Sice tohle téma tady moc nepatří, ale hodně lidí tady taky dost často píšou od věci. Včera jsem shlédl docela výborně natočený film ZODIAC a musím říct, že mě tahle kauza ohledně toho "krvelačného vraha" docela začala zajímat. Četl jsem i Wikipedii abych se něco o tom dozvěděl a hledal jsem na netu. Pro ty, co neví kdo a co byl
ZODIAC - byl to sériový vrah terorizující na konci 60. let San Francisco a okolí. Snaha po jeho dopadení znamenala jedny z největších policejních manévrů v dějinách města , vyslechnutí a vyšetřování tisíců osob. Přes to všechno nebyl nikdy chycen (až do dnešní doby). Svou krutostí, drzostí a cynismem si získal nezměrnou publicitu. Brutální a chladnokrevné provedení vražd a následné provokativní dopisy, šifrované zprávy a telefonáty (na policii) svědčí o jeho sexuální úchylce ale i vysoké inteligenci – tato kombinace děsí obyvatele Ameriky dodnes.
Zaměřoval se na milenecké páry, objektem jeho zájmu však byly zejména ženy – dva z napadených čtyř mužů útok přežili. Útočil ve večerních hodinách na odlehlejších místech většinou v okolí vody, motivem nebyla loupež. Pokaždé použil jinou střelnou zbraň, v jednom případě nůž (nosil však u sebe i škrtidla).
Můj názor je takový, že to musel být chytrý člověk (ne za to, že zabíjel), ale za to, že to musel mít strašně geniálně promyšlené a stále i po několik činěch věděl jak na to, aby pořád dokázal policajtům utíkat na svobodě... Napište sem, co si o tom myslíte i Vy ?
Edit: Doporučuju také se podívat na film Zodiac, který si můžete kdekoliv stáhnout. Fakt pecka.