Zdravím!
Edituji video v Pinnaclu 15 a dohání mě k šílenství jedna věc. Použiji efekt rychlost ke zrychlení klipu, počkám, než proběhne render. Poté zjistím, že mi nesedí hudba, tak ji upravím, aby seděla. A renderování začíná znova. Proč?! Vždyť s videem jsem nic neudělal, pouze jsem posunul hudbu. A to stejné platí samozřejmě také v momentě, kdy zrychlené video zkrátím. Neexistuje způsob, jak tomuto procesu zabránít? Aby se video zrenderovalo jednou a poté už s ním bylo možno pracovat, aniž bych se musel obávat toho, že omylem kliknu na lištu, video se mi posune a já budu další půl hodiny čekat na render?
Pinnacle Studio 15 render
-
- Pohlaví:
Re: Pinnacle Studio 15 render
Podle mne ne, ten zvuk se musí synchronizovat s videem.
No, prozatím jsem to vyřešil tak, že klip, který chci zrychlit si otevřu zvlášť, zrychlím, uložím a do projektu načtu už zrychlené video. Poté můžu bez potíží pokračovat v práci.
Mám ale ještě jeden dotaz. Film vytvářím z videí několika formátů, (.MOV, .MOD, .MP4). Film chci exportovat ve formátu .avi a výsledná velikost je téměř 40GB! Což mi na cca 2,5 hodinový film připadá dost... Není možnost, jak tuto velikost zmenšit, aniž by kvalita nějak výrazněji utrpěla?
Mám ale ještě jeden dotaz. Film vytvářím z videí několika formátů, (.MOV, .MOD, .MP4). Film chci exportovat ve formátu .avi a výsledná velikost je téměř 40GB! Což mi na cca 2,5 hodinový film připadá dost... Není možnost, jak tuto velikost zmenšit, aniž by kvalita nějak výrazněji utrpěla?
Proc zrovna AVI? AVI se pouzivalo pred 20-15 lety pri strihu analogoveho videa.
Je treba exportovat jako standardni AVCHD kompatibilni s BluRay - coz znamena MP4, MTS nebo MOV s H264 hompresi obrazu a AAC komprezi zvuku. Velikost videa se pak ovlivnuje pouze prumernou hodnotou datoveho toku, pro full HD je idealni cca 15.000 kb/s.
Ono jde to same vyexpertovat i do AVI, ale je to naprosto nestandardni a spousta prehravacu si s tim neporadi.
Je treba exportovat jako standardni AVCHD kompatibilni s BluRay - coz znamena MP4, MTS nebo MOV s H264 hompresi obrazu a AAC komprezi zvuku. Velikost videa se pak ovlivnuje pouze prumernou hodnotou datoveho toku, pro full HD je idealni cca 15.000 kb/s.
Ono jde to same vyexpertovat i do AVI, ale je to naprosto nestandardni a spousta prehravacu si s tim neporadi.
Postupoval jsem podle rady, velikost se zmenšila na 1,5 GB, což je přijatelnější
Nicméně když chci exportovat, napíše mi to chybu renderování a nic se nestane
Neví někdo co s tím? Jako chybný snímek to označuje úplný začátek, provedl jsem kompletní kontrolu, mezery a podobné chyby tam nemám.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 5436
-
od BigSandy
Zobrazit poslední příspěvek
22 úno 2025 07:53