jelikož se tu často setkávám s tématy, že nikdo nemá co hrát a každý se nudí tak mě napadlo, že bych mohl založit "pravidelnou" ? rubriku o hrách, které si podle mého názoru zaslouží pozornost a nestojí nás majlant. Budu rád za vaše reakce a názory, jestli tato rubrika má vůbec smysl atd.

Punch Club
K této "nenápadné hře" jsem se dostal náhodou a to tak, že na Twitchi ji někdo streamoval. Vyhledal jsem si ji a zjistil, že je dobře cenově dostupná a dokonce je i na Mac nebo Linux, což mi vyhovuje a můžu si ji zahrát i v práci na zmíněném Linuxu. Neváhal jsem proto a za necelých 10 euro ji na Steamu koupil. Jelikož jsem o ní moc nevěděl, tak moje očekávání nebyla ani velká. A to se podle mě vyplatilo protože většinou, když o nějaké "mainstreamové" hry očekáváte hodně, přinese málo. Výjimkou by mohl být nový Rise of the Tomb Raider a příkladem naopak The Division.
Pojďme si teď přiblížit hru samotnou. Na začátku se ocitnete v roli dítěte, jehož otec je boxer na volné noze. Tak jako většina těchto lidí se protlouká "stokou" boxerského života a nemá to jednoduché. Jednoho dne ho přistihnete při hádce s neznámým mužem, který ho nakonec zastřelí. Umírající otec vás poprosí o slib, že půjdete v jeho stopách a stane se z vás šampion. Samozřejmě souhlasíte a tím začíná vaše cesta z ničeho na vrchol. A také za pomstou a vyřešením záhady otcovi smrti.
Vaším úkolem tedy bude zorganizovat život začátečnického boxera, který se svým egem rozhodně není na rozumné úrovni. Postupně potkáváte nové lidi, kteří vám při plnění snu pomáhají, trénujete svoji postavu posilováním, vyděláváte peníze prací, chodíte nakupovat jídlo a v neposlední řadě bojujete. Bojů je tu hned několik způsobů a mezi hlavní patří Boxerská liga nebo nelegální zápasy. Občas se vám poštěstí a při cestování městem musíte uklidnit různé chuligány atd. Punch Club je prostě hra, která vás zabaví a nepustí. Svoje si tu najdou i ženy, které určitě ocení možnost získání herní přítelkyně, která vám poté ovlivňuje statistiky.

Titul si můžete zakoupit na Steamu za jiz zmiňovaných necelých 10 euro a to se podle mě vyplatí. Hra vám nabídne několik možností vyřešení konce a hlavně několik desítek hodin zábavy. No pojďme si říct, že o vám občas neposkytnou ani hry za 60 euro.
Odkaz na hru: http://store.steampowered.com/app/394310/
Určitě dejte vědět do komentářů ohledně her, které byste rádi vypíchly a můžeme se domluvit