Modrá obrazovka ... Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s BSOD (tedy pády Windows do tzv. modré smrti)

Moderátoři: Mods_senior, BSOD team

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 21 lis 2017 10:34

Zdravím,
kámošovi se krátce po spuštění PC ( má os - windows 7 home premium) a brouzdání internetem objevila modrá, volal mi, ale screen nemáme, tak posílám "jenom" soubory z minidump a temp...viz letecká...

http://leteckaposta.cz/406009508

plus soubor z protokolu událostí viz

http://leteckaposta.cz/495685103
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Crystaldisk protokol je zde:
----------------------------------------------------------------------------
CrystalDiskInfo 4.0.2 (C) 2008-2011 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
----------------------------------------------------------------------------

OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Date : 2017/11/21 10:29:10

-- Controller Map ----------------------------------------------------------
+ Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 3B20 [ATA]
- ATA Channel 0 (0)
+ ATA Channel 1 (1)
- TSSTcorp CDDVDW SH-224FB ATA Device
+ Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 3B26 [ATA]
- ATA Channel 0 (0)
- ATA Channel 1 (1)
- JMicron JMB36X Controller [SCSI]
+ Marvell 91xx SATA 6G Controller [SCSI]
- WDC WD10 EALX-009BA0 SCSI Disk Device

-- Disk List ---------------------------------------------------------------
(1) WDC WD10EALX-009BA0 : 1000.2 GB [0-5-0, sm]

----------------------------------------------------------------------------
(1) WDC WD10EALX-009BA0
----------------------------------------------------------------------------
Model : WDC WD10EALX-009BA0
Firmware : 15.01H15
Serial Number : WD-WCATR4431055
Disk Size : 1000.2 GB (8.4/137.4/1000.2)
Buffer Size : 32767 KB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 1953525168
Rotation Rate : Neznámy údaj
Interface : Serial ATA
Major Version : ATA8-ACS
Minor Version : ----
Transfer Mode : SATA/600
Power On Hours : 5813 hod.
Power On Count : 1935 krát
Temparature : 31 C (87 F)
Health Status : Dobrý
Features : S.M.A.R.T., AAM, 48bit LBA, NCQ
APM Level : ----
AAM Level : 80FEh [OFF]

-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr RawValues(6) Attribute Name
01 200 200 _51 000000000000 Počet chyb čtení
03 172 168 _21 000000001130 Čas na roztočení ploten
04 _99 _99 __0 000000000794 Počet spuštění/zastavení
05 200 200 140 000000000000 Počet přemapovaných sektorů
07 200 200 __0 000000000000 Počet chybných hledání
09 _93 _93 __0 0000000016B5 Hodin v činnosti
0A 100 100 __0 000000000000 Počet opakovaných pokusů o roztočení ploten
0B 100 100 __0 000000000000 Počet pokusů o překalibrování
0C _99 _99 __0 00000000078F Počet cyklů zapnutí zařízení
C0 200 200 __0 0000000000FD Počet vypnutí disku
C1 200 200 __0 000000000696 Počet cyklů načítání/vymazání
C2 116 104 __0 00000000001F Teplota
C4 200 200 __0 000000000000 Počet udalostí s číslem realokování sektorů
C5 200 200 __0 000000000000 Počet podezřelých sektorů
C6 200 200 __0 000000000000 Počet neopravitelných sektorů
C7 200 200 __0 000000000000 Počet chyb v kontrolním součtu UltraDMA
C8 200 200 __0 000000000000 Počet chyb při zápisu sektorů

-- IDENTIFY_DEVICE ---------------------------------------------------------
+0 +1 +2 +3 +4 +5 +6 +7 +8 +9 +A +B +C +D +E +F
000: 42 7A 3F FF C8 37 00 10 00 00 00 00 00 3F 00 00
010: 00 00 00 00 20 20 20 20 20 57 44 2D 57 43 41 54
020: 52 34 34 33 31 30 35 35 00 00 FF FF 00 32 31 35
030: 2E 30 31 48 31 35 57 44 43 20 57 44 31 30 45 41
040: 4C 58 2D 30 30 39 42 41 30 20 20 20 20 20 20 20
050: 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 80 10
060: 00 00 2F 00 40 01 00 00 00 00 00 07 3F FF 00 10
070: 00 3F FC 10 00 FB 01 00 FF FF 0F FF 00 00 00 07
080: 00 03 00 78 00 78 00 78 00 78 00 00 00 00 00 00
090: 00 00 00 00 00 00 00 1F 17 0E 00 00 00 44 00 40
0A0: 01 FE 00 00 74 6B 7F 61 41 23 74 69 BC 41 41 23
0B0: 40 7F 00 55 00 55 00 00 FF FE 00 00 80 FE 00 00
0C0: 00 00 00 00 00 00 00 00 6D B0 74 70 00 00 00 00
0D0: 00 00 00 00 00 00 00 00 50 01 4E E2 5A 86 03 88
0E0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 40 18
0F0: 40 18 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
100: 00 21 00 00 00 00 00 00 00 00 16 E2 00 00 00 00
110: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 04 00 00
120: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
130: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
140: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
150: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
160: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
170: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
180: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
190: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 30 37 00 00
1A0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
1B0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 3E 00 00
1C0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
1D0: 00 00 00 00 00 01 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00
1E0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
1F0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 96 A5
--------------------------------------------------------------------------

Mrkněte se na to prosím někdo, v čem je/by mohl být problém ?
Díky..


Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Reklama
Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4628
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod adavyp » 23 lis 2017 13:35

Ahoj. Padlo mu to pravděpodobně při obsloužení výjimky, když jádro zavolalo instrukci pro přerušení. Výpis paměti jádra se nepodařilo zapsat, tudíž bych mu doporučil provést memtest. RAM bude nejspíše vadná.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 23 lis 2017 21:16

OK, měl jsem podezření na Ramku, když mi předčítal text z té modré, tak tam padlo i něco ohledně paměti......

Ale nechtěl jsem mu to testovat dokud mi to nepotvrdíš...
Tak díky, bude mít "radost" :roll:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 24 lis 2017 20:19

No tak zatím jsem mu to nechal otestovat jen windowsáckým syst . testerem paměti, a bez chyb , nakolik je to spolehlivé netuším..
Ale každopádně ještě mu to projedu tím memteste , někdy v příštím týdnu....
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4628
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod adavyp » 25 lis 2017 11:03

Ten test udělejte pořádně.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 07 pro 2017 15:36

Ahoj, tak test jsme udělali doufám pořádně, jelo to nonstop 27 hodin :)
Já jsem mu to tam nahodil včera dopoledne a jelikož umí anglicky míň než já :), tak jsem to vypnul až když už to jelo asi po třetí :-) , nevím soudě jen dle počtu odtestovaných hodin.
Každopádně tam bylo uveden celkový počet pass 12 a s nalezenou nulou chyb ..
(memtest 86 verze 3.3)
Takže ramky jsou asi v cajku.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4628
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod adavyp » 08 pro 2017 12:50

Jakou má konfiguraci těch RAMek? Tohle se mi nezdá.
Má nějaké nové dumpy?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 08 pro 2017 19:42

Od té doby prej nic, žadná modrá.
A jak má nastaveny ramky jsem se žel nepodíval. Mrknu se, ale asi zase až po víkendu.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 11 pro 2017 16:55

Ahojky tak mám tu ty nalezené konfigurace plus info o CPU, ram, "deska"

jsou ta ta 3 pdf-ka viz... http://leteckaposta.cz/860053204

Dodatečně přidáno po 14 minutách 41 vteřinách:
Ještě posílám jeden obrázek z everestu ramky ... http://leteckaposta.cz/825870884
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 15 pro 2017 14:19

Ještě pro jistotu posílám v příloze odkaz na pdf, ramky v programu wizard

http://leteckaposta.cz/203379096
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2655
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod Turion » 18 pro 2017 10:20

Na jedné ramce je nastaveno Cycle Time (tRAS) : 14 clocks a na druhé 18, tak dej stejné větší. Podle toho wizardu je maximální velikost modulu 2GB a instalováno 4GB, tak je možná mírná nekompatibilita s deskou. Možná pomůže jen to časování sladit. Reset biosu.

Dodatečně přidáno po 10 minutách 29 vteřinách:
Ještě tam je nějaký škodlivý program RunBooster nebo jiný optimizer, tak odinstalovat a udělat vyčištění systému MBAM nebo ti poradí s vyčištěním na sekci hijackthis tady na fóru, když si tam zadáš téma.

Uživatelský avatar
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2564
Registrován: srpen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Modrá obrazovka ...

Příspěvekod jaojao » 18 pro 2017 11:59

Díky, jsem na to také koukal, v tom everestu, ale ten je starší tak mu ukazuje např. systém wista namísto w7.
A taky to ukazoval na nějaký binec s obsahem a reálem RAmek.
Proto jsem ještě nahodil ten wizard a je možný, že se mu tam něco nežádoucího natáhlo s ním... kontroluju mu to celkem pravidelně.
Zkusím mu to resetnout jestli to pomůže, uvidíme co pak ukáže nová kontrola wizardem.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • modrá obrazovka
    od pjvoky » 05 lis 2018 18:46 » v Problémy s hardwarem
    6
    765
    od pjvoky
    29 pro 2018 10:36
  • Modrá obrazovka při změně rozlišení
    od Youaresand » 17 lis 2018 13:48 » v Problémy s hardwarem
    3
    403
    od Youaresand
    19 lis 2018 11:55
  • Modrá obrazovka po načtení Windows 7 - notebook.
    od Bart123 » 19 bře 2019 10:29 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    974
    od mmmartin
    20 bře 2019 22:13
  • Modrá obrazovka po načtení Windows 7 - notebook.
    od Bart123 » 18 bře 2019 21:26 » v Problémy s hardwarem
    1
    285
    od ITCrowd
    18 bře 2019 21:35
  • Několikrát za měsíc modrá obrazovka a následný restart
    od Peťa » 03 led 2019 16:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    10
    1744
    od Peťa
    25 bře 2019 16:33

Zpět na “BSOD (Blue Screen Of Death)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host