne mých.
Stránky pro jiné lidi dělám s texty, které mi oni dodali; jestli se na těch stránkách něco mění nebo ne, to nezáleží na mně.
Na odkazech autorsky vlastních výtvorů se nic nemění proto, že to nejsou běžné stránky, které mají přilákat návštěvníky. Necítím potřebu takové stránky mít. A jak už jsem napsal, všechno jsou to „jednoúčelové drobnůstky, na kterých jsem se pokusil to či ono demonstrovat“. Takové stránky splnily (případně průběžně plní) svůj účel a k ničemu jinému neslouží; jejich návštěvnost je mi proto naprosto ukradená.

PreTox (na mou větu „Kdybych to chtěl napsat sprostě, tak tě jen zdupu jako blbečka a nesnažím se ti poradit“) píše: Presne tohle jsi udelal. :D
Tak právě tohle jsem neudělal. Kdybych to udělal, napíšu tohle: „Vůbec neumíš dělat stránky, jdi se hodit rybám. Ten web je naprosto hnusný.“
Nic takového jsem nenapsal. I přes drsnější tón jsem se snažil ti napsat, co se mi nelíbí a proč se mi to nelíbí; pokud jsem měl k dané věci nějakou radu nebo odkaz, napsal jsem.

PreTox (na mé doporučení prolistovat si http://css-galerie.tomcik.cz/) píše: Proc bych mel kopirovat nejaky uz udelany web? Ja se snazim si vse vymyslet sam.
Neradil jsem ti, abys kopíroval cizí stránky. Jestli umíš číst, tak ještě jednou:
„A pokud by tě zajímalo, jak se dneska dělají stránky, prolistuj si třeba http://css-galerie.tomcik.cz/.“
Maluješ? A chodíš na výstavy, nebo se odmítáš na cizí obrazy jen podívat, aby tě neovlivnily ke kopírování? Nenechal ses nikdy inspirovat?

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”